Újpesti siker a Maglód ellen
2023.12.06 | 12:00
Újpesti siker a Maglód ellen

 A 2. perc végén Horváth Benedek készítette le a labdát Simicnek, aki kissé kisodródott helyzetből az oldalhálóba lőtt. Nyomasztó újpesti labdabirtoklással folytatódott a meccs, aminek eredményeképp egy nagyon szép háromszögelés után Lipl, Östör és Hadzsi volt a labda útja, amit a most visszatérő játékos közelről a hosszún érkezve gólra váltott (0-1). Nagyon szép támadás volt! A folytatásra sem változott a játék képe, szinte egy csapat volt csak a pályán. A 14. percben Kinics remek kidobása után Lipl iramodott meg, Bohony keresztezett, de Lipl megkerülte és kisodródott helyzetből a középen érkező Katona elé tálalt, aki gólra váltotta a helyzetet (0-2). Egy perccel később vészkapus játékkal - amelyhez Kinics zárkózott fel - Katona készítette vissza a labdát Östörnek, ő pedig kb. 9 méterről "fű alatti lövéssel" spiccel kilőtte a rövid alsót (0-3). Ezután átállt 5 a 4 elleni játékra a hazai csapat, Milavecz révén pedig ki is hagytak egy ordító helyzetet. A 19. percben aztán már létszámegyenlő játéknál Simic adott el egy labdát, amit szépen kijátszva Jenei váltott gólra (1-3). A félidő utolsó percében 5 a 4 elleni játéknál Lipl szerzett labdát, majd meg sem állt a kapuig vele (1-4). Meggyőző újpesti fölénnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőt egy Horváth Benedek szép egyéni alakítása nyitotta, ám a kapu mellé bombázott. A 23. percben Sallai lőtt sarokrúgás után közelről kapufát, igaz Kinics is zárta a szöget. A 25. percben a másik kapufán is csattant a labda, Simic lövését a kapuba szünetben beálló Szacskó mentette oda. A 26. percben Jenei ugrott ki szólóban, ám Kinics remekül zárta a szöget, így a csatár csak a kapu mellé tudott gurítani. A 27. percben Horváth Benedek ugrott ki szólóban, elvitte a kapus mellett is, ám a hátrafutó hazai védő bele lépett a lövésbe és mentett. A 30. percben ezúttal a pálya széléről ismét egy óirási kapufa hazai oldalról. Még ugyanebben a percben Petric belépője borzolta a kedélyeket, ugyanis Hadzsinak leragadt a lába az "odarúgás" során. A fiatal játékost úgy kellett levinni a pályáról... Az utolsó 8 percre sűrűn nyúlt 5 a 4 elleni játékhoz a hazai csapat. A 34. percben Simic szerzett labdát, de kapu mellé gurított. Egy perccel később Jenei lőtt közelről, de Talabér a gólvonalon állva kivédte saját csapata lövését... A 36. percben Simic szerzett labdát ezúttal létszámegyenlőségnél, Horváth Benedek elé tálalt, aki 6 méterről spiccel nagy erővel a léc alá bombázott (1-5). Ezután még Lipl és Simic is próbálkozhatott üres kapura, de mindkét lövés kevéssel mellé szállt.

Összességében elmondható, hogy az újpesti győzelem teljesen megérdemelt. A második játékrész nyíltabb játékot hozott, s bár adódtak helyzetek itt is, ott is, a lila-fehér győzelem nem forgott veszélyben.

MAG-LOG Maglódi TC - Újpest FC-220VOLT 1-5 (1-4)
Monor Városi Sportcsarnok, 150 néző. 
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Goneth

Maglód: Bohony - Seregy, Vékei, Petric, Talabér;
Csere: Szacskó (k), Kovács D., Kertész, Horváth R.,Kalina, Milavecz, Sallai, Papp, Jenei
Vezetőedző: Tánczos Tibor

Újpest: Kinics - Harnisch, Simic, Kovács B., Horváth Be.,
Csere: Gémesi (k), Katona, Lipl, Östör, Cotirlan, Horváth Ba., Hadzsi, Szieber, Géczy
Vezetőedző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Jenei (19.) Hadzsi (7.), Katona (14.), Östör (15.), Lipl (20.), Horváth Be. (37.)

Sárga lap: Talabér (23.), Petric (30.), Horváth R. (30.), Talabér (31.), ill. Kovács B. (27.)

Tánczos Tibor: - Ahogy a Pécs ellen, most is adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, amivel ők éltek is. Amíg minden meccsen három gólos hátrányból indulunk, addig nagyobb terveket nem tudunk szövögetni. A második félidőben rengeteg helyzetünk volt, de az eredmény utáni rohanásban szinte már természetes, hogy a kapuból is kifelé pattan a labda. Nem szabad ekkora előnyt engedni senkinek. Amint ezen túl tudunk lendülni, és az első perctől koncentrálunk, szebb eredmények fognak jönni. Edzésen a munkát mindenki beleteszi, most már csak át kéne menteni ezeket a dolgokat a mérkőzésekre.

Moga Flavius Lorant: - A mai estén magabiztos első félidőt produkáltunk, jól támadtunk, szép gólokat szereztünk, hátul pedig fegyelmezettek voltunk védekezésben! A második félidőben nem tudtuk diktálni a magas ritmust, mert a hazai csapat sokat játszott 5 a 4-ben. Ez lassította a játékot és a mérkőzés ritmusát. De elégedett lehetek, mert mindkét félidőt megnyertük, és jól védekeztük le a vészkapus játékot is, hiszen nem kaptunk gólt! Jobbulást kívánok Hadzsi Máténak, aki újra megsérült, ráadásul egy értelmetlen szituációban! Sok sikert kívánunk a Maglód csapatának!

Forrás: ujpestfutsal.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink