Elvitte a pontokat a Veszprém Budaörsről
2023.09.11 | 06:48
Elvitte a pontokat a Veszprém Budaörsről

A tavalyi szezonban négyszer is megmérkőztek egymással a felek, és mindannyiszor kemény, eseménydús meccset játszottak és most sem kellett csalódni. Feszültségben és fordulatban ezúttal sem volt hiány, ami után a Veszprém jött ki győztesen.

Az első 10 perc teljes mértékben a vendégekről szólt, akik hamar vezetéshez jutottak Fridrich révén, aki egy szép lövés után talált be. Lendületben is maradtak a vendégek, de nem tudták megszerezni második góljukat, ami meg is bosszulta magát. A vendéglátóknak kevés lehetőségük akadt, de a pontrúgásaik ezúttal is veszélyesek voltak. Egy jó helyről járó szabadrúgást Bognár végzett el, és lövése utat talált Spandler kapujába, így kezdődhetett minden elölről. A játékrész második fele kiegyenlítettebb volt, de a Veszprémnek voltak nagyobb helyzetei, amiből a hajrában egyet gólra váltott egy szép befordulás után Molnár Raul, így ők mehettek előnnyel pihenőre.

A fordulás után Gavrilovic megkapta műesésért második sárga lapját (visszanézve teljesen jogosan), így az Aramis támadhatott emberelőnyben két percig. A budaörsiek viszont csak helyzetekig jutottak, gólig nem, nem úgy mint ellenfelük. A veszprémiek épphogy kiegészültek, egy szép Tatai gól után már kettővel vezettek. A hazaiak ezután próbáltak nagyobb fokozatra kapcsolni, de nem nagyon tudtak helyzetet kialakítani, de jött még egy szabadrúgás, amit ezúttal Kövesdi végzett el. Nagy erejű lövését nem tudta hárítani a vendégek kapusa, így feljöttek egy gólra. A pontszerzési remények rövid ideig éltek, mert Kis Milán egy mintaszerű kontrát góllal fejezett be, így visszaállt a két gólos különbség 10 perccel a vége előtt. Tánczos mester úgy döntött, hogy már most vészkapus játékra váltanak, de ez sem hozta meg a várt eredményt, pedig volt nagy lehetőségük gólt szerezni. A hajrához érve eldőlt a három pont sorsa. Egy labdaeladás után Ton mehetett az üresen maradt kapura, de Kövesdi megállította szabálytalanul, így jöhetett a jogos piros lap. Ezután a Veszprém megmutatta, hogy kell gólra váltani az emberelőnyt, és 15 másodperc után Ton beköszönt, így már három volt a különbség, ahonnan már nem volt visszaút. A hajrában aztán a meccsen kívül újabb játékosát veszítette el az Aramis. Egy érdekes szituáció után Bognár kapott piros lapot, aki rálépett ellenfele lábára, amit a játékvezető szándékosnak ítélt meg. A kiállítás után a hazaiak kispadjánál egy újabb piros lap került kiosztásra, amit Horváth Szabolcs kapott reklamálásért. Az újabb emberelőnyben a veszprémiek már nem erőltették a támadást, így az eredmény már végül nem változott.

A játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert a Veszprém, amivel továbbra is tartja második helyét és őrzi előnyét a mögötte lévőkkel szemben. Az Aramisnál nem először fordul elő idén, hogy nem tudnak eredményesek lenni akcióból, csak pontrúgásból, amivel nehéz meccset nyerni. A válogatott szünet után, a Veszprém az őt üldöző Nyírbátort fogadja, míg az Aramis Debrecenbe látogat.

ARAMIS SE – 1. FC VESZPRÉM 2-5 (1-2)
Budaörs, 250 néző
Játékvezetők: Kovács G., Wittner, Mákos

Aramis: Csikós – Horváth N., Gáspár, Vattamány, Bognár B.
Csere: Bukodi - Kövesdi, Gellérfi, Szeghy, Moga, Berkes, Szücs, Lévai, Erdősi
Vezetőedző: Tánczos Tibor

Veszprém: Spandler – Tatai, Ton, Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Oswald - Fridrich, Molnár, Dorogi, Bognár P., Ábrahám, Fellembek, Kiss M., Lux
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Bognár B. (12.), Kövesdi (27.), illetve Fridrich (4.), Molnár (18.), Tatai (24.), Kiss M. (30.), Ton (36.)

Sárga lap: Vattamány (18.) illetve Lux (12.), Fridrich (21.), Ton (28.)

Piros lap: Kövesdi (36.), Bognár (38.), ill. Gavrilovics (22.)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink