Sorsdöntő összecsapás a fehéroroszok ellen!
2021.04.13 | 07:34
Sorsdöntő összecsapás a fehéroroszok ellen!

Ma este lezárul az EB selejtező sorozat, így kiderül, hogy válogatottunknak megmarad-e az esélye a kontinens torna döntőjében való részvételre. A képlet igen egyszerű. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít, így amennyiben nem kap ki nemzeti csapatunk, továbbjut, míg vereség esetén a harmadik helyen zár a kvartettben, így elbúcsúzna a további küzdelmektől. A lebonyolítás alapján a 8 csoportgyőztes és a 6 legjobb második automatikusan kijut az EB-re, míg a két legrosszabb csoportmásodik játszik egymás ellen pótselejtezőt. Az mára kiderült, hogy amennyiben győzünk, akkor szerencsés esetben bekerülhetünk a legjobb hat másodikok közé, amivel egyenes ágon kijuthatunk a döntőbe. Amennyiben döntetlent érünk el pótselejtezőre kényszerülnénk, ahol akár a szerbek vagy  akár a finnek is lehetnének az ellenfeleink. Persze jelenleg csak a saját meccsünkre szabad koncentrálni.

A fehéroroszokkal a selejtező sorozat elején találkoztunk Budapesten, ahol kiváló teljesítményt nyújtva sikerült begyűjteni a három pontot. Azon az összecsapáson az első félidőben mutattunk kiemelkedő teljesítményt, míg a fordulás után inkább a stabil védekezésé volt a főszerep. Vélhetően utóbbira ma délután is nagy szükség lesz. Aktuális ellenfelünk az előző játéknapon kiütötte hazai pályán Izraelt. Ma már a nemzetközi szinten ritkán látott különbséggel nyertek, 14-0 lett a végeredmény. Az első félidőben pedig sokáig úgy tűnt, megnehezíthetik az izraeliek a dolgukat, a játékrész közepéig gól nélkül álltak, de aztán beindult a hazai henger. A vendéglátókat egyébként 3000 hazai szurkoló is segítette, mert Fehéroroszországban lehetnek nézők, így ma a mieinkre is teltház vár. Ami a beloruszok keretét illeti, két meghatározó játékosuk visszatért sérülés után, akik ellenünk hiányoztak, így még erősebbek lesznek.

Sajnos a magyar keret már nem áll ilyen jól. Többen sérülés miatt nem tarthattak a csapattal. Szentes-Bíró a kazah meccsen dőlt ki, míg Tatai sérülése nem jött rendben, így ők már a múlt héten hazautaztak. Minszkbe nem utazott el Faragó Lajos és Mezei Dávid, akik a bő keret tagjai voltak. Ami még aggasztó, hogy Dróth sem teljesen egészséges és nem tudott teljesértékű munkát végeznie. Remélhetőleg a meccsen pályára tud lépni, mert az ő játékéra nagy szüksége lenne válogatottunknak.

– Amennyire csak lehetett, felkészültünk a fehéroroszok elleni mérkőzésre, mindenki tudja, mi lesz a feladata a pályán. A házigazdáknak nagyon erős csapatuk van, ezt az elmúlt másfél évben kétszer is tapasztalhattuk az egymás elleni mérkőzéseinken. Ellenfelünk múlt héten bizonyította, hogy saját közönsége előtt képes kiemelkedő teljesítményre, mi azonban csak a saját játékunkkal és felkészülésünkkel foglalkozunk. Nehéz feladat vár ránk, de ha olyan hozzáállással lépünk pályára, mint a 2-1-re megnyert hazai selejtezőnkön, és mindenki tudása maximumát adja, akkor elérhetjük a célunkat – mondta Turzó József szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A mérkőzésen cseh és belga játékvezetők fújják a sípot. A találkozó magyar idő szerint 17 órakor kezdődik, amelyet az M4 sport élőben közvetít.

5. csoport, 6. forduló

FEHÉROROSZORSZÁG – MAGYARORSZÁG
17:00 Minszk, Uruchie Sportcsarnok

A magyar keret:                       

Kapusok:
Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Sásdi Bálint (Balaton Bútor Veszprém FC)

Mezőnyjátékosok:
Dávid Richárd (Haladás VSE)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Hajmási Milán (Haladás VSE)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Horváth Szabolcs (FTC-FISHER KLÍMA)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Balaton Bútor Veszprém FC)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Rutai Balázs (Balaton Bútor Veszprém FC)
Siska Gergő (DEAC)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás VSE)

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink