Sergio Cabrera a futsalválogatott új szövetségi kapitánya
2023.04.18 | 14:29
Sergio Cabrera a futsalválogatott új szövetségi kapitánya

Férfi futsalválogatottunk nemzetközileg elismert szakember irányításával folytatja a munkát, míg az eddigi kapitány, Turzó József az MLSZ futsalszakágának vezetőjeként az egész terület fejlődéséért, összehangolásáért lesz felelős.

Sergio Cabrera jól ismeri a magyar futsalt és a válogatott keret játékosait, ugyanis 2017-től 2021-ig az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzője volt, magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet szerzett csapatával. Legutóbb a spanyol Levante vezetőedzője volt, korábban hazáján kívül Franciaországban és Kuvatiban is dolgozott.

– A nagypályás férfi és női labdarúgáshoz hasonlóan a futsalban is hosszú távú stratégiában gondolkodunk, amelynek koordinálását Turzó Józsefre bízzuk, aki a jövőben szakágvezetőként dolgozik a szövetségben – mondta a váltásról Barczi Róbert sportigazgató. – A kinevezéssel Turzó József szövetségi kapitányi pozíciója értelemszerűen megszűnik. A váltásról hónapokkal ezelőtt megszületett a döntés, a válogatottat irányító utódját már közösen választottuk ki. Azért esett Sergio Cabrerára a választásunk, mert kiváló szakmai tudása, pozitív személyisége és karaktere mellett jól ismeri a magyar futsalt, és éveken át sikeresen dolgozott Magyarországon.

Sergio Cabrera a hét elején Magyarországra érkezett, és a helyszínen tekintette meg a Magyarország-Belgium vb-pótselejtezőt, amelyet a magyar válogatott 4-3-ra megnyert ugyan, de a továbbjutást nem tudta kiharcolni.

– Először is szeretném megköszönni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy engem kért fel a magyar válogatott irányítására – fogalmazott Sergio Cabrera. – A célom, hogy a Turzó József által elkezdett úton haladva, az irányításommal folytatódjon a magyar válogatott fejlődése, és egy győztes mentalitású csapatot alakítsunk ki. A hétfő világbajnoki pótselejtezőn is látszott, hogy csapatunk nagyon közel az európai élmezőnyhöz, képes gyors, dinamikus játékra, vagyis megvan benne a potenciál az előrelépésre. A meglévő keretre építve szeretnék új játékosokat beépíteni a csapatba, ebben sokat segít, hogy jól ismerem a magyar bajnokságot. Hiszek benne, hogy már rövid távon is javítani tudunk a csapat eredményességén.

Turzó József a hétfői mérkőzésen ült utoljára a kispadon szövetségi kapitányként, de a továbbiakban is a futsal fejlesztéséért fog dolgozni, mostantól azonban a stratégiai feladatok végrehajtása lesz a feladata.

– Óriási megtiszteltetés, hogy Kozma Mihály örökségét átvéve, a szakágat irányítva folytathatom a munkámat. Eddig is a futsal fejlődéséért dolgoztam, mostantól a klubokkal is szorosan együttműködve azt kívánom elérni, hogy egységes, egymásra épülő utánpótlásképzés, és összehangolt klubmunka jellemezze. Bízom benne, hogy az eddigieknél eredményesebb magyar futsal alapjait rakjuk le a következő időszakban, melyhez az új szövetségi kapitánynak is sok sikert kívánok – fogalmazott Turzó József.

mlsz.hu


Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink