Becsülettel helyt állt Kazahsztánban a futsalválogatott
2020.12.10 | 10:20
Becsülettel helyt állt Kazahsztánban a futsalválogatott

A tömeges megbetegedések miatt erősen tartalékos férfi futsalválogatottunk nem tudta megnehezíteni a világ legjobbjai közé tartozó kazah együttes dolgát a szerdai Eb-selejtezőn Nur-Szultánban, de végig becsülettel küzdött az 5-0-s hazai sikerrel zárult összecsapáson.

Férfi futsalválogatottunk szövetségi kapitánya, Turzó József néhány hete aligha gondolta volna, hogy a 2022-es Európa-bajnokság első selejtezőjében egy olyan csapatot fog irányítani, amelyből hiányoznak az ország legjobb futsalosai, mint például Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Alasztics Marcell, Rábl János, Tatai József vagy éppen Pál Patrik. A koronavírus azonban átírta az eredeti elképzeléseket, és egy teljes keretnyi játékos kiesése után a mieink soha nem látott összetételben utaztak el Kazahsztánba, a világ egyik legjobb csapata elleni selejtezőre.

A magyar válogatottnak teljes csapattal is bravúrra lett volna szüksége ahhoz, hogy szoros meccset játsszon a kazahokkal, a megtizedelt, fiatal játékossal teletűzdelt csapat pedig még nehezebb helyzetben állt ki a mérkőzésre.

A mérkőzés első perceiben semmiféle megilletődöttség nem látszott a mieink játékán, a kazahok ekkor még nem tudtak komolyabb lehetőségeket kialakítani. A 7. percig tartottuk a gól nélküli döntetlent, ekkor Knaub hatalmas bombájával megszerezték a vezetést a kazahok (1-0). A 12. percben egy szöglet után megduplázta előnyét a házigazda, Nurgozhin volt eredményes (2-0). A folytatásban már egyértelműen a kazahok elképzelései szerint alakult a játék, a mieink erejéből csak a védekezésre futotta, a hazaiak pedig egymás után alakították ki a lehetőségeket, ezek közül Knaub, majd Akbalikov is kihasznált egyet-egyet, így ellenfelünk 4-0-s vezetésénél zárult az első félidő.

A fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiak sok helyzetet alakítottak ki, míg a mieink csak egy-egy alkalommal tudtak ígéretes akciókat vezetni, viszont hősiesen védekezve állták a kazah rohamokat. A második félidő első felében egy góllal növelték előnyüket a kazahok, de a folytatásban fegyelmezetten védekezve megőriztük a kapunkat az újabb góltól, és egészen a lefújásig maradt az 5-0-s hazai vezetés.

– Amit kértem a játékosoktól a mérkőzés előtt, azt mindannyian fegyelmezetten megpróbálták teljesíteni – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány. – Az első félidőben volt hiányérzetem, a szünet után viszont jól játszottunk. Dicséretet érdemelnek a fiúk, mert bebizonyították, hogy a jövőben is lehet számítani rájuk, akkor is, ha éppen a teljes keret rendelkezésre áll. Úgy érzem, becsülettel helyt álltunk ebben a nehéz helyzetben, fontos lenne, hogy sok mérkőzést játszhassunk ilyen erősségű ellenfelekkel.

Csoportunk másik meccsén a fehéroroszok 3-0-ra nyertek Izraelben.

Kazahsztán-Magyarország 5-0 (4-0)
Magyarország: Sásdi Bálint - Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Szentes-Bíró Tamás, Rutai Balázs
Cserék: Mezei Dávid, Horváth Benedek, Faragó Lajos, Rábold Richárd, Szeghy Szabolcs, Tóth Attila, Siska Gergő
Edző: Turzó Jázsef 

Kazahsztán: Baidulla - Akbalikov, Knaub, Tursagulov, Orazov
Cserék: Gurov, Klinov, Nurgozhin, Valiullin, Suleimenov, Yesenamanov, Turegazin, Douglas Junior, Sarbassov
Edző: Kaka

Forrás: Mlsz.hu

 


Hírdetés

Videók

Fehéroroszország - Magyarország ÉLŐ Női EB selejtező
2021.10.20 | 10:38
Aramis SE - Újpest FC-220Volt (2021.10
2021.10.18 | 12:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.10.20 | 20:30
2021.10.19 | 11:00
2021.10.14 | 13:48
2021.10.01 | 12:45
2021.08.12 | 09:00
2021.07.25 | 13:45
Támogatóink

Partnereink