Zöld-fehérek csatája a TV előtt vasárnap este
2020.11.14 | 20:00
Zöld-fehérek csatája a TV előtt vasárnap este

Zöld-fehérek csatájára kerül sor vasárnap este Szombathelyen. A rendhagyó időpont annak köszönhető, hogy ismét élő közvetítésre kerül sor az M4 sport+ jóvoltából. Ez különösen jó, abból a szempontból is, hogy mostantól sajnos csak zártkapus mérkőzéseket lehet rendezni. Pedig a Haladás csarnoka hétről-hétre megtelt, így számukra nehezebb lesz megszokni az üres lelátókat.

HALADÁS VSE – FTC-FISHER KLÍMA
19:15 Szombathely, Haladás Sportcsarnok
Játékvezetők: Farkas - Juhász - Muhari

TV: M4 Sport+

A vendéglátók igen jó helyzetből várhatják a második kör kezdetét, hiszen egy döntetlent leszámítva, összes meccsüket megnyerték, így nem meglepő, hogy az élen fordultak. Ezt a remek sorozatot szeretnék folytatni és megőrizni hibátlan hazai mérlegüket Vas Ádámék. Erre minden esélyük megvan, hiszen remek formában vannak, amit a hét eleji válogatott mérkőzésen is bizonyítottak. Mind Dávid Richárd, mind Dróth Zoltán is betalált az ukránok kapujába. A kulcs talán utóbbi kikapcsolása lehet a fővárosiak számára, hiszen a népligeti találkozón is ő okozta a legtöbb fejtörést a bajnoki rajton. A Fradi nem tudott mit kezdeni a Hali gólfelelősével, és ha most sem sikerül a semlegesítése, akkor nehéz percekre számíthatnak.

Pedig a Ferencváros is felszállóágban van. Elmúlt két meccsén mindössze két gólt kaptak. Minimális vereséget szenvedtek a Berettyóújfalutól (1-2), majd legutóbb megszerezték első győzelmüket a Nyírgyulaj ellenében, ahol még gólt sem kaptak. Ez a siker önbizalmat és hitet adhat nekik, hogy jobb csapat annál, mint hogy sereghajtóként álljanak. Persze a Haladás vendégeként sokkal nehezebb dolguk lesz, de amiben bizakodhatnak, hogy Feketén kívül felépült minden sérültjük, így szinte a legerősebb kerettel vághatnak neki a szombathelyi túrának. A nagy kérdés, hogy a javuló védekezésük mellett, a támadásban mire lesznek képesek, a bajnokság legkevesebb gólt kapó védelme ellen. Alaszticsék mindössze 12 gólt kaptak, nem sokkal több, mint egy gól meccsenként, ami kiemelkedőnek mondható.

Érdekesség, hogy a Fradi egyetlen sikere az ellen a Nyírgyulaj ellen van, akit egyedüliként nem tudott legyőzni a Haladás. Ezek ismeretében mondhatnánk, hogy a fővárosiak az esélyesek, de természetesen nem így van. A Szombathely a favorit, és nagy meglepetés lenne, ha Hajmásiék most hibáznának először hazai környezetben.

Juanra Calvo, a Haladás edzője: - Első zártkapusmeccs lesz majd, amit játszunk.  Biztos furcsa lesz mindenkinek, de remélem, hogy tudunk kellőképpen koncentrálni és jól játszani, mert sok jó játékos van Fradiban. Remélem, hogy jól kezdünk és végig dominálunk majd, de tudom, hogy nem lesz könnyű. Örülünk, hogy ismét adja a TV, főleg, hogy nem lehetnek a helyszínen nézők.

Dróth Zoltán, a Haladás játékosa: - Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a válogatott szünet után fontos lenne győzelemmel folytatni a bajnokságot. Jó csapatnak tartom a Ferencvárost, a játékos állományuk alapján nem az alsóházban lenne a helyük. Juanra mester felkészítette a csapatot, remélem itthon tudjuk tartani a három pontot.

Machalek Attila, az FTC edzője: - Talán az eddigi legnehezebb meccsünk következik, hiszen a listavezető otthonába látogatunk. Az emúlt két meccsen már egész jó teljesítményt nyújtottunk, de most kiderül, hogy igazából hol tartunk, igazi erőfelmérő lesz. Szeretnénk egy kiélezett meccset játszani, amiben benne lehet a bravúr is. Szerencsére szinte mindenki felépült, így bizakodóak lehetünk.

Rábold Richárd, az FTC játékosa: Tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, de mindent megteszünk azért, hogy megszorítsuk vagy akár megverjük a Haladást. Egyre jobban kezd összeállni újra a csapat és az előző fordulóban már nyerni is sikerült, és remélem az a lendület továbbra is meglesz. Végig az egész meccsen keményen és koncentráltan kell futsaloznunk, ahogy a Mezei-Vill és a Nyírgyulaj ellen is, ahhoz hogy jó eredményt tudjunk elérni. A bajnokesélyes csapat ellen sikerült felkészülnünk, láttuk, hogy hol sebezhetőek, és hátha azt sikerül kihasználnunk.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink