Döntetlennel jutott a Final Fourba a Mezei-Vill
2021.03.30 | 21:15
Döntetlennel jutott a Final Fourba a Mezei-Vill

Az első találkozón már gyakorlatilag eldöntötte a párharc sorsát a Mezei-Vill, hiszen ugyan láttuk már a Ferencvárost hazai pályán öt gólnál többet lőni, de ilyen különbséggel találkozót nyerni, különösen a Berettyóújfalu ellen igazán embert próbáló feladat. A győzelembe bele is tört a Fradi bicskája, de tisztes helytállással döntetlenre mentették a találkozót. Ezzel az eredménnyel Final Fourban a Mezei-Vill FC!

FTC-Fisher Klíma - MVFC Berettyóújfalu 1-1 (0-1)
2021.03.30., 19:45 - FTC-MVM Népligeti Sportközpont
Vezette: Szilágyi - Zimonyi - Tiringer

FTC: Tóth - Németh, Horváth Sz., Öreglaki, Fekete
Csere: Nyerges (kapus), Gellérfi, Rábold, Büki, Cseri, Hosszú, Panyi, Bognár, Östör

MVFC: Sándor - Rábl, Szabó, Nagy D., Rafael
Csere: Mezei (kapus), Horváth N., Diece, Rézműves, Nagy I., Kártik, Sid, Takács, Sipos
Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Sárga lap: Szabó P. (11'), Rafael (19')

Gólszerzők: Fekete (26'), illetve Sid (9')

A hazaiak vezetőedzőjük, Machalek Attila nélkül vívták meg a találkozót, mivel ő eltiltását töltötte a lelátón, a párharc első meccsén kiállított Sámson Zoltánnal együtt. Ennek ellenére jó iramban kezdte csapata a találkozót, ám igazán nagy helyzetre sokáig nem került sor egyik gárda részéről sem. A Fradi folytatta az elmúlt meccseken többnyire bevált taktikáját, és amint lehetőségük nyílt rá, elővették a vészkapus játékrendszert. Színre színt húzott a Mezei-Vill, ők is öt a néggyel játszottak, ám egyiküknek sem sikerült az igazán veszélyes támadásépítés. A félidő több, mint a felének kellett eltelnie, mire megszerezték a vezetést a pirosban játszó vendégek, kihasználva azt, hogy a Ferencváros nem tudta elég gyorsan visszacserélni kapusát.

A gólt a 14-es mezszámmal pályára lépő játszó Sid szerezte, életerős lövése a léc alatt ért a kapuba, az ott álló mezőnyjátékosnak nem sok esélyt adva. Néhány perccel később egy hasonló szituációból a Fradi is kapura lőtt messziről, ám Németh Péter lökete Szabó Péter kezét találta el a félpályát jelző vonalnál. Érdekes jelenetet szült ez a szituáció, hiszen a játékvezető kiosztotta utána a sárga lapot a Mezei-Vill játékosnak - Diece-nek. A vendégek és hazaiak közös unszolására aztán sikerült megváltoztatnia döntését, és így Szabó Péter "sárgult be". Folytatta a vészkapus játékot a Ferencváros, és a tizenharmadik percben meg is volt az első igazán nagy helyzetük is belőle - Rábold Richárd távoli lökete majdhogynem eltörte a kapufát, ám balszerencséjükre kifelé pattant a játékszer.

Ott folytatódott a második félidő, ahol az első abbamaradt, most a pirosak álltak fel előbb vészkapus játékra, azzal a különbséggel, hogy most Rábl János vett fel fekete mezt, míg az első félidőben Kártik Zsombor tette ugyanezt. Ahogy a Fradinak lehetősége volt rá, ők is folytatták ugyanezt a játékrendszert, nem sok időszaka volt ennek a mérkőzésnek, ahol ne öt a négyeztek volna a csapatok. Sikerrel is jártak a zöld-fehérek, azaz ezen a meccsen csak fehérek, hiszen a folyamatos támadásépítés után a vészkapus Fekete Róbert találatával ki tudtak egyenlíteni a második játékrész hatodik percében.

A döntetlent jelentő gól után tovább nőttek az indulatok, ezzel együtt pedig a faultok száma is, ám igazán nagy helyzetre sokáig nem került sor. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lett volna dolga a kapusoknak, Sándor Máté, illetve a hazai kapuban a félidőben Tóth Gyulát váltó Nyerges András is kitűnően tette a dolgát, ezért kiemelnénk, hogy előbbi 21, utóbbi pedig 18 éves - itt is jól látszik, hogy a magyar futsal mindig is erős volt, mind férfi, mind női szinten a kapusokban, a fiatalabb hálóőröket is bátran játszathatják edzőik. Ahogyan ezt meg is tették, ők pedig bravúrokkal tartották meccsben csapataikat. Az utolsó öt percben már több mezőnyjátékot hozott, egyik gárda sem erőltette tovább a vészkapus játékot, de így is számos helyzetet dolgoztak, majd hagytak ki a csapatok.

További gólok már nem születtek, így az 1-1-es döntetlennel a Mezei-Vill FC a férfi futsal Magyar Kupa Final Four harmadik biztos résztvevője.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink