Büntetők után előnyben a DEAC
2021.05.02 | 19:45
Büntetők után előnyben a DEAC

Hihetetlenül izgalmasra sikeredett a bajnoki döntő harmadik mérkőzése! Ami futsal meccsen előfordulhat, az itt minden elő is fordult, volt tízméteres, hosszabbítás, utolsó perces gól, büntetők - a sport sava-borsa! Ebből a fordulatokban gazdag mérkőzésből pedig a DEAC jött ki jobban, hiszen ők egyenlítettek a hosszabbítás utolsó percében, majd büntetőkkel diadalmaskodtak ellenfelükön.

Női futsal NBI, Bajnoki döntő, 3. meccs

DEAC - Tolna-Mözs 4-1 (büntetőkkel), rendes játékidő: 2-2 (0-0)
2021.05.01., Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Szabó - Varga - Tóth

DEAC: Tóth R. - Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V.
Csere: Torma (kapus), Fekete, Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény
Edző: Quirikó Vivien

Tolna-Mözs: Deczki - Szalkai, Kiss Gr., Nagy N., Csapó
Csere: Kulcsár (kapus), Horváth H., Méhes, Mogyorósi, Szöllős
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Gólszerzők: André (27'), Krascsenics (50'), illetve Kiss Gr. (25'), Szalkai (45')
Büntetők: Üveges, Czégény, Fekete, André illetve Nagy N.

Sárga lap: Szalkai (37'), Csapó (50')

Május első hétvégéje igazi női futsal-dömpinget hozott. Szombaton sor került a bajnoki döntő következő mérkőzésére, ami a várakozásoknak megfelelően óriási rangadót hozott, ugyanúgy, ahogy az előző két találkozó is. A két csapat mérkőzésein már megszokhattuk, hogy sok gólra nem, de annál több akcióra lehet számítani, ez tegnap is pontosan így történt. Az első félidőben kisebb-nagyobb helyzetekig jutottak csak a gárdák, de a legérdekesebb történésig a játékrész legvégéig kellett várni. Egy tolnai kezezés volt a hatodik csapatszabálytalansága a vendégeknek, így tízméteressel jöhetett a DEAC. Üveges kisbüntetőjét Deczki Vanda védte, így 0-0-val várhatták a csapatok a következő játékrészt.
A második félidőt a hazaiak kezdték némileg veszélyesebben, de a huszonötödik percben a Tolna szerzett vezetést - Nagy Noémi rúgott először kapura, de a gólt Kiss Gréta szerezte, miután a kipattanót a kapuba juttatta. Hasonló szituáció eredményezte az egyenlítő találatot is, a fekete-fehérek gólszerzője André Antónia volt. Nem először fordult elő a helyosztók során, hogy rendes játékidő alatt nem dőlt el egy találkozó, ez most is így lett, következhetett a hosszabbítás.
Újabb tízméteresre került sor, éppen az első öt perc legvégén, ám most a Tolna, név szerint Szalkai Kitti állhatott a labda mögött. Kitti nem kegyelmezett, újra vezetést szerzett a vendégeknek. Ahogy ezeken a találkozókon már megszokhattuk, az utolsó pillanatig nyitott volt a küzdelem, hiszen Krascsenics Csilla révén az ötvenedik percben tudtak kiegyenlíteni a cívisvárosiak. Így az izgalmak tovább folytatódtak, hiszen a szezon során először jöttek a büntetők!
A hazaiak kezdték a szétlövést, Üveges nem hibázott. 1-0.
A vendégektől Csapó Orsolya a keresztlécet találta el, a kipattanóból pedig a hazai kapus fejét.
A születésnapos Czégény Zsuzsánna is betalált, növelve a hazaiak fórját. 2-0.
Nagy Noémi belőtte büntetőjét, kozmetikázott az eredményen. 2-1.
Fekete Gabriella sem hibázott, visszaállította a különbséget. 3-1.
Horváth Hanna büntetőjét Tóth Renáta bravúrral védte, így gyakorlatilag eldőlt, ki nyeri a találkozót. 
A biztonság kedvéért a DEAC a negyedik hatméterest is belőtte, André Antónia volt az utolsó gól szerzője.



Ezzel a DEAC kezében az előny, valamint a lehetőség a bajnoki cím megnyerésére két hét múlva, a Magyar Kupa Final Four után. Vajon szépít a Tolna, vagy története során először a cívisvárosba kerül a bajnoki serleg?

Quirikó Vivien, DEAC:Úgy gondolom, nem érdemeltünk volna vereséget ezen a meccsen. Azt éreztem, hogy mi domináltunk, valamint több helyzetet alakítottunk ki. A végén a sírból jöttünk vissza, de ebből a hajrából sok erőt meríthetünk a folytatásra. Az egyenlítés után a büntetőknél már nálunk volt a lélektani előny.

Reveland Zoltán, Tolna-Mözs:A döntő sorozat talán legfontosabb mérkőzésére kellett megfogyatkozva érkeznünk, mindössze hat mezőnyjátékost tudtam pályára küldeni. De amit ezek a lányok 50 percen keresztül műveltek, arra nincsenek jelzők. Bárhogy is alakulnak a további mérkőzések, nálam ez a CSAPAT aranyérmes! Büszke vagyok rájuk!

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink