Tud-e Nyírbátorban nyerni a Veszprém?
2023.12.08 | 14:55
Tud-e Nyírbátorban nyerni a Veszprém?

A két csütörtöki mérkőzésen érvényesült a papírforma. A Haladás a végére izgalmassá tette magának a találkozót, végül begyűjtötte a három pontot, míg a Nyíregyháza hozta a kötelezőt hazai pályán az MFA ellen és győzelemmel zárta az évet. Ma estére négy találkozó maradt a 17. fordulóból, ahol több is háromesélyesnek tűnik.

A nap legegyértelműbb meccse lehet a Maglód berettyóújfalui fellépése. A vendégek kikaptak legutóbb otthon az Újpesttől, ami után több nappal is kissé forrtak az indulatok. Viszont most már csak a mérkőzésre koncentrálnak Tánczos Tibor fiai, hiszen nehéz percek várnak rájuk. Ellenfelük a Mezei-Vill remek formában van, négy meccs óta veretlen, ahol 10 pontot gyűjtöttek. Rábléknak ráadásul volt idejük rákészülni a találkozóra, mert az előző fordulóban a Hali BL szereplése miatt nem léptek pályára. Jelenleg ötödik az MVFC, de két előttük állóval szemben kettővel kevesebb meccsük van, így ha hozzák a kötelezőt, biztosan előrébb lépnek a tabellán.

 

Legutóbb a Pécs hazai pályán gólgazdag meccset játszott a Maglóddal, aminek döntetlen lett a vége, így továbbra sem tudnak elmozdulni az utolsó előtti helyről. Most egy olyan csapatot fogadnak, akik ellen lehet esélyük a pontszerzésre. Az Újpest két győztes meccset tudhat maga mögött, így önbizalommal utazhatnak Pécsre, ahol ha nyernek, akár felléphetnek a hatodik helyre. Jelenleg a hetedik pozícióban állnak, de csak két pontra vannak a Nyírbátortól, így még elérhetik a felsőházi rájátszást, ami bravúr lenne ezzel a fiatal együttessel. Őszi mérkőzés vége sima lila-fehér siker lett, de sokáig nyílt volt a találkozó, de a baranyaiak nem tudtak élni a helyzeteikkel. Ez most is sorsdöntő lehet.

 

A mai nap rangadójának tekinthető ez az összecsapás. A Bátor négy vesztes meccs után tudott nyerni, amivel visszaelőzte a Debrecent. Most egy élcsapatot fogadnak, de nem valószínű, hogy megijednének Elek Gergő fiai, hiszen vertek már meg idén dobogóra esélyes együttest otthon. Hazai pályán kifejezetten jó a Bátor mérlege, így nem esélytelenül lépnek parkettre, főleg, hogy Hadházi eltiltása lejárt, így ő már rendelkezésre áll. Persze a Veszprém is győzelmi szándékkal utazik az összecsapásra. Fehér Zsolt fiai győzelemmel hangoltak, az Aramis verték könnyedén. Viszont a keleti túrák valahogy nem ízlenek a veszprémieknek, hiszen Debrecenből, Berettyóújfaluból és Nyíregyházáról is pont nélkül távoztak. Most hátha ezt meg tudják törni ezt a rossz statisztikát, egy abszolút háromesélyes meccsen. Ősszel egyébként Tataiék örülhettek, ahol az utolsó 10 percben döntötték el a három pont sorsát.

 

Mind a két csapat vereséggel zárta az előző játéknapot, így rájuk férne a javítás. Nagyobb tétje talán a debreceniek számára van, hiszen ők még nagyobb eséllyel pályáznak a hatodik helyre, ami felsőházat ér. Persze a budaörsiek sem tettek le róla, mert egy sikerrel megelőznék az egyetemistákat, és megmaradna a halvány reményük. Ami nehezíti az Aramis dolgát, hogy a múlt heti súlyos sérülését követően Horváth Norbert kidőlt az egész szezonra, akit nehéz lesz pótolni. Ennek ellenére vannak olyan játékosai az Aramisnak, akik ha jó napot fognak ki, bárki ellen képesek nyerni. Amennyiben ma is a szebbik arcukat mutatják van esélyük a győzelemre, de ellenkező esetben Tihanyi Csaba játékosai begyűjthetik a pontokat. Az őszi meccsen a budaörsiek vezettek két góllal, de a végén az egy pontnak is örülhettek, mert a DEAC nagy nyomást helyezett rájuk. Érdekes összecsapás lesz.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink