Sorsdöntő mérkőzés Izraelben
2023.02.26 | 14:09
Sorsdöntő mérkőzés Izraelben

Épphogy véget ért a rájátszás első fordulója péntek este, a válogatott játékosoknak nem sok idejük maradt a pihenésre, hiszen másnap a válogatott felé vették az irányt. Szombaton találkoztak a keret tagjai, ahol videózás és edzés szerepelt a programban. A vasárnap is hasonlóan telik, majd hétfőn elutazik az együttes Izraelbe, ahol csütörtökön kerül sor a VB selejtezőre. A hazaút után Debrecen következik, ahol 7-én Horvátországot fogadjuk a sorozat zárásaként.
Az már korábban eldőlt, hogy a horvátok megnyerték a három fős csoport, ahol jelenleg második helyen állunk, azonos pontszámmal Izraellel, miután az őszi, szombathelyi találkozón 2-2-es döntetlen lett a vége. Amennyiben legalább egy pontot szerez válogatottunk csütörtökön, vélhetően megőrzi második helyét jobb gólkülönbségének köszönhetően, de győzelemmel matematikailag is bebiztosítaná. 12 db három fős csoportból a csoportelsők mellett a 4 legjobb második automatikusan továbbjut a következő körbe, így nem mindegy, hogy mennyi pontot szerzünk a hátralévő két mérkőzésen, hiszen kedvező eredmények alapján akár elkerülhetjük a pótselejtezőt.
Az előző EB selejtező sorozatban is együtt voltunk Izraellel és egy fájó hazai vereséget követően, magabiztosan nyertünk idegenben, amit remélünk, ezúttal is meg tudunk ismételni.
Ami a keretet illeti, 3 kapus és 13 mezőnyjátékos kapott meghívót. Az együttes tagja lett volna Rutai Balázs is, de a csütörtöki, Veszprém ellen mérkőzésen súlyosabb sérülést szenvedett, helyette Dávid Richárd került be. Ami jó hír, hogy a legutóbbi, horvátországi felkészülési tornához képest visszatért Pál Patrik és Dróth Zoltán is.

– Továbbra is van néhány hiányzónk, de ezzel együtt is közel optimális a keretünk, bízom benne, hogy a most rendelkezésre álló játékosokra mindkét mérkőzésen számíthatunk majd – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Az őszi selejtezők óta két nemzetközi tornán vettünk részt, ezeket arra használtuk fel, hogy a keret kevesebb tapasztalattal rendelkező játékosai megszerezzék a szükséges nemzetközi rutint. Fizikálisan jobb állapotban vannak a kerettagok, mint a bajnokság elején lejátszott vb-selejtezőkön, és úgy érzem, mentálisan is erősebb lett azóta a csapatunk. Céltudatos játékra lesz szükség Izraelben, ami nem azt jelenti, hogy döntetlenre játszunk majd, hanem azt, hogy fegyelmezetten, taktikusan kell futsaloznunk, és kevés gólon tartani az ellenfelet, mert ez nagyban növelné a győzelmi esélyeket.

 

A keret:

Krajcsi Bence (DEAC)
Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Spandler Mátyás (Veszprém Futsal)

Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Bencsik Roland (SG Kecskemét Futsal)
Dávid Richárd (SG Kecskemét Futsal)
Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal)
Bíró Attila (SG Kecskemét Futsal)
Horváth Szabolcs (Aramis SE)
Fekete Olivér (Aramis SE)
Fekete Márk (Aramis SE)
Hajmási Milán (Haladás VSE)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Vas Ádám (Haladás VSE)
Fridrich Dávid (Veszprém Futsal)

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink