Hétvégén folytatódik az NBI, élő TV közvetítésekkel!
2020.09.18 | 20:53
Hétvégén folytatódik az NBI, élő TV közvetítésekkel!

Nagy reflektorfénybe kerül honi futsalunk, azon belül a férfi NBI. A következő néhány fordulóból összesen öt mérkőzést közvetít az M4 vagy a frissen induló M4 sport+, amely hétvégeken a Duna World helyén fogható. A közvetítés-sorozat ebben a fordulóban kezdődik, méghozzá rendhagyó módon, szombaton és vasárnap. A magyar kupa négyesdöntőit leszámítva, nem nagyon fordul(t) elő, hogy hétvégén legyenek a fordulók, főleg nem vasárnap. A hétvége az Újváros berettyóújfalui vendégjátékával kezdődik, majd másnap a Fradi – Veszprém csatát nézhetik meg a TV nézők. Mind a két összecsapás délután kettőkor lesz látható, így tökéletes egy finom ebéd mellé.

 

Szombat:

MVFC BERETTYÓÚJFALU – DUNAFERR DUE DUTRADE FC
14:05 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok
Élő közvetítés: M4 Sport+

Ahogy számítani lehetett rá, a Mezei-Vill hibátlan mérleggel áll a tabellán három forduló után, de arra kevesen gondoltak, hogy mind a három mérkőzésen igencsak meg kellett szenvedniük a három pontért. Az Aramis ellen sokáig nem sikerült betalálni, majd Újpesten egészen a hajráig nyílt volt a találkozó, míg legutóbb majdnem pontvesztés lett a DEAC ellen. Amennyiben ezúttal nyugodtabb találkozót szeretnének, sokkal jobban kell koncentrálniuk a kapu előtt. Ellenkező esetben megint egy nehéz 40 perc elé néznek Rábl Jánosék.

Ami a vendégcsapatot illeti, jól rajtoltak, egy Újpest elleni sikerrel kezdtek. Utána követezett egy szombathelyi túra, ahol nem sokan fogadtak volna arra, hogy Frank Tamás fiai a második félidő elején még vezetni fognak, de így történt. Jól állták a sarat, majd 19-re lapot húzva vészkapus játékra álltak át döntetlennél, de végül érvényesült a papírforma. Az előző játéknapon ismét vezettek, de a Veszprém végül kihasználva az egyéni hibákat magabiztos sikert aratott Dunaújvárosban. Ezek után most egy újabb nehéz mérkőzés jön a bajnokaspiráns otthonában, ahol nem Németh Péterék számítanak az esélyesnek, főleg, hogy több meghatározó játékosuk is hiányozni fog, leginkább kapusuk Reveland Zoltán, aki az előző fordulókban is a csapat egyik legjobbja volt.

Nehéz elképzelni, hogy sikerülhet pontot vagy pontokat rabolnia a vendégeknek, de arra mindenképpen jók lehetnek, hogy egy remek mérkőzést produkáljanak a Berettyóújfalu otthonában.

Sergio Mullor Cabrera, MVFC: - A DEAC elleni meccs arra tanított bennünket, hogy egyetlen pillanatra sem veszíthetjük el a figyelmet, a koncentrációt, mert akkor sebezhetőek leszünk. A második félidő katasztrófa volt a szombati mérkőzésen, nem azt mutattuk, amit várni lehet tőlünk és azon dolgoztunk azóta, hogy ezt mihamarabb rendbe tegyük. A Dunaújváros jön, ahol remek szakmai munka folyik és vannak variációs lehetőségeik is. Mindenre felkészültünk, a Dunaújváros akár hosszabb ideig is 5 a 4-ben játszhat vagy a védekezés mélységét változtatja időről időre. Az a fő kérdés náluk, hogy hogyan bírják fizikailag és hány játékossal játszák végig a meccset. Az alkalmazkodóképességünk az egyes szituációkhoz kulcsfontosságú lesz a mérkőzésen.

Frank Tamás, Dunaferr: - Sajnos nem túl jó előjelekkel készülünk a Berettyóújfalu ellen. Több játékosunk is kisebb sérüléssel bajlódik, ráadásul Reveland Zoli sem áll rendelkezésre a módosított időpont miatt. Az elmúlt két mérkőzés tekintetében igazából magunkkal kell foglalkozni, hiszen addig, amíg ilyen buta gólokat ajándékozunk ellenfeleinknek, nagyon nehéz nyerni bárki ellen. Nem feltartott kézzel érkezünk, veszíteni valónk nincs, úgyhogy bízom benne, hogy megnehezítjük az MVFC dolgát.

 

Vasárnap:

FTC-FISHER KLÍMA – BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM
14:05 Népliget, Elek Gyula Aréna
Élő közvetítés: M4 Sport+

Nagyon érdekes meccsre van kilátás a Népligetben. Ha a múltheti Újváros – Veszprém meccsre azt mondtuk, hogy presztízs csata, akkor erre az összecsapásra ez hatványozottan igaz. Mind a két mester irányította a másik együttest. Madarász János hat évig volt a Veszprém mestere, így jól ismeri az ellenfelet. Fehér Zsoltnak sem kell bemutatni a fővárosi játékosokat, hiszen sokakkal dolgozott együtt még a Dunaferrnél. A zöld-fehéreknél Madarász-mester 10 hónapja érkezett, és kisebb csodát téve remekül szerepeltek. Ehhez a kerethez nyáron még minőségi játékosok érkeztek, és úgy tűnt, élcsapat lehet a Ferencváros. Ehhez képest három forduló után nulla pont áll a csapat neve mellett. Az első két fordulóban jól játszott a csapat, de a helyzetkihasználás igen gyengére sikerült. A legutóbb viszont a játék képe sem volt a legjobb, igaz a sok sérültnek köszönhetően kissé tartalékosan vágtak neki a kecskeméti mérkőzésnek. Ahhoz képest most Cseri, Fülöp és Büki is visszatér, akikkel nagyobb lesz a variációs lehetőség. Ami biztos, hogy a legutóbb kiállított Érsek Róberttel nem számolhatnak a népligetiek. A legnagyobb erősítés Büki lehet, akinek a góljai nagyon hiányoznak. Ő is fél éve nem lépett pályára, így biztos ég benne a bizonyítási vágy. Ugyan úgy, mint Komáromi Péterben a másik oldalon. Ő kereken nyolc hónapja játszott utoljára tétmeccset. Ő is biztosan ég a bizonyítási vágytól, főleg volt csapata ellen. Neki a legutóbbi népligeti vendégjátékukról egyébként nincsenek jó emlékei. Nem elég hogy kikaptak, még ki is állította a játékvezető. Most biztosan jobban fog figyelni, hogy ez ne fordulhasson elő és akkor nagy segítségére lesz az egyébként is remek formában lévő veszprémieknek. Fehér Zsolt irányításával hibátlan mérleggel, első helyen áll a bakonyi alakulat. Ráadásul ebből kétszer idegenben gyűjtötték be a három pontot, ami még értékesebbé teszi az elmúlt heteket. Ezek ismeretében nem csoda, hogy önbizalommal telve és bizakodva várják az összecsapást.

A két csapat formáját tekintve nem kérdés, hogy a vendégek az esélyesebbek, de a Fradi bármikor képes egy jó eredményre, amennyiben a hazai játékosok jó napot fognak ki. A vendéglátók számára égető lenne elkezdeni gyűjtögetni a pontokat, különben szép lassan elbúcsúzhatnak felsőházi álmaiktól. Ezek fényében a nagyobb teher rajtuk van, mondhatni győzelmi kényszer alatt játszanak. A kérdés, hogy kinek törik meg a sorozata. Felfokozott, izgalmas meccsre van kilátás.

Madarász János, FTC: - Egy önbizalomtól duzzadó ellenfelet fogadunk vasárnap, hiszen nagyon jól elkapták a rajtot. Mi jelenleg egy másik úton vagyunk, nem úgy sikerült a rajtunk, ahogy elképzeltük. Viszont bármennyire is nehéz helyzetben vagyunk, nem vagyunk szétesve. Egy biztos, adottságainkat tekintve nem úgy szerepelünk, ahogy az elvárható lenne. Csapat szinten nincsenek nagy problémáink, viszont egyéni szinten nem az jön ki egy-két játékosomból, amire képesek. Ott kell fejlődnünk. Meg kell mindenkinek érteni, hogy nem a kifogásokat kell keresni, hanem a megoldást kell megtalálni, a jelenlegi helyzetünkben. Én nagyon bízom a játékosaimban, remélem ők is bíznak önmagukban. Jó mérkőzést várok, és győzelmet.

Fehér Zsolt, Veszprém: - Jó formában vagyunk, amit az eredményeink is mutatnak! Szeretnénk ezt a sorozatot folytatni a vasárnapi találkozó alkalmával is! Komáromi ezen a találkozón visszatér eltiltásából, ami plusz erősítést jelent számunkra!  Fontos találkozó előtt állunk, tudjuk a Ferencváros hazai környezetben nagyon erős csapat! Nem szabad és nem is lehet abból kiindulni, hogy jelen pillanatban nyert mérkőzés nélkül állnak!

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink