A továbbjutásért játszik a férfi futsalválogatott
2021.04.04 | 22:45
A továbbjutásért játszik a férfi futsalválogatott

Kedden a kazahokat fogadja a Sterbinszky Amália Csarnokban, egy héttel később Fehéroroszországban lép pályára Eb-selejtező mérkőzésen férfi futsalválogatottunk. A tét a csoportból való továbbjutás, amelyhez akár egy pont is elég lehet.

Már csak két forduló van hátra a futsal Európa-bajnoki selejtezősorozatból, április 13-én végeredményt hirdetnek a csoportunkban, amelyből még mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra. Az eddig hibátlan kazahoknak már csak egy győzelemre van szükségük a hátralévő három meccsből a csoportelsőség bebiztosításához, a másik három együttes, a magyar, a fehérorosz és az izraeli csapat abban reménykedhet, hogy végül befut a második helyre, ami jó esetben Eb-részvétel, rossz esetben rájátszásbeli részvételt jelenthet számára (a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik kijut a hollandiai Európa-bajnokságra, a két maradék csoportmásodik rájátszásban dönti el egymás között az utolsó Eb-hely sorsát).

A Turzó József vezette magyar válogatott számára akár egy pont megszerzése is elegendő lehet a második hely megszerzéséhez, ha ezt a döntetlent április 13-án Fehéroroszországban éri el, és közben az izraeliek nem érnek el világraszóló bravúrt a kazahok és a fehéroroszok ellen. A mieink számára a fenti forgatókönyv esetén tét nélküli a kazahok elleni keddi, hazai találkozó, ám Turzó József szövetségi edző elárulta: csapatunk nem ebben a szellemben készül Európa egyik legerősebb válogatottja ellen.

– Szükségünk van az éles nemzetközi mérkőzésekre, fontosnak tartjuk, hogy maximális erőbedobással készüljünk a kontinens egyik legjobbja ellen, amelynek erejére jellemző, hogy oda-vissza simán legyőzte a fehéroroszokat. Megpróbálunk pontot szerezni ezen a találkozón, és csak a lefújás után fókuszálunk az utolsó, minden eldöntő minszki összecsapásra. Tudjuk, melyik mérkőzésen mit szeretnénk játszani, ehhez taktikailag előre kell lépnünk, és nagyon fontosak a mentális összetevők is. Kielemeztük riválisainkat, de a saját alapjátékunkat próbáljuk játszani, lehetőség szerint minél magasabb szinten. Az egyéni formák terén van némi hiányérzetem, továbbra is érezhető a járvány miatti nagyon hosszú leállás, és a játékosok betegségének hatása, de azon dolgozunk, hogy a megfelelő csapatjátékkal és hozzáállással eltüntessük ezt a fajta lemaradást – mondta az mlsz.hu-nak Turzó Jószef.

aassvv

Ami a keret összetételét illeti: Komáromi Péter sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, a többi kerettagra azonban számíthat a szövetségi kapitány.

A kazahoktól az első fordulóban erősen tartalékosan 5-0-ra kaptunk ki idegenben, míg a fehéroroszokat hazai pályán 2-1-re sikerült legyőznünk. A mieink jelenleg hat ponttal állnak a második helyen a kilencpontos kazahok mögött, míg a fehéroroszoknak és az izraelieknek 3-3 pontjuk van (Kazahsztán és Izrael még csak három-három meccset játszott). 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)
Sásdi Bálint (Balaton Bútor FC Veszprém)

Mezőnyjátékosok:

Dávid Richárd (Haladás VSE)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Faragó Lajos (DEAC)
Hajmási Milán (Haladás VSE)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Horváth Szabolcs (FTC Fisher Klíma)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Balaton Bútor FC Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Rutai Balázs (Balaton Bútor FC Veszprém)
Siska Gergő (DEAC)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Tatai József (Balaton Bútor FC Veszprém)
Vas Ádám (Haladás VSE)

Az utolsó két forduló programja:

Április 6., Magyarország-Kazahsztán, 14.00
Április 13., Fehéroroszország-Magyarország, 17.00

Hírdetés

Videók

Kistarcsa Futsal - TFSE-Bestrong (2021.09.13, stream)
2021.09.13 | 12:37
Veszprém Futsal - ÚJPEST FC-220VOLT / Élő közvetítés 18:30
2021.09.10 | 15:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.08.12 | 09:00
2021.07.25 | 13:45
2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
2021.04.06 | 15:45
Férfi válogatott
2021.04.04 | 22:45
Támogatóink

Partnereink