A Felső-házhoz vezető út
2021.03.14 | 22:30
A Felső-házhoz vezető út

Hihetetlenül szoros küzdelemben dőlt el az első négy hely sorsa a női futsal NBI 2020/21-es szezonjában. Az alapszakasz utolsó fordulójának utolsó meccséig kellett várni, sőt még azután is néhány napot, hogy kiderüljön, egész pontosan melyik csapatok folytathatják a felső-, és melyek az alsó-házban a bajnokságot. A mérkőzésekről már írtunk részletesebben, így most egy rövid, csapatokra bontott elemzést készítettünk, hogy együtt visszaemlékezzünk a rájátszásig vezető útra.


1. DEAC

Az alapszakasz képzeletbeli dobogójának első helyén a Quirikó Vivien, valamint Üveges Katalin szakmai irányításával, nevével fémjelzett DEAC végzett, megérdemelten, hiszen tizenöt találkozójukból tíz után győztesen hagyhatták el a pályát. Azonban szerényebb értelmi képességekkel is jól látható az összefüggés a hajdúböszörményi különítmény nyári érkezése, valamint a debreceniek egyre tudatosabb, futsalspecifikus játékának kialakulása között. Hiszen hiába volt már a DEAC kerete eddig is bombaerős, de valami hiányzott, hogy igazán sikeresek legyenek - úgy tűnik, meglett a kirakós hiányzó eleme. Az ország egyik, ha nem legjobb kapusa is sokat dobott a hajdúságiak teljesítményén, de André Antóniával és Fülöp Diával is erősödtek a cívisvárosiak. Egyértelműen látszik, hogy egy ilyen kerettel a bajnoki címért kell küzdeni, ahogy azt meg is teszik. Kíváncsian várjuk, ilyen ütemben fejlődnek-e tovább is a debreceni lányok, mert ha igen, egy bombaerős ellenfél kell, hogy meg tudják őket állítani.


2. TFSE

Már hosszú fordulók óta nem volt kérdés, hogy Csernai Gábor csapata szereplője lesz-e a rájátszásnak, hiszen bár a TF-nek idő kellett, míg rátaláltak a formájukra, azonban azóta annál stabilabb mind a játéka, mind az eredményei a fővárosi gárdának. A szezon elején irdatlan mennyiségű döntetlent játszottak, néhol indokolatlan csapatok ellen is, és talán a DEAC elleni pofon is kellett hozzá, hogy kicsit észbe kapjon a TF, de ez sikerült nekik. Nem elhanyagolható tényező, hogy az alapszakaszban a testnevelésisek kaptak ki a legkevesebb találkozón, feleannyin, mint az első helyen végző DEAC. Mivel nem csak nagyon erős, de nagyon mély is a TF kerete, és az NBI egy igen hosszú bajnokság, az idő is nekik kedvezett, és kedvez, hiszen volt ellenfél, ahol a kevés játékos gondot okozott már az alapszakaszban is. Ezzel ellentétben a TFSE-nek voltak meccsei, ahol 2-3 hiányzó ellenére is magabiztosan tudott nyerni. Kiderül, hogy ha a két legerősebb kerettel rendelkező csapat, azaz a két egyetemi gárda kerül majd a bajnoki döntőbe, mire mennek majd egymással a nyomás alatti sorozatterhelés mellett.

3. Tolna-Mözs

Magyarország egyik női futsal fellegvára már hosszú évek óta Tolna megye, és szinte sorozatban termeli a tehetséges játékosokat hazánknak. A Tolna-Mözs idei szezonját sok jelzővel lehetne illetni, de egész biztosan nem lenne közöttük az állandóság. Változtak az edzők is a kispadon. A szezont a női futsal-specialista Biczi Gáborral kezdték, ám a hajrára Reveland Zoltán, a sokszoros válogatott kapus váltotta őt. Szöllős Alexandra súlyos sérülése sem jött jókor, hiszen Szasza ragyogó formába került előtte. A szezonjukat a formaingadozás jellemezte, és végül a rájátszást sem a pályán "szerezték meg". Az utolsó fordulóra a híres-neves megyei derbi maradt, és a Szekszárd egy gyermeteg, mondhatni amatőr hibát vétett - Nagy-Cseke Edinát a találkozó előtti napon játszott nagypályás meccsén kiállították, és a vendégek nem tudták, hogy amíg a fegyelmi bizottság le nem tárgyalta az ügyét, addig a játékjoga felfüggesztésre kerül. Így hiába nyert bravúrral a Szekszárd, a Tolna megóvta a meccset, tegyük hozzá, teljesen jogosan, és jóvá is írták nekik a három pontot. Vajon erőt tudnak ebből meríteni a TFSE ellen?

4. Budaörs Futsal

A szezon legnagyobb meglepetése. Ezt már most megelőlegezzük, bármi is történik majd a hátralévő időben a bajnokságban. Még a legoptimistább felfogású szurkolók, játékosok sem fogadtak volna arra, hogy a Budaörs bekerül a rájátszába, arról nem is beszélve, hogy a Magyar Kupában is legjobb négy közé kerültek, bár ott kicsit könnyebb dolguk volt. A csapat magja már nagyon hosszú évek óta együtt játszik, így az összeszokottságra egész biztosan nem lehetett panasza Korozmán Krisztiánnak. A nagyon mélyre visszaállt védekezés meghozta a gyümölcsét, nem kell meccsenként rengeteg támadás, ha kevésből is gólt tud szerezni egy csapat, ezt jól mutatja az utolsó három fordulóból kettőben aratott egy-nullás győzelem. Stabil védekezés, pontos kontrák - ezek hozták meg, na meg némi szerencse, a Budaörs Felső-házas szereplését.


A bajnoki elődöntő párosításai:

2021.03.20. 17:00
DEAC - Budaörs Futsal

visszavágó:
2021.03.27. 15:30
Budaörs Futsal - DEAC


2021.03.21. 17:30
TFSE - Tolna-Mözs

visszavágó:
2021.03.28. 17:00
Tolna-Mözs - TFSE

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink