Zárul az alapszakasz!
2021.02.14 | 21:22
Zárul az alapszakasz!

A lényeges kérdések már eldőltek a férfi NBI-ben, legalábbis ami az alapszakaszt illeti. Az már korábban eldőlt, hogy kik folytatják a felsőben és kik az alsóházban. A héten kialakult a dobogó sorrendje is, miután a Hali legyőzte a Mezeit az elmaradt mérkőzésen. A felsőházban már csak az a kérdés, hogy a Debrecen vagy a Kecskemét végez a negyedik helyen. Ami az alsóházat illeti, ott is már csak az a kérdés, hogy az Aramis vagy a Fradi kezdi az élről a rájátszást. A Dunaújvárosnak is van még esélye előrébb végezni, de ez inkább csak matematikai.

 

NYÍRGYULAJ KSE – FTC-FISHER KLÍMA
18:30 Nyírbátor, Városi sportcsarnok

Az már biztos, hogy a hazaiak az utolsó helyen zárják az alapszakaszt, és nulla ponttal kezdik a rájátszást, így számukra különösebb tétje nincs a mérkőzésnek. Nem úgy a fővárosiaknak, akik számára egy pont kötelező, ha az első helyen akarnak rajtolni egy hét múlva. Érdekesség, hogy akkor is ez a két csapat egymás ellen lép pályára majd. A zöld-fehérek remek formában vannak. A második kör nyitányán kikaptak Szombathelyen, de azóta veretlenek. Négy győzelem és három döntetlen a mérleg, legutóbb vert helyzetből felállva, értékes pontot szereztek a Berettyóújfalu otthonában. Egy ponttal talán most is elégedettek lennének, mert azzal bebiztosítanák a hatodik helyüket. Ami biztató lehet, hogy teljes kerettel érkeznek, mivel Horváth letöltötte eltiltását. Egyedül Tóth Gyula játéka kérdéses, aki a Mezei ellen sérült meg. Hazai oldalon kérdés, hogy a brazil légiósok játékengedélye megérkezett-e már, ami akár befolyásolhatja a mérkőzés végkimenetelét is. A Fradi a mérkőzés esélyese, de csak jó teljesítmény esetén tudják elérni a céljukat, ellenkező esetben a Lovas-alakulat megtréfálhatja őket.

 

MVFC BERETTYÓÚJFALU – BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM
18:30 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvéncsarnok

A Mezei-Vill csütörtökön kikapott a Hali vendégeként, amivel elbukta az alapszakaszgyőzelmet, és a második helyen zár. A Veszprém sikeresebb hetet tudhat maga mögött, ők könnyedén nyertek Debrecenben, amivel bebiztosították az előkelő harmadik helyet. Ezek ismeretében egy könnyed tétnélküli összecsapás lesz, ahol a vendégeknél több hiányzó is akad, hiszen Tatai és Boromissza is kisárgult. Eltiltott a Berettyóújfalunál is akad,  Sideit kiállította a játékvezető Szombathelyen, így ő sem szerepelhet. Az esélyek Ráblék mellett szólnak, kérdés, melyik csapat hogyan áll a találkozóhoz. Mindenáron nyerni akar, vagy feláldozza a gyakorlásra, vagy akár a fiatalok szerepeltetésére.

 

DUNAFERR DUE DUTRADE FC – ARAMIS SE
19:00 Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

A Dunaújvárosnál amióta távoztak a felnőtt játékosok, nem szereztek pontot, és vélhetően ez a rossz sorozat nem szakad meg most sem. Igazi tétje csak a vendégeknek van, akik a három pont begyűjtésével még megelőzhetik a Fradit, bár ehhez kell a népligetiek veresége is, így tehát nem a saját kezében van az Aramis sorsa. Ennek ellenére Moga mester biztosan úgy küldi fel a pályára fiait, hogy nem kell számolgatni, és tegyék oda magukat. Ami százszázalék, hogy Keresztury öt sárgás, így nem tarthat a csapattal, viszont bemutatkozhat az együttes új játékosa, Bita László, aki erőssége lehet a budaörsieknek, ha jó formában van.

 

SG KECSKEMÉT FUTSAL – DEBRECENI EGYETEM AC
19:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

A felsőházból egyedül ennek a mérkőzésnek van tétje, hiszen a negyedik hely sorsa még nem dőlt el. Jelenleg a DEAC egy ponttal megelőzi mostani ellenfelét a tabellán, így igen egyszerű a képlet. Amennyiben nyer a Kecskemét, megelőzi az egyetemistákat, minden más esetben marad a Debrecen a negyedik. Az „őszi” mérkőzésen simán nyertek Elek Gergő fiai, így a vendéglátók biztosan szeretnének visszavágni, amire meg is van minden esélyük hazai környezetben. A Debrecen a héten sima vereséget szenvedett hazai pályán a Veszprém ellen, ahol nem igazán játszottak jól, főleg az első félidőben. Annál sokkal jobb és koncentráltabb teljesítményre lesz szükség, ha megakarják tartani a jelenlegi negyedik helyüket. Izgalmas meccsre van kilátás.

 

ÚJPEST RFC-220 VOLT – HALADÁS VSE
20:45 Újpest, UTE Atlétikai Stadion

Az edzőváltás óta mindössze egy bajnoki és egy kupamérkőzést játszott az Újpest. A DEAC ellen bravúros pontszerzés ahol a győzelemhez is közel voltak, majd a kupában könnyed továbbjutás, így jó előjelekkel várhatják a záró összecsapást. Ráadásul az Újpest már nem tud előrébb lépni a tabellán, így akár felszabadultan is léphetnek pályára. Persze ugyan ez elmondható a Haliról is, akik a Mezei legyőzésével bebiztosították az alapszakaszgyőzelmüket, így akár elkényelmesedve is utazhatnának a fővárosba. Persze Juanra mestert ismerve, erre kevés esély van. Biztos, hogy mindent megtesznek azért, hogy veretlenül zárják az alapszakaszt. Ami várható, hogy a fiatalok még több lehetőséget fognak kapni ezen az estén, talán a megszokottnál is. Ezt akár a lila-fehérek ki is használhatják és egy jó meccs kerekedhet belőle. Az esélyek a Szombathely mellett szólnak, de egy motivált összeszedett Újpest megnehezítheti a dolgukat.

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink