Visszavágtunk a bosnyákoknak
2021.11.17 | 09:58
Visszavágtunk a bosnyákoknak

Turzó József csapata 5-2-es sikert aratott az Eb-résztvevő Bosznia-Hercegovina ellen a budapesti felkészülési találkozón. A szünetre már egygólos előnnyel mehetett válogatottunk és bár a második félidőben úgy tűnt, a bosnyákok dominálnak, sikerült felvenni velük a versenyt és újabb három gólt szerezni.

Bár 1–0-ra vezetett hétfőn férfi futsalválogatottunk Bosznia-Hercegovina ellen, végül mégis ők várhatták előnyből a párharc második fordulóját, mivel az első felkészülési mérkőzést a vendégek nyerték meg 2–1-re.

A keddi visszavágó jó iramban kezdődött a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban. Mindkét oldalon láthattunk lövéseket, de a próbálkozásokból sokáig nem született gól. A hatodik percben aztán szögletet végezhettünk el és a hosszúra átlőtt labdát Vas Ádám vágta kapásból a kapuba (1–0).

Fél perccel később Büki Baltazár növelhette volna előnyünket, de lövése a kapu mellett hagyta el az alapvonalat. Majd Dróth Zoltán próbálkozását védte a kapus, Tóth Attila ismétlésénél pedig a kapufa mentette meg a bosnyákokat a góltól. A 10. percben aztán Bíró Attila már nem hibázott, aki ziccerből vette be a bosnyák kaput (2–0).

Ahogy az első fordulóban, úgy most is Sesar szerzett gólt a vendégeknek, a 19. percben egy berúgást követően vágta a labdát a magyar kapuba (2–1).

A második félidő bosnyák fölényt hozott, a vendégek igyekeztek megszerezni az egyenlítő találatot. Többször is veszélyeztették Alasztics Marcell kapuját, akinek bravúrokra is szüksége volt, hogy megőrizze előnyünket. A másik oldalon is láthattunk helyzeteket, de gólszerzésre kevés lehetőségünk volt a hajráig. A csapatok itt is, ott is csak kapufáig jutottak.

A mérkőzés legszebb gólját a 36. percben Hajmási Milán bombázta a hálóba, a saját kapunk előteréből, amikor a támadáshoz az ellenfél kapusa is feljött (3–1).

Hamarosan aztán Nagy Imre döntötte el a találkozót, aki a 37. percben Rábl János visszapasszából szerezte a negyedik magyar találatot (4–1).

A 38. percben Tatai József is feliratkozott a gólszerzők közé: Rábl János szerzett labdát, ő azonban nem tudott betalálni, a kipattanóra csapott le Tatai (5–1).

A hajrában aztán Sesar még egy gyors kontrából, éles szögből lőtt a kapunkban, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. A végeredmény 5–2 maradt. 

– Sok olyan momentum volt a két találkozón, amiből lehet készülni a vb-selejtezőkre. A bosnyákok taktikailag, fizikálisan és mentálisan is Európa legjobbjai közé tartoznak, nagyon jó játékerőt képviselnek. Már az első mérkőzésen is fel tudtuk venni velük a versenyt az eredménytől függetlenül. A helyzetkihasználásban kell még javulnunk, hiszen nem biztos, hogy minden mérkőzésen ennyi lehetőségünk lesz, mint ma. A következő időszakban szeretnénk erős ellenfelekkel megmérkőzni, hogy minél nagyobb nemzetközi tapasztalatra tegyünk szert. Szeretnénk megtalálni azt a bő keretet, amellyel a vb-selejtezőkön is jó teljesítményt tudunk nyújtani – nyilatkozta a találkozót követően Turzó József szövetségi edző.

forrás: mlsz.hu

Hírdetés

Videók

ElPozo Murcia - Barça
2022.06.11 | 09:29

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.06.29 | 08:30
Női válogatott
2022.06.26 | 00:00
2022.06.25 | 20:15
2022.06.24 | 07:45
Női válogatott
2022.06.21 | 17:30
2022.06.20 | 09:45
Támogatóink

Partnereink