Élesedik a küzdelem a hölgyeknél
2023.04.15 | 10:00
Élesedik a küzdelem a hölgyeknél

Két hete véget ért az alapszakasz, így kialakultak a rájátszás párosításai, mint az alsó, mind a felsőházban. Igaz a két elődöntőt már a vége előtt két fordulóval tudni lehetett. A sors úgy hozta, hogy az utolsó párosítása megismétlődik az elődöntőkben. A címvédő Debrecen a Tolnát fogadja, míg a Budaörs a TF együtteséhez látogat. Az alsóházban az Újpest a Miskolcot látja vendégül, igaz azt a találkozót csak kedden rendezik majd. A párharcok két győztes mérkőzésig tartanak.

 

A Tolna sokáig versenyben volt a második helyért is, de az alapszakasz második felében egy igen rossz, nyolc meccses nyeretlenségi szériát produkált, amivel visszacsúszott a negyedik helyre. Ezt a rossz sorozatot az utolsó fordulóban tudta megszakítani, pont mostani riválisa otthonában. A Reveland-lányok Debrecenben tudtak nyerni 2-1-re. Az összecsapásnak már nem volt tétje, de a Tolna számára a lehető legjobbkor jött ez a siker, amivel bizonyították maguknak, hogy a rossz széria ellenére is van esélyük a bajnoki címvédő ellen. Ez önbizalmat adhat nekik, amire szükségük is lesz. A Debrecen magabiztosan vezetett végig az alapszakaszban és úgy tűnt veretlenül zárják, de az utolsó játéknapon elszenvedték első és egyben egyetlen vereségüket. Lehet, hogy tudat alatt nem koncentráltak eléggé, hiszen már hetekkel előtte eldőlt, hogy az első helyen fordulnak, de intő jel lehet a számukra, hogy háromból egyszer sem sikerült nyerni a Tolna ellen és mindössze egyetlen gólt tudtak rúgni nekik. Az első két találkozó gólnélküli döntetlent hozott, míg ugye legutóbb Szalkai Kittiék nyertek. Ezek ismeretében abszolút nyílt a párharc, de az esélyek azért debreceniek mellett szólnak.

 

A TF remek teljesítménnyel zárta az alapszakaszt a második helyen és bizakodva várhatja az elődöntőt. Az utolsó játéknapon igen foghíjasan álltak ki mostani ellenfelük ellen, és így is könnyedén nyertek. Igaz, hogy a budaörsiek is több játékosukat nélkülözték, és nem volt tétje annak a meccsnek, így biztosan most más felfogásban fognak pályára lépni. Fábián Rebekáék számára a negyedik hely is veszélyben volt talán a szezon során, de remek hajrával kihasználták a Tolna botladozásait és feljöttek a harmadik helyre. Ezzel elkerülték a címvédőt és így a TF ellen léphetnek pályára a bajnoki döntőért. Ha a statisztikát nézzük, akkor nem kérdés, hogy az egyetemisták az esélyesei a párharcnak. Egy döntetlen mellett kétszer simán nyertek Csernai Gábor lányai. Legutóbb akadt hiányzó bőven mind a két oldalon, így sokat számíthat, hogy a sérültek közül kikre számíthatnak a szakvezetők. A TF amennyiben azt nyújtja amire képes, jó eséllyel megnyerheti a találkozót, de a budaörsiek okoztak már jó párszor meglepetést, így nem szabad őket leírni semmiképp.

 

Ez az alsóház egyetlen párharca, ahol a cél elkerülni az osztályozót. Ugyanis a győztes pályára lép a Csepel ellen majd az 5.-6. helyért, míg a vesztes osztályozóra kényszerül majd az NBII keleti és nyugati bajnoki párharcának vesztesével. Ezt vélhetően szeretné mind a két fél elkerülni, így izgalmas lesz a párharc. Az újpestieknek megvolt az esélye az utolsó fordulóig, hogy az alsó házi rájátszásban erőnyerő legyen és most ne kelljen pályára lépnie, de végül vereséget szenvedett a Csepel ellen, így most a Miskolccal kell megmérkőznie. Az egymás elleni meccsek alapján a lila-fehérek az esélyesebbek. Mind a háromszor ők örülhettek. Kétszer szoros küzdelemben, egyszer pedig könnyedén nyertek. Meglepetés lenne, ha a miskolciak nyerni tudnának az Újpest otthonában.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink