15 éves lettem én
2023.01.10 | 07:30
15 éves lettem én

Az a nagy baj az idővel, hogy végül mindig elfogy. Ezt egy filmből idéztem, de valóban elmúlik, eltelik, elfogy. Mint ahogy az a 15 év is elmúlt, eltelt azóta, amióta megalapítódott a Futsal Hungary.

Hogy érzékeljük a 15 év távlatát, ízelítőül: 2008-ban még Geoerge W, Bush volt az amerikai elnök, még nem Putyin volt az orosz elnök, Magyarországon Gyurcsány volt a miniszterelnök, Rijkaard volt a Barca edzője, a Manchester Unitedben játszik még Ronaldo Fergusson edzősége alatt, Messi még csak bontogatja szárnyait a Barcában, Magyarországon Kisteleki István az MLSZ elnök, Kozma Mihály a futsal szövetségi kapitány, a válogatottban pedig Lódi és Madarász termeli ipari méretekben a gólokat.

Egyszóval nem tegnap történt ennek a honlapnak a létrehozása. Hogy milyen céllal, gondolatokkal alapítottam, azt már többször elmondtuk, ám azt álmomban sem gondoltam volna, hogy 15 év után is életben leszünk. Az évek során a pénzügyi, szervezési gondokon kívül még egyéb, nem várt nehézségekkel is meg kellett küzdeni. Rögtön az első időben behívatott az MLSZ akkori főtitkára, és megkért, hogy szüntessem meg a honlapot. Rövid időn belül viszont már egy másik főtitkár azért esdekelt, hogy hadd jelentessen meg egy nyilatkozatot a Hungaryn. Végül polgárjogot nyertünk, és a legnagyobb erényünknek azt tartom, hogy autonómok tudtunk maradni, ebben a mai kétpólusú világban.

A honlap specifikuma, hogy nincsenek fizetett alkalmazottak, és nem reklámoz semmit és senkit, a futsalon kívül. Természetesen ez gátat is szab pénzügyi lehetőségeinknek, de én már túl öreg vagyok ahoz, hogy változtassak az elveimen. Hogy mégis működik a honlap, az a sok-sok fiatal segítőkész – mondhatni futsal őrültnek – köszönhető, akik az évek folyamán segítettek a szerkesztésben. A teljesség igénye nélkül néhányan közülük: Oczella Lászó az alapítás időszakában, Brumár László a nemzetközi hírekben, Simonyi András éveken keresztül a női hírekben, Király Gábor a hazai bajnokságokban, Micheller Szilvia, Soós Brigitta fotóikkal nyújtottak elévülhetetlen segítséget munkájukkal. Végül, és legelső sorban Machalek Attilla az, aki nélkül már évek óta nem működne ez a honlap, és nyugodtan mondhatom, hogy a mai magyar futsal egyik legnagyobb ismerője.

Ami a honlap legnagyobb erénye, talán az okozza a legnagyobb hiányosságát is. Ugyanis hírlapként próbálunk működni, azaz nem szeretnénk véleményezni az eseményeket. Ez azonban nem generál pezsgő, működő futsal közéletet. Ám hiába igyekszünk semleges álláspontot elfoglalni, időnként mégis vannak elégedetlenkedők. A más véleménnyel nincs baj, és ha az korrekt formában nyilvánul meg a kommentekben, annak mindig helye lesz a honlap facebook oldalán. Azt viszont kijelenthetem, hogy a Hungary soha nem fog a bulvár irányába elmenni.

Végezetül, ha a mesebeli aranyhal három kívánságomat teljesítené, nos akkor:

Szeretném, ha a magyar futsal szerkezete apró lépésekkel tovább erősödne!
Örülnék, ha a magyar férfiválogatott újra a régi fényében tündökölne!
Boldog lennék, ha valaki 15 év múlva is születésnapi köszöntőt írna a Futsal Hungaryn!

Üdvözlettel,
Kasza János

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink