UEFA Futsal Cup Berettyóújfaluban
2014.09.29 | 00:00
UEFA Futsal Cup Berettyóújfaluban

UEFA Futsal Cup Berettyóújfaluban

Európa legjobb 16 csapata közé kerülés a cél

Tavasszal a Mezei-Vill futsalcsapata óriási meglepetésre a rájátszásban - összesítésben - 3-1-re megverte az idegenlégiósokkal jócskán megerõsített, lényegesen esélyesebbnek tartott Gyõrt és ezzel elhódította a bajnoki címet. Hogy mindez a fantasztikus sportsiker ne legyen elég, emellett olyan nem kis dicsõség is jutott Berettyóújfalunak, hogy a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeket is megrendezhetik a hatos számú csoportban. Így csütörtökön, pénteken és vasárnap a Pálfi István Rendezvénycsarnok adhat otthont a magyar bajnok Mezei-Vill FC, a norvég Vegakameratene, a szlovák Slov-Matic Bratislava és a ciprusi aranyérmes FC Apoel Nicosia összecsapásainak, ahol nem kisebb lesz a tét, mint a 16 csapatos elit körbe kerülés. 

A csapat trénerét Turzó Józsefet a felkészülésrõl és az esélyekrõl faggattuk..
Ugyan pénteken este még várt rátok egy bajnoki, de valószínûleg már jó ideje a BL-re is készültök.
 - Igen, így van. A múlthéten minden nap volt videózás a csoport ellenfeleinkbõl. Naponta más-más csapatot térképeztem fel, abban a sorrendben, ahogy majd találkozunk velük. Persze nem felejtkeztünk el a pénteki bajnokiról sem, az is nagyon fontos volt.

Egyáltalán mi az, amivel egy ilyen selejtezõre készülni lehet?
 - Mivel hosszú a torna ezért nagyon fontos hogy legtaktikusabban készüljünk fel és ezt is valósítsuk meg. A három napra meg van a taktikánk, amelyet specifikusan, egy kis mértékben kell változtatni ellenféltõl függõen, de a váz azonos. Persze ezt az eredmény alakulása is megváltoztathatja.

Sikerült teljesen kielemeznetek a csoport többi csapatát?
 - Úgy láttuk, hogy az ellenfeleink nagyon jó játékerõt képviselnek, ki a fizikálisan erõsebb (norvégok), ki a spanyolokkal tarkítottabb modern futsalt (ciprusiak), ki pedig a dina-mikus, letisztult, egyszerûbb futsalt (szlovákok) játssza.

Melyik csapat lesz várhatóan a legerõsebb ellenfél? Tudnál esetleg egy erõsorrendet felállítani?
 - Mind nagyon jó csapat, de talán szlovák, ciprusi és norvég lehet köztük erõsségben a sorrend.

Mennyire más egy nemzetközi kupameccs egy hazai bajnokitól?
 - Ég és föld. Sajnos a magyar bajnokság nem készít fel a nemzetközi szintre, itthon jóval kevesebb dinamikát és test a test elleni párharcot engedélyeznek. Remélhetõleg, ettõl függetlenül fel tudjuk majd venni a versenyt, hiszen én ezt kérem minden héten a játékosaimtól a bajnoki meccseken is, még akkor is, ha ez azt is jelenti, hogy sokkal több szabálytalansággal játszunk.

Az elsõ két csapat jut tovább Európa legjobb 16 csapat közé. Hogy látod az esélyeinket?
 - Mindegyik csapat saját válogatottja alapját alkotja, és nemzetközi szinten a magyar válogatott kevés országgal mutat nagy fölényt. Ebbõl kiindulva nagyon nehéz pillanattok várnak ránk, de bízunk benne, hogy továbbjutó helyre sikerül befutnunk. Ehhez persze óriási szerencsére is szükségünk volna. Úgy gondolom, hogy körülbelül ötven százalék esélyünk van, remélem, hogy a válogatottjaink nemzetközi rutinja is segít majd minket.

 - Molnár Ákos, Berettyóhír.hu -

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink