Veszprémbe látogat a Mezei-Vill
2023.08.17 | 22:23
Veszprémbe látogat a Mezei-Vill

Még csak hétfőn rajtolt el az élvonalbeli bajnokság, rögtön itt a második forduló. A válogatott vietnámi túrája miatt csütörtök és péntek a kötelező játéknap, így néhány napja volt csak a csapatoknak, hogy rendezzék soraikat. A forduló rangadóját Veszprémbe rendezik, ahol az előző idény bronzérmese fogadja az ezüstérmest.

Két csalódott csapat találkozlk Debrecenben. Az egyetemisták nem bírtak az újonc Maglóddal és a végén még az egy pontnak is örülhettek. Vélhetően győzelemre számítottak, de egyelőre várat magára az első sikerük. Talán majd most hazai pályán az Újpest ellen. A lila-fehérek számára sem sikerült túl jól a rajt. Ha játékban nem is voltak olyan messze a Veszprémtől, eredményességben mindenképpen. Már az első félidőben eldőlt a találkozó, és a fővárosiaknak nem volt esélye a pontszerzésre. Most itt a javítási lehetőség, de ez nem lesz könnyű a DEAC otthonában. Egyelőre nem tudni, hogy milyen játékerőt fognak képviselni a felek, de az biztos, hogy fontos meccs lesz, hiszen mind a két fél szeretne javítani.

A forduló rangadója lesz a Berettyóújfalu veszprémi vendégjátéka. A tavalyi bajnokság két érmese mindig izgalmas, jó meccset játszik, és ez vélhetően ezúttal is így lesz. Mind a két együttes győzelemmel rajtolt. Igaz, az MVFC igencsak megszenvedett a Nyírbátor elleni pontokért, hiszen egy perccel a vége előtt szerezte meg a győztes gólt. Persze a legfontosabb a három pont, így némileg elégedettek lehettek a Trencsényi legények. Ezúttal viszont nehezebb dolguk lehet, hiszen Tataiék meggyőző játékkal és helyzetkihasználással gyűjtötték be a pontokat Újpesten. Szünetre már megnyugtató volt a különbség, így nem kellett izgulniuk a siker miatt. Most hazai pályán folytatnák a jó kezdést, amire saját közönségük előtt jó esélyük lesz. Ami szomorúságot okozhat Veszprémben, hogy Kártik Zsombor térde újra megsérült, és úgy tűnik ez a szezon is elúszott a számára. Vélhetően érte is játszanak majd a többiek Izgalmas meccsre van kilátás.

Ellentétesre sikerült a két csapat rajtja. A Nyírbátor hiába volt közel a bravúrhoz Berettyóújfaluban, az utolsó percben elúszott a pontszerzés. Elek Gergő csapata jól tartotta magát, megnehezítette ellenfele dolgát, de végül ezért nem járt pont. Ami a Kecskemétet illeti, ők a saját dolgukat nehezítették meg. Az Aramis ellen már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést, de rengeteg helyzetet hagytak ki, így végig izgulniuk kellett a győzelemért. Végig vezettek, és sikerült megőrizni a minimális előnyüket. Nyírbátorban koncentráltabb és eredményesebb helyzetkihasználásra lesz szükségük, különben megint nehéz dolguk lesz. A vendéglátók vélhetően szeretnék otthon tartani a három pontot, ami nem lesz könnyű a jó erőkből álló kecskemétiek ellen.

Az újonc fogadj a címvédőt. Előzetesen elég egyértelműnek tűnik, hogy ki a mérkőzés favoritja. A Pécs átesett az élvonalbeli tűzkeresztségen, de nem jártak sikerrel. Nyíregyházán vendégeskedtek, de csak a szünetig tudták tartani a lépést, a fordulás után már a hazaiak akarata érvényesült. Most még nehezebb feladat vár rájuk, hiszen a bajnok Haladás érkezik. A Hali a vártnál szorosabb meccsen verte meg az MFA együttesét, de ettől függetlenül nem kérdés, hogy Hajmásiék számára kötelező a győzelem. A pécsiek ízelítőt kaphatnak, milyen Magyarország legjobb csapata ellen pályára lépni. Jelenleg a tisztes helytállás lehet a céljuk, de biztosan megpróbálják megnehezíteni a szombathelyiek dolgát hazai környezetben

Nagyot küzdött a nyitónapon az Aramis Kecskeméten, de nem tudott pontot szerezni. A budaörsiek nem játszottak jól az első félidőben, ahol két gólos hátrányba kerültek, majd végig futottak az eredmény után. Felzárkózni ugyan sikerült, de egyenlíteni nem. Most hazai pályán léphetnek pályára Bognárék, de ezúttal sem lesz egyszerű dolguk, hiszen a jól erősítő Nyíregyháza érkezik. A vendégek győzelemmel indítottak, hazai környezetben legyőzték az újonc Pécset. Kicsit akadozott még a gépezet, sok helyzetet kihagytak Loves Norbert fiai, de így sem forgott veszélyben a győzelmük. Ha valóban a felsőházba vágynak, akkor idegenben is szükség lesz a pontokra, mint például most Budaörsön. Nehéz megjósolni az esélyeket, abszolút háromesélyes a találkozó.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink