Fölényes Csenger győzelem a rajton
2023.09.13 | 14:36
Fölényes Csenger győzelem a rajton

Útjára indult a labda a másodosztályban, ami több szoros, parázs mérkőzést hozott. Az Airnergy győzelemmel tért vissza az NBII-be, ahol a Gyöngyös volt az áldozat, míg a Csenger visszavágott a tavaszi vereségért a Keszinek. A Kincsem is magabiztos sikert ért el Tiszaföldváron, míg a Nyírség és a Miskolc is otthon tartotta a pontokat.

A forduló rangadójának “kiáltottuk ki" a Csenger Dunakeszi elleni mérkőzését, és nem is kellett csalódni. Izgalomban, fordulatban és feszültségben nem volt hiány. Sokáig nem kellett várni a gólokra, mert egy perc után már 1-1 volt az állás, majd újabb pár perc elteltével tovább potyogtak a gólok. A játékrész közepén már három góllal vezettek a vendéglátók, de Temesiék pár perc alatt ledolgozták a hátrányukat, így döntetlennel mehettek szünetre a csapatok. A második félidő is gyors gólokkal kezdődött, ezúttal is a hazaiak szereztek három gólt néhány perc alatt. Ezután mind a két oldalon előkerült a piros lap, a hazaiaknál Fejes, míg a vendégeknél a frissen bemutatkozó játékos-edző, Póta Balázs mehetett idő előtt zuhanyozni. A hajrához közeledve éledeztek a Dunakeszi remények egy gólnak köszönhetően, de szinte a középkezdésből gólt kaptak, így el is dőlt a három pont. A vendégek még megpróbálták a vészkapus játékot, de ebből a Csenger jött ki jól, üres kapus gólokat szerezve és végül fölényes győzelmet aratott a kissé feszültté váló találkozón.

A Kincsem bizakodva érkezett Tiszaföldvárra, és optimizmusuk nem volt alaptalan. Remek első félidőt produkáltak és szünetre jelentős előnyt harcoltak ki. A fordulás után újabb találatokat jegyezve hamar eldöntötték a győztes kilétét, hiszen már 7-1-re is vezettek. A hajára talán tudat alatt kiengedtek, így a vendéglátó kissé felzárkózott, de a három pont nem forgott veszélyben.
Hasonlóan tett az Airnergy is, akik gyöngyösre látogattak. Annak ellenére, hogy a fővárosi alakulat újonc a bajnokságban, a keretük alkalmas, hogy kényelmesen elérjék a felsőházat az alapszakasz végén, amit ezen a meccsen is bizonyítottak. A kissé tartalékos vendéglátók ellen végig fölényben játszottak és könnyed győzelmet arattak.
A Nyírség talán a vártnál nehezebben tudta legyőzni a Gyulaházát. A rövid kispaddal érkező vendégek az első félidőben még tudták tartani a lépést ellenfelükkel, de a térfélcserét követően a Nyírség megszerezte a vezetést. A hajráig úgy tűnt, meglehet az egyenlítés, de hiába kockáztattak a vendégek, gólt csak a nyírségiek szereztek, így övék lett a három pont.
A Miskolc új igazolásokkal és nagy tervekkel vágott neki ennek a szezonnak, és azt a Rubeolát fogadták, ahol szintén jelentős változások történtek. A kispadon Baranyai Pál ült már a Tigriseknél, akinek ez volt a bemutatkozó mérkőzése. A kiegyenlített találkozón kétszer is vezetni tudott a Rubi, de a miskolciaknak volt válasza, ráadásul a második félidő közepén sikerült a vezetést is megszerezni, ami végül a győztes találatot jelentette, így a hazaiak értékes győzelemmel rajtoltak.

Keleti csoport, 1. forduló:

CSENGER FUTSAL - VS DUNAKESZI 11-5 (4-4)

TISZAFÖLDVÁR SE - KINCSEM LOVASPARK FUTSAL 5-7 (1-4)

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - AIRNERGY FC 2-8 (1-4)

NYÍRSÉG FC - GYULAHÁZAI FUTSAL 3-0 (0-0)

MEAFC-MISKOLC - RUBEOLA FC 3-2 (1-1)

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink