Vettük az első akadályt
2008.02.28 | 00:00
Vettük az első akadályt

MAGYARORSZÁG-MACEDÓNIA 3-0 (1-0)
Gyöngyös, Városi Sportcsarnok, 1500 nézõ
Jv:Diaz (spanyol), Onatsu (finn), Kancleris (litván)

Magyarország: Balázs - Tóth Sz., Lódi, Madarász, Gyurcsányi cs: Németh, Szente, Nagy G., Baranyai, Sivák, Szabó Z., Tóth Gy. Szövetségi kapitány: Kozma Mihály

Macedónia: Cvetkovski - Naskovski, Gjgorjev, Jovanovski, Leveski cs: Paunov, Kirov, Rangotov, Trajkovski, Nikolovski, Petrovik, Boshkovski szövetségi kapitány: Vasil Skanderovski

Gólszerzõk: Gyurcsányi 11. perc 1-0, Madarász 24. perc 2-0, Madarász 39. perc 3-0

Sárga lap: Madarász, Trajkovski, Leveski

Remek hangulatban, telt ház elõtt indult a mérkõzés, amelyen ezúttal a berettyóújfaluiak, Trencsényi János és Nagy István maradt ki a keretbõl. A volt válogatott játékos, Bognár György, mint szakkommentátor vett részt a meccsen, s nekünk is elmondta mit vár a találkozótól: „Mindenképpen azt várom, hogy nyerjen a magyar csapat, s persze azt is, hogy a csoportból továbbjussunk. Erre azt hiszem meg is van minden esély, természetesen ez attól is függ, hogy milyen formát mutatunk majd, akár ma, akár a két további meccsen. A macedónok nem rosszak, jó meccset játszottak a szerbekkel. Ha szoros csatában is, de hazai pályán nyernünk kell."

A macedónok rögtön az elején egy figurával próbálkoztak, de elsõ támadásuk alkalmával nem sikerült meglepni bennünket. A magyar válogatott bátor játékot vállalt fel ezúttal is, letámadtunk már az elején, az ellenfél tizenkét-tizenhárom méterre védekezett. Gyurcsányi lövése jelentette az elsõ helyzetet, majd Lódi Tamás lõtt mellé. Nálunk volt a labda szinte a teljes elsõ játékrészben, a macedónok elvétve vezetett kontrái nem jelentettek nagy veszélyt a kapunkra. A félidõ derekán idõt is kért a vendég mester. Nem sokkal ezután jött a magyar gól. Gyurcsányihoz került a labda, s Tû jobbról, kilenc méterrõl szép gólt szerzett. Tartani próbáltuk ezután a labdát, kerestük a réseket a macedón falon. Egyre jobban fáradtak a vendégek, pontatlanabbá vált a játékuk, ellentétben velünk, mi szépen és okosan tettük a dolgunkat. Egy kapufa itt, s egy ziccer ott, ez jelentette a félidõ végét. Jól kezdtük a második húsz percet, helyzeteket dolgoztunk ki, amelyeket lövésekkel fejeztünk be. Négy perc elteltével növeltük az elõnyünket: Baranyai felpasszolt labdájával Madarász fordult be, s helyezett Cvetkovski kapujába. Nagyrészt mezõnyben folyt ajáték, magyar fölénnyel a labdabirtoklást tekintve. A vége elõtt négy perccel feljebb tolták kapusukat a macedónok, a félpályáig ment ki a portás, majd vészkapust is alkalmaztak, ám ez sem segített rajtuk, habár Trajkovski eltalálta a kapufát egy ízben. A végére maradt a slusszpoén, egy szabadrúgás után Madarász János juttatta az ellenfél kapujába a labdát. Megérdemelten gyõzött a magyar válogatott, jobb játékost nyújtott, mint ellenfele.

Kozma Mihály:
Óvatosabban játszottunk a kelleténél, a biztonságra törekedtünk, nem szerettük volna az elsõ meccset elveszíteni. Így is sok helyzetet dolgoztunk ki, s a játékosok nagy taktikai fegyelmezettséggel hajtották végre, amit kértem.

Vasil Skanderovski:
Nagyon nehéz meccs volt ez számunkra. Volt pár lehetõségünk, de nem sikerült betalálnunk. A magyar csapat volt ma a jobb. Remélem, a következõ mérkõzésen jobb lesz a játék. Az esélyeink csökkentek ezzel a vereséggel, de a következõ két találkozón gyõzni akarunk, s akkor akár tovább is mehetünk.



Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink