Drámai Aramis győzelem az MFA ellen
2023.10.01 | 13:15
Drámai Aramis győzelem az MFA ellen

Az MFA nem a legjobb előjelekkel érkezett Budaörsre. Eddig nem szereztek pontot sem, ráadásul az elmúlt két fordulóban még gólt sem tudtak rúgni. Ennek ellenére úgy vágtak neki a meccsnek, hogy egyszer minden rossz sorozat megszakad és miért ne lehetne most. Ami az Aramist illeti, az eltiltott Bognárra és a sérült Komáromira nem számíthatott Tánczos mester, de nem lehet más céljuk, mint otthon tartani a három pontot a sereghajtó ellen. A találkozóra teljesen megtelt a csarnok, így teltház és jó hangulat várta a csapatokat.

Némi meglepetésre a vendégek kezdték jobban a meccset, többször is helyzetbe kerültek, de nem céloztak elég pontosan. Aztán az ötödik percben Tarpai egy szép átlövés góllal szakította meg a több mint 80 perces gólcsendet, és szerezte meg a vezetést az MFA-nak. A gól után továbbra is lendületben maradtak a fővárosiak és egy szép támadás végén a játékrész derekára megduplázták az előnyüket Szabó Bence révén. Az Aramis ekkor kezdett ébredezni és Kövesdi életerős lövését követően hamar sikerült válaszolni. A játékrész második felére is lüktető volt a játék, és több helyzet adódott mind a két oldalon. Az újabb találatra öt percet kellett várni, amit a hazaiak szereztek egy szöglet végén. Erdősi volt jó helyen, aki közelről vágta be a kipattanót. A budaörsiek lendületben maradtak és szünetig a vezetést is megszerezték, Kövesdi újabb átlövése nyomán, így ők lehettek a nyugodtabbak.

A térfélcsere után az Akadémisták voltak a kezdeményezőbbek és hamar egyenlíteni tudtak. Egy oldalberúgás után Módly Márk lőtte ki a hosszú alsót, így kezdődhetett minden elölről. A folytatásban hosszú gólcsend következett. Mind a két együttes próbálta megszerezni a vezetést, és meg is voltak a lehetőségeik, de a kapusok rendre remekül hárítottak. Gól nem esett, viszont gyűltek a szabálytalanságok, aminek a végén lett nagy jelentősége. A hajrához úgy érkeztek a csapatok, hogy aki betalál, az begyűjtheti a három pontot, de csak nem akart megszületni ez a gól egyik oldalon sem. Már elkönyvelte mindenki a döntetlent, mikor hét másodperccel a vége előtt jött a dráma, legalábbis vendég szempontból. Zimonyi játékvezető egy igencsak véleményes hatodik szabálytalanságot fújt be az Aramis javára, így jöhetett a kisbüntető. A labda mögé úgy állhatott a hazaiak játékosa, Gáspár, hogy tudta, ha betalál, vélhetően győztes gól lesz, mivel ellenfelüknek nem marad ideje válaszolni. A fiatal támadó nem izgulta túl és magabiztosan lőtt a kapuba, eldöntve a találkozót. A vendégek ugyan megpróbálkoztak öt a négyes játékkal, de nem volt esély válaszolni, így maradt az egygólos hazai siker.

A játék képe alapján a vendégek rászolgáltak volna az egyik pontra, de az utolsó pillanatokban elúszott. Viszont ezzel a teljesítménnyel és helyzetkihasználással lehet esélyük a folytatásban pontot vagy pontokat szerezni. Az Aramis nem játszott igazán jól ezen az estén, de ha némi szerencsével is, otthon tudta tartani a három pontot. Legközelebb Szombathelyre látogatnak, ahol lényegesen jobb játékra lesz szükségük. Az MFA a jó formában lévő Nyírbátort fogadja majd. Igaz, addig van idő felkészülni, mert a válogatott programja miatt két hét szünet következik.

ARAMIS SE - MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA 4-3 (3-2)
Budaörs, 350 néző
Játékvezetők: Zimony, Tóth-Tolnay, Frank

Aramis: Csikós - Horváth, Lévai, Vattamány, Kövesdi
Cserék: Soós - Bélavári, Szűcs, Erdősi, Gáspár, Gelélrfi, Matolcsi, Szeghy, Moga
Vezetőedző: Tánczos Tibor

MFA: Gaylhoffer - Simon, Boznánszky, Szabó B., Bokor
Cserék: Boldizsár - Szabó D., Módly D., Véghelyi, Módly M., Fábián, Tarpai, Lőrincz, Duy
Vezetőedző: Tóth Miklós

Sárga lap: Horváth, Kövesdi, Szeghy illetve Tarpai, Módly D., Gaylhoffer

Gólszerzők: Kövesdi (2), Erdősi, Gáspár illetve Tarpai, Szabó B., Módly M.,

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink