A HTE maga mögé utasította az ETO csapatát
2014.11.02 | 00:00
A HTE maga mögé utasította az ETO csapatát

RÁBA ETO – HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE 2-3 (1-1)
2014.11.02 – vasárnap 15:30
Gyõr, Gyõrszentiváni Sportcsarnok
Játékvezetõk: Zimonyi Péter, Gál Péter, Harmath Zsolt.
RÁBA ETO: Bocsárdi Eszter – Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Újvári Krisztina, Vígh Renáta.
Cserék: Jakab Petra, Pádár Anita, Demeter Réka, Fogl Katalin, Kaján Zsanett Bernadett, Szücs Adrienn, Szücs Vivien, András Franciska, Oláh Erika.
Edzõ: Molnár Attila.
Gólszerzõk: Szórádi Nikolett, Vígh Renáta. 
Sárga lap: Vígh Renáta.
HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE: Torma Lilla – Hummel-Smuczer Angéla Edina, Tell Zsófia, Nagy Ágnes, Vágó Fanny.
Cserék: Czégény Zsuzsánna, Benkõ Mónika, Vesszõs Mercédesz, Sándor Zita, Sebestyén Györgyi, Halászi Kinga, Pinczi Anita, Jakab Kata Rebeka, Farkas Éva.
Edzõ: Simonyi András.
Gólszerzõk: Nagy Ágnes (2), Hummel-Smuczer Angéla Edina.
Sárga lap: Sebestyén Györgyi, Halászi Kinga. 

A 3. percben gyors hazai kontrából Vígh R. passzolt pontosan Szórádi elé, aki lendületbõl a kapu jobb oldalába lõtt, úgy, hogy Torma kezérõl pattant be a labda. (1-0). Hamar jött a válasz a HTE-tõl, Tell Zsófia hozta fel a labdát, majd a jobb oldalon jól érkezõ Nagy Ágnes elé tálalt, akinek arra is volt ideje, hogy kinézze hova lõjjön, laposan a bal alsó sarokba helyezte az elvetõdõ Bocsárdi mellett a labdát. (1-1) Ahogy várni lehetett, mindkét csapat gyõzelemre játszik, hatalmas a hangulat, izgalmas percek várhatók. Most az MTK-s sor van bent a gyõrieknél, Kaján Zsanett Bernadett elõször játszik az ETO színeiben. A 8. percben farkas É. Jól látta meg a jobb oldalon érkezõ Sebestény Gy.-t aki a jobb kapufára vágta a labdát.

Ezután belendültek Pádárék, Fogl tette ki Pádárnak a labdát, aki nagy erõvel kapura tette, de Torma védett. Ezután ismét Pádár lõhetett a labda a jobb kapufa élérõl pattant ki. Fogl elõtt is nagy helyzet, azonban ismét védett a HTE hálóõr. Demeter hatalmas helyzetben Tormába lõtt. Gyors kontra kék részrõl, Farkas É. Egy az egyben lõhetett, azonban a kifutó Bocsárdi bravúrral mentett. A 12. percben Kaján lövését tolta ki Torma, nem panaszkodhatunk, hatalmas az iram. Több szép megoldás mindkét oldalon, a 14. percben Demeter és Jakab R. védekezett nagyot, elõtte Bocsárdi védett kiélezett helyzetben. A 17. percben Vágó Fanny csinált középen egy visszahúzós cselt, azzal tisztára játszotta magát , kapura tüzelt, lövése alig zúgott mellé. Vígh R. szerzett labdát, nmajd Újvári lõhetett, de Torma mellé tolta a kapura tartó lövést. A szögletbõl Újvári játszott középre, de Jakab R-ról kifelé perdült a labda. A 20. percben Bocsárdi védte lábbal Nagy Á. lövését, majd Szórádi vágta mellé a labdát a másik oldalon. Igen jó iramú mérkõzésen egyenlõre eldöntetlen a rangadó, mindkét szurkolótábor remekül szórakozik.

A 21. percben ismét Bocsárdi védett önfeláldozóan bravúrral, Demeter indulhatott meg, passzát hatalmas helyzetben Kaján nem találta el...Remek a mérkõzés, magas szinten nagy taktikai harc folyik a két rivális között. Most Tell Zs. lövését vágja ki Bocsárdi. A 26. percben Halászi kapott sárgalapot Fogl buktatásáért. A 27. percben Jakab R. volt harcias, megszerezte a labdát, Vígh R várta passzát, akik nem teketóriázott laposan szinte fordulásból a jobb alsó sarokba tüzelt, ismét vezet az ETO! (2-1).

Lendületbe jöttek a gyõriek, Vígh tálalt nagy helyzetben Újvári K. elé, aki mellé lõtte a kínálkozó lehetõséget. Most Vígh és Újvári keveri meg elõl a HTE védelmét ezekben a percekben, de gól nem született. A 29. percben Halászi szabadrúgása alig kerülte el a jobb felsõ sarkot. A másik oldalt Vígh R. bepasszát vágják ki. Talán az idei szezon egyik legjobb meccse lett a mai rangadóból, lesz munkája a videoszerkesztõknek, megszámolhatatlan értékelhetõ helyzet megmozdulás mindkét oldalon. A 31. percben gyors HTE kontra után, Vágó Fanny bombáját védte bravúrral Bocsárdi, majd Szórádi takarított. Hatalmas tûzijátékot rendeznek a vendégek, de a Gyõr kapujának hálója rezzenéstelen maradt.

A böszörményiek nem adják fel, keményen küzdenek az egyenlítésért, azonban az ETO játékosai csapatként is jól vizsgáznak, nincs megállás, példátlan ritmusú a meccs. A 34. percben Tell tört be a jobb oldalon, Bocsárdi ült rá a lövésre az utolsó pillanatban. Ismét Bocsárdi véd szenzációsan, Vágó F. lövését tolta ki. Ezután kiegyenlített a HTE, ismét emberelõnyös kontra következett aminek végén Bocsárdiról kipattant a labda Nagy Á. elé, aki nagy erõvel vágta be a gyõri kapuba a labdát, ismét kiegyenlítve az állást (2-2). Vígh Renáta lépett oda egy kicsit keményebben, sárgalapot kapott ütközéséért fél perccel késõbb. Izgalmas lesz a vége, nagy elánnal játszik mindkét csapat a gyõzelemért. A 38. percben Hummel lõtt nagy gólt a bal felsõ sarokba, miután a tétovázó gyõri védõk között lecsapott a labdára, ezzel meg is fordította az állást a HTE. (2-3).

Nem sok idõ maradt, szûk két perc maradt a végéig. Sebestyény kapott kezezésért sárgalapot a 39. percben. Az utolsó percben Pádár lövésébe mintha kézzel ért volna bele Sándor Z. de néma maradt a játékvezetõk sípszava. Két gyõri helyzet Jakab R. és Kaján elõtt, de elfogyott az idõ, az újonc Hajdúböszörmény meglepetésre legyõzte a Rába ETO együttesét, azonban a döntetlen mindenképpen igazságosabb eredmény lett volna. A Gyõr a jövõ héten az ASTRA otthonában lép ismét pályára, ahol rettentõ nehéz találkozó várja.
Molnár Attila (RÁBA ETO): Saját magunkat vertük meg. Egy olyan mérkõzésen, ahol nagy volt a küzdelem, óriási a csata, de kevés a játék. Mindkét csapat a másik hibáiból élt, talán mi több tudatos helyzetet alakítottunk ki, de még az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Mindkét kapus kimagasló teljesítményt nyújtott, sajnos egyéni hibák döntöttek, és ebbõl nem mi jöttünk ki jól. Ma nem a futsal dominált, és ez nem nekünk kedvezett. Ha kettõ egynél amikor uraltuk a mérkõzést, jobban koncentrálunk, most gyõztes  csapat edzõjeként nyilatkoznék. Hosszú még a bajnokság, nem adjuk fel, remélem a jövõ héten javítani tudunk.

Simonyi András (HTE): - Rendkívül boldog vagyok, csakúgy mint fantasztikus szurkolóink, játékosaink és vezetõink. Magas színvonalú, izgalmas és két gyorsan játszó csapat küzdelmébõl ezúttal mi jöttünk ki jobban. Múlt héten az Astra ellen is jól játszottunk de akkor a végjátékot elbuktuk. Talán annak a mérkõzésnek a tanúlságának a levonása is hozzájárult a sikerhez és õszintén szólva a szerencse is mellettünk állt, igaz sokat dolgoztunk a 2x20 perc során, hogy  Fortuna Istenasszony minket támogasson. Több helyzetünk volt de Bocsárdi Eszter - Torma Lillához hasonlóan - parádésan védett, elbizonytalanítva támadóinkat. Nagyszerû csapatot gyõztünk le, Molnàr Attila jól felkészítette ellenfelünket az más kérdés, hogy az új játékosok beépítéséhez idõ kell. Nagyon sokat erõsödött a Rába ETO az MTK játékosok szerzõdtetésével és a gyõzelmünk ellenére nem gondolom, hogy a HTE jobb gàrda mint az ETO. Helyén kezeljük az eredményt, nem értékeljük túl. Köszönetet szeretnék mondani Kocsis Attilának – Kockának - a Rába ETO gyúrójának, hogy rendkívül sportszerû módon meggyógyította a nyakát elalvó játékosunkat, aki így pályára tudott lépni. Annyit megjegyeznék még, hogy a nõi futsalnak nagyon sokat jelent ha ilyen szintû meccseket láthatnak a nézõk, mindkét alakulat megérdemli az elismerést. Nagyon tetszett minden szempontból Jakab Réka és a második félidõben pályára lépõ Jakab Petra csupaszív játéka, õk voltak az ETO motorjai. Látszik, hogy számukra a klubhûség és a futsal iránti alázat milyen sokat jelent.

ELTE-BEAC – BRAND MISSION TOLNA-MÖZS 4-5 (3-1)
2014.11.02 – vasárnap 16:20
Budapest, BEAC Sportcsarnok
Játékvezetõk: Vámos Tamás, Pintér Gábor, Csete Csongor.
ELTE-BEAC: Szabó Annamária – Juhász Adrienn, Baksai Éva, Tatai Krisztina, Orbán Csilla.
Cserék: Móczik Alexandra Cintia, Bradács Krisztina Tímea, Dr. Szöllõsi Júlia, Pfundtner Vivien, Tihanyi Tímea, Malinovszky Cintia Ibolya, Vida Orsolya.  
Edzõ: Sajben Marcell.
Gólszerzõk: Tatai Krisztina (2), Baksai Éva (2).
Sárga lap: Orbán Csilla.
BRAND MISSION TOLNA-MÖZS: Hunkó Zsófia – Maláti Dalma, Hodován Edit, Simon Boglárka, Buchmüller Petra.
Cserék: Folk Renáta, Fábián Rebeka, Mausz Renáta, Orbán Rebeka, Varga Adél.
Edzõ: Simon Ferenc.
Gólszerzõk: Fábián Rebeka (2), Varga Adél, Buchmüller Petra, Simon Boglárka. 

A sereghajtók csaptak össze a fõvárosban, ahol majdnem meglepetés eredmény született. 
Az ELTE-Tolna-Mözs összecsapás legnagyobb kérdése, hogy melyik csapat tud elmozdulni az eddig megszerzett 1 pontról. Mivel a legtöbb esetben az elõrébb tartózkodó csapat az esélyesebb, így némi meglepetést okozott, hogy a hazaiak szerezték meg ideje korán a vezetést Tatai Krisztina révén.

A válaszra nem kellett sokat várni, hiszen a csereként beállt Fábián Rebeka szinte az elsõ labdaérintésébõl egyenlíteni tudott. Ezt követõen a 7. perc eseményeként Baksai Éva és egy kapushiba szülte meg az ELTE vezetõ találatát, majd a félidõ vége felé Tatai értékesített egy szabadrúgást, amit egy kétszeres hazaadás miatt ítéltek meg a játékvezetõk az ELTE javára. 
A fordulás után 3-1-rõl folytatódott a mérkõzés. A vendégek legnagyobb bánatára Baksai növelte az ELTE elõnyét, sodorva a Tolna együttesét rendkívül nehéz helyzetbe. Varga Adél tudott kozmetikázni az eredményen a 25. percben, ám még mindig 2-vel ment az ELTE. Az utolsó 5 percben Frank Tamás lehozva kapusát 5-4 elleni játékra tért át csapatával. Ezt követõen Fábián, majd Buchmüller is betalált, s így egalizálta a különbséget. Az ELTE játékosai fejben és fizikálisan egyaránt elfáradtak, így a Tolna Simon Boglárka révén megtudta szerezni a gyõzelmet jelentõ találatot. Mindez az utolsó elõtti perc eseménye volt, így a Tolna megszerezte a mérkõzésért járó 3 bajnoki pontot, amivel a helyet is javítottak a tabellán. 
Sajben Marcell (ELTE-BEAC): - Már egyel többen voltunk a múlt héthez képest, ez meg is látszott a teljesítményünkön. Természetesen a vereség mindig az edzõ hibája, így a lányokat most is csak dicsérni tudom, a helyenként szép játék és a hatalmas akarás miatt. Reméljük a versenykiírás az alsóházi csapatok számára is kedvezõen alakul, és nem lesz vége a szezonunknak februárban. Az ilyen alakuló fiatal csapatoknak mint a Tolna vagy mi, sok edzés mellé sok ilyen parázs tétmérkõzés kell. Gratulálok Vida Orsinak a 100. és Szabó Ancsinak a 150. ELTE-BEAC-os mérkõzése alkalmából!
Simon Ferenc (Brand Mission Tolna-Mözs): - Valamiért teljesen dekoncentráltan és motiválatlanul kezdtük a mérkõzést aminek meg is lett az etedménye és két gólos hátrányban vártuk a második félidõt ahol aztán jött egy újabb pofon és már 4:1 volt az állás!
Ezután ha nem is jó játékkal de megfordítottuk a mérkõzést amelyen végig mi irányítottunk!
A három pont mellett egyetlen pozitívum hogy a három gólos hátrány ellenére sem adtuk fel!

BME FC – UNIVERZUM 6-0 (4-0)
2014.11.02 – vasárnap 18:30
Budapest, MAFC Sportcsarnok
Játékvezetõk: Rábel Alfréd, Mezei Ádám, Czigány Máté.
BME FC: Winternitz Zsuzsanna Ágnes – Farkas Klaudia, Szekér Anita, Gleich Barbara, Ganczer Hajnalka.
Cserék: Hargas Annamária, Szalkai Kitti, Winternitz Anna, Fábián Dóra, Molnár-Sáska Ildikó, Dr. Monspart-Molnár Zsófia. Winternitz Katalin.
Edzõ: Csernai Gábor László.
Gólszerzõk: Ganczer Hajnalka (2), Dr. Monspart-Molnár Zsófia, Szekér Anita, Gleich Barbara, Winternitz Anna. 
Sárga lap: Molnár-Sáska Ildikó.
Univerzum: Deczki Vanda Kinga – Beke Adrienn, Horváth Hanna, Bereczki Orsolya, Garamvölgyi Nikolett.
Cserék: Kaiser Karina, Lukács Ágnes, Balogh Nikolett, Szalai Ágnes. Edzõ: Jávor István.
Sárga lap: Szalai Ágnes. 
A BME együttese elõtt remek lehetõség adódott, mivel a DVTK botlása utat nyitott számukra a negyedik hely visszahódításához. Az ellenfél nem más, mint a bajnoki formáját igencsak keresõ Univerzum, aminek a „neve”, illetve annak a presztízse az idei szezonra jócskán megkopott. Hogy fényesebbé tegyék a vendégek vezetõi bevetették Szalai Ágnest, akit a mérkõzés elõtt 3 nappal igazoltak le Kiskunhalasról. Az erõsítés ellenére a BME végig az irányítása alatt tartotta a mérkõzést, s már a 3. percben megszerezték a vezetést. Majd dr. Monspart-Molnár, Szekér és Gleich révén négygólosra nõtt a hazaiak elõnye.

A térfélcsere után Winternitz Anna betalált a vendégek kapujába a 26. percen, így tovább nõtt az elõny. A vezetést megszerzõ Ganczer Hajnalka zárta a gólszerzõk sorát, aki a 35. percben belõtte csapata féltucatodik gólját. A mérkõzést a BME magabiztosan nyerte, így megérdemelten elõzte meg a DVTK-Vénusz csapatát a bajnoki tabellán. Az Univerzum sajnos továbbra is gyengélkedik, ám Jávor István jelezte, hogy néhány új játékos beépülése várható a közeljövõben, bízunk benne, hogy mihamarabb megtörténik ez, hogy a bajnokság egyik legrégebbi csapatát újra szárnyalni láthassuk. 

Csernai Gábor László (BME FC): - A mai mérkõzés menetet sikerült elejétõl a végéig a kezünkben tartani, es gyozelmunkkel tovabb ragadunk a tabella elejehez. Ami ennél is fontosabb, hogy egy ket játékosunk kezd magára találni, igy segítve a csapat többi játékosát, ez döntõ lehet a következõ fontos mérkõzéseken. 
A múlt heten is ugyanez a végeredmény született a javunkra, de megis milyen oriasi kulonbseg van a ket gyõzelem között... Igy meg akar komoly terveink is lehetnek.

Jávor István (Univerzum): - Ez a mérkõzés a hozadéka az eddig vereségeinknek. Ma nem feltétlenül a játékunkkal és a hozzáállásunkkal volt probléma. Meg kell ragadnunk a sorsunk szekerének a rúdját és ki kell rángatnunk magunkat a kátyúból! Az ellenfelünk könyörtelenül kihasználta a hibáinkat! Gratulálok ellenfelünknek! Remélem hamarosan eljön a mi idõnk!

Kozák Attila

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink