Egyenlített a Haladás a Bajnoki Döntőben
2019.06.04 | 09:52
Egyenlített a Haladás a Bajnoki Döntőben
Az NB I-es futsalbajnokság döntőjének második mérkőzésén a Kútház Haladás VSE remek meccsen, nagy csatában legyőzte a Berettyóújfalut – és egyenlített a párharcban!
 
A Berettyóújfalu a mezőny egyedüli csapataként veretlenül tudta le az alapszakaszt, valamint a középszakaszt. Az egyik fél három megnyert meccséig tartó finálé első felvonásán – hazai pályán – 2-1-re gyűrte le a Haladást. A zöld-fehérek nagyot harcoltak, jól futballoztak Berettyóban, két kapufát is rúgtak, közel voltak a meglepetéshez. Így joggal várták bizakodva a párharc második, szombathelyi mérkőzését. A zöld-fehérektől eltiltás miatt hiányzott a brazil kulcsember, Michel Melo. Kútház Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu 3-1 (1-1). Szombathely, 450 néző, döntő, második találkozó, Vezette: Kovács G., Wittner J. (Szabó D.). HVSE: Alasztics – Horváth P., Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok), Sanchez, Hajmási, Sipos G., Szakasics, Pocaia, Péter, Vidák. Edző: Sziffer András. Berettyóújfalu: Mezei – Amílcar, Harmati, Rafael, Sergio. Csere: László (kapus), Francisco, Nagy, Sipos R., Rábl, Szabó, Gál, Trencsényi, Takács. Edző: Mullor Cabrera Sergio. Gólszerzők: Alaszitcs (5.), Dróth 2 (31., 40.), ill. Amílcar (20.). Sziffer_AndrasSziffer András: - Nagyon örülünk a győzelemnek, remélem, most már elhiszik a játékosok, hogy a Berettyó is verhető! Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindent kiadtak magukból a játékosok. Fontos volt, hogy kétszer is vezetni tudtunk, így a Mezeinek kellett mennie az eredmény után, mi pedig a védekezést előtérbe helyezve vártunk az adandó lehetőségre. Ez meg is hozta a gyümölcsét, így a bajnokságban, először de a legjobbkor sikerült elvenni a Berettyó veretlenségét, és evvel egalizálni a párharcot. Csütörtökön idegenben megpróbáljuk javunkra fordítani a három győzelemig tartó csatát, amelyen szintén egy kiélezett szoros összecsapásra számítok. Köszönjük a szurkolóink fantasztikus buzdítását, ami nagyban hozzásegítette csapatunkatat, hogy eredményesek lehessünk. Már fél órával a mérkőzés előtt zsúfolásig megtelt a csarnok – sok szurkoló be sem jutott a Haladás Sportkomplexumba. Parádés hangulatban léptek pályára a csapatok. Bátran kezdett a Berettyó, de a Haladás is jól állt bele a mérkőzésbe. Erős tempót diktáltak a felek, ám ügyeltek a védekezésre is. Ritkán látható módon szerzett vezetést a házigazda: a kapus, Alasztics ívelt a kissé kint álló „kollégája” fölött a hálóba. Felpörgött a meccs, rákapcsolt a Berettyó: Alasztics védett ziccert, majd a kapufa sietett a segítségére. Aztán kiszabadult a szorításból a HVSE, remek kontrákat vezetett.

Parázs párharcokat láthattak a szurkolók, minden labdáért megharcoltak a játékosok. Múltak a percek, és a Haladás átvette az irányítást. Szorult a Berettyó, de elpuskázta a helyzeteit a Haladás. Aztán az első játékrész utolsó pillanatában egy gyorsan elvégzett bedobás után egyenlített a Berettyóújfalu. Ez volt a büntetés a kihagyott hazai helyzetekért. Fordulás után sem csökkent a tempó – és a mérkőzés hőfoka sem. Minkét oldalon akadt helyzet, ki-ki meccset vívtak a csapatok. Fogytak a percek, de nem tudtak döntésre jutni a felek. Aztán Dróth villant, lefordult védőjéről és a kapuba bombázott (31. perc: 2-1) – felrobbant a csarnok. Nem akart kikapni vendégek, alaposan megdolgoztatták Alasztics kapust, aki állta a sarat. Bedurvult a Berettyó, nem válogatott az eszközökben. Paprikás hangulatban közelített a hajrához a mérkőzés. Nyomott a Berettyó, védekezett és kontrázott a HVSE. Az utolsó bő három percben vészkapusra váltott a vendég. Rábl faragta becsülettel Dróthot, a piros lappal kacérkodott. Az utolsó másodpercekben állva tombolt a csarnok. Dróth tett pontot a meccs végére, aki Vas okosan visszafejelt labdáját terelte a kapuba. Maradt 21 másodperc, a vendég időt kért, de már nem tudott csodát tenni. A Haladás elvette ellenfele veretlenségét, önbizalomnövelő, parádés győzelmet aratott, egyenlített a párharcban – és nyílttá tette a bajnoki döntőt. Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc állása 1-1. A csapatok csütörtökön (20.15, M4 Sport) Berettyóújfaluban folytatják a csatát. A következő hazai meccset a zöld-fehér klubvezetés megpróbálja az Arena Savariában megrendezni.  - Tóth Gábor, Vaol.hu -

 
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.02.12 | 09:15
Férfi válogatott
2024.02.10 | 08:00
2024.02.04 | 14:45
Férfi válogatott
2023.12.16 | 18:24
Férfi válogatott
2023.12.15 | 22:59
2023.12.14 | 20:57
Támogatóink

Partnereink