Döntetlent és csontzenét hozott az MVFC–DEAC rangadó
2023.08.30 | 10:45
Döntetlent és csontzenét hozott az MVFC–DEAC rangadó

Gólban és indulatokban gazdag mérkőzést játszott egy mással az MVFC Berettyóújfalu és a DEAC az NB I. 3. fordulójában hétfőn este. Az MVFC és a DEAC vármegyei riválisként amúgy is pikáns meccseket vív, de a mostaninak külön ízt adott, hogy a debreceniek vezetőedzője, Tihanyi Csaba 2009-től egészen a nyárig a berettyóújfalui klubnál dolgozott: előbb kapuvédőként, aztán kapus- és másodedzőként bizonyíthatott. A 38-szoros magyar válogatott Tihanyi az MVFC-vel kétszer lett bajnok, emellett kétszer kupagyőzelmet is ünnepelhetett.

Rögtön magához ragadta kezdeményezést az egyik gólfelelősét, a brazil Matheust nélkülöző Berettyó, Rábl Jánosék türelmesen járatták a labdát, igyekeztek megmozgatni a visszahúzódó fehér mezeseket. Nyerges András, a cívisvárosiak nyáron igazolt kapusa mutatta be a rangadó első védését. „Labdát vegyük, mozogjunk! – jött a tanács vendégkispadról, mert beszorultak az egyetemisták. Meg is lett a böjtje, a 3. percben egy lövést Nyerges pechjére éppen Rafinha elé tenyerelt, a brazil légiós pedig a Pálfi István Rendezvénycsarnok nézőinek nagy örömére élt a ziccerrel. 1–0.
Gyorsan jött az egyenlítés: Tóth Attila volt eredményes szabadrúgásból az 5. percben – Sándor Máté későn látta meg a labdát, így nem tudott időben reagálni a lövésre. 1–1.

Felpörgött a meccs, de nem csak a játék, hanem helyenként a futsalosok vérnyomása is, ám szerencsére mindig gyorsan helyreállt a béke. A tizedik percben egy labdaszerzés után egy gyönyörűen lejátszott kontrát vitt végig az MVFC: egy Rábl-Iszák kényszerítőt követően előbbi passzolt a kapuba, és máris ölelkezhettek a piros mezesek. 2–1.

Nagy Imre szinte egyből növelhette volna a hazai előnyt, de a róla elnevezett helyzetben nem találta el a kaput közelről. Tihanyi Csaba időt kért, hogy rendezze a sorokat, ezt követően csendesebb mederben folyt az összecsapás, bár Nyerges kapust azért nem hagyták elbóbiskolni a hazaiak. A vendégeknél az utolsó percre kigyűlt az öt csapathiba, de kihúzták fault és kisbüntető nélkül a szünetig hátralévő időt, így 2–1-es hazai vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

FOTÓALBUM

Fordulást követően sem változott a mérkőzés képe, inkább a vendégtérfélen folyt a játék, a DEAC pedig igyekezett gyorsan felérni a megszerzett labdákkal. A vendégek egyik legjobbja, a brazil Thiago maradt a földön egy akciót követően, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. A 25. percben kétszer is megkínálták életerős lövéssel Sándor Mátét az egyetemisták, de a hálóőr a helyén volt, harmadjára, Harmati lövésénél pedig a kapufa segítette ki. Ennél az akciónál ismét felkorbácsolódtak az indulatok, előbb Harmati Tamást borították fel hátulról, majd a leforduló Rafinhát rántotta le sárga lapot érően Thiago. Ennek fényében kész csoda a 27. percben csak egy-egy faultnál jártak a csapatok. A hazaiaknál Sándor Máté sérülés miatt cserét kért, helyére Mezei Dávid érkezett a kapuba. Alig telt el néhány másodperc, és már mehetett is ünnepelni a társakkal: Rábl szerezte meg a második gólját egy szépen kivitelezett oldalberúgás után. 3–1.

De még szinte el sem ültek az öröm hangjai, amikor Vass Ottó egy ugyancsak oldalberúgást követően ragasztotta fel a rövid felsőbe a labdát. 3–2.

A nézők szinte minden megmozdulás után sárgát követeltek, el kell ismerni, hogy többször is jogosnak tűnt a népi óhaj.
Egyre inkább felbátorodott a debreceni együttes, többször is veszélyeztették Mezei kapuját, sőt, Tóth Attila a 34. percben átfűzve magát a hazaiakon gyönyörűen lőtte ki a hosszút. 3–3.

Ám gyorsan jött a Berettyó válasza: Iszák Dominik ágyúzott Nyerges kapujába, majd örömében a pályát csapkodta a tenyerével. 4–3.

Tovább keményedett a játék, kis túlzással többet voltak a földön a játékosok, mint a lábukon. Vass Ottót kellett letámogatni a kispadra, a vendégek csapatkapitánya már nem is térhetett vissza a pályára. Kicsúszott a sporik kezéből az összecsapás, kis túlzással, minden megmozdulást követően állt a bál, de a bírók sípja néma maradt. Két és fél perccel a vége előtt megint kigyűlt az öt hibája vendégeknek, Trencsényi János időt is kért, hogy átbeszéljék a továbbiakat. Mégis a vendégek szereztek gólt, Thiago lövése kötött ki a bal felsőben. 4–4.

Rögtön vészkapusra állt át támadásban az MVFC, Nagy Dánielre került a megkülönböztető mez. Akadt is egy nagy ziccere, de az eredmény már nem változott, maradt a 4–4.

MVFC Berettyóújfalu–DEAC 4–4 (2–1)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 800 néző.
Vezette: Takács Ákos - Deme Rajmund - Goneth Béla

MVFC: Sándor M. - Erdei K., Rábl, Rafinha, Szabó P.
Cserék: Mezei, Erdei Sz., Nagy I., Iszák, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi, Duró.
Vezetőedző: Trencsényi János. 

DEAC: Nyerges - Harmati, Ulloa, Thiago, Győri.
Cserék: Tóth B., Faragó, Berecz, Vass, Siska, Farkas, Tóth A., Magyar.
Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Góllövők: 1–0 Rafinha (3.), 1–1 Tóth A. (5.), 2–1 Rábl (10.), 3–1 Rábl (28.), 3–2 Vass (28.), 3–3 Tóth A. (34.), 4–3 Iszák (35.), 4–4 Thiago (39.)

Molnár Szilárd, Haon.hu
Fotók: Czinege Melinda

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink