Rubeola és Szeged előny a regionális osztályozókon!
2021.06.02 | 08:22
Rubeola és Szeged előny a regionális osztályozókon!

Az odavágó mérkőzésekkel megkezdődtek az osztályozó összecsapások az  NBII-be kerülésért. Az a sorsolásnál kiderült, hogy nyugaton az Airenergy, míg keleten a Nyíregyháza volt a szerencsés, aki játék nélkül feljutott. Az első mérkőzések után nyugaton még nem dőlt el a párharc, de keleten úgy tűnik, a visszavágó már csak formalitás.

Nyugaton az újonc Sárvár a sok csatát megélt Rubeolát fogadta. Mind a két oldalon akadtak hiányzók, de a nagyobb veszteség inkább a hazaiakat érte, hiszen se Lódi se Gyurcsányi nem tudott pályára lépni.

A a Rubi kezdett jobban, és két gyors góllal meg is alapozták a mérkőzést, de a sárváriak nem sokkal később egy percen belül egalizáltak, és még csak az első félidő közepén jártunk. A folytatás a vendégeknek sikerült jobban, és egy újabb találatnak köszönhetően ők mehettek előnnyel szünetre.

A térfélcsere után sokáig nem esett gól, csak helyzetekig jutottak a felek, de a nagyobb lehetőségek inkább a vendégek előtt adódtak. Ennek ellenére a hazaiak a játérész derekán ismét egalizáltak, így kezdődhetett minden elölről. A hajrához érve mind a két csapatnak megvolt az esélye, hogy megszerezze a vezetést, és vélhetően a győztes találatot, de ez a Rubinak sikerült a 36. percben. A Sárvár a legvégén még szerzett egy gólt, de a játékvezetők időntúlinak ítélték, így végül a Rubeola nyert.

A visszavágót a Rubi tehát előnnyel kezdheti, ráadásul hazai környezetben, így nem kérdés, hogy ők az esélyesek, főleg kiegészülve a hiányzókkal. Viszont amennyiben A Sárvárnál is visszatérnek a hiányzók, képesek lehetnek a bravúrra.

A pénteki visszavágót a Futsal Hungary TV élőben közvetíti.

SÁRVÁR FC FUTSAL– RUBEOLA FC 3-4 (2-3)
Sárvár, Sárvár Aréna, 200 néző
Játékvezetők: Kubicsek, Kondákor, Mózsa

Sárvár: Soós – Tóth, Halmos, Nagy T., Hegyesi
Cserék: Nagy Cs. – Bankits, Faiszt, Kovács, Gyenes, Nagy M., Fábián, Manganelli Zs., Manganelli A.
Vezetőedző: Halmos Máté

Rubeola: Varsányi – Víz, Hadzsi, Csopaki, Józsa
Cserék: Csikós – Oláh, Maruzsi, Kovács, Nagy, Kis, Füzy, Balogh, Bimbó
Vezetőedző: Jenei Ottó

Gólszerzők:  Manganelli A. (11’), Tóth (12’), Halmos (28’) illetve Kiss (6’), Kovács (8’), Józsa (15’), Füzy (36’)

Halmos Máté, Sárvár: - Nagyon vártuk már, hogy végre hazai környezetben, nézők előtt léphessünk pályára. Úgy érzem, hogy a tét nem nyomta rá a bélyegét a meccsre, mindkét csapat győzelemre játszott. Ilyen mérkőzésekre van szükség ahhoz, hogy a játékosok fejlődhessenek és a szurkolók megszeressék a sportágat! Ezen a találkozón minimális előnyt szerzett a remek erőkből álló Rubeola, de a visszavágóra sem érkezünk feltett kezekkel és az utolsó másodpercig azon leszünk, hogy mi jussunk a másodosztályba!

Jenei Ottó, Rubeola: - Visszafogott teljesítményünk ellenére nyerni tudtunk idegenben. Könnyű gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek, ezért mindenképp van hiányérzetünk. Csak rajtunk múlt a nagyobb arányú győzelem, ha pontosabbak vagyunk több gól lenne közte. Talán jobb is így, mert az egy gólos előny nem engedi meg, hogy elkényelmesedjünk. Az első lépést megtettük a feljutás felé, de pénteken sok dologban kell javulnunk. Le kell redukálnunk az egyéni hibákat és felszabadultabban kell játszanunk. A hiányzókkal kiegészülve készülünk a visszavágóra, meggyőződésem, hogy mi vagyunk a jobb csapat, de ezt pénteken is bizonyítanunk kell!

Fotó: Benkő Sándor/vaol.hu

 

Keleten Ózdon került sor az odavágó összecsapásra, ahol a hazaiak az első félidőben még tudták tartani a lépést ellenfelükkel, de a fordulás után a szegediek eldöntötték a párharcot. A második félidő közepén még csak két gólos hátrányban volt a Bodon, de az utolsó 10 percre elfáradtak és a vendégek öt gólt is szereztek és végül 7 gólos előnyt harcoltak ki, így a szegedi visszavágó csak formalitásnak tűnik. Nehéz elképzelni, hogy ez a hátrány ledolgozható.

BODON PÉTER FC – DAFC SZEGED 3-10 (2-3)
Ózd, Városi sportcsarnok
Játékvezetők: Szűcs, Forgács, Erdélyi

Bodon: Budai D. – Besenyei, Báder, Bodon P., Szabó
Cserék: Kozma, Göndör, Bocsi, Budai D., Lórán, Rekop, Bodon D.

Szeged: Farkas Á. – Pataki, Pető, Albert, Savanya
Cserék: Virág – Godó, Baka, Farkas A., Bakos
Edző: Terjéki Tamás László

Gólszerzők: Besenyei Ferenc (2’, 16’, 25’) illetve Godó (5’), Savanya (10’), Patai (20’), Bakos (24’), Pető (27’), Albert (33’), Baka (38’), Farkas A. (32’, 39’, 40’)

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink