Pest megyében a Rabel Fanatic, míg Győr-Moson-Sopronban a Bőny áll az élen!
2022.01.07 | 13:50
Pest megyében a Rabel Fanatic, míg Győr-Moson-Sopronban a Bőny áll az élen!

Folytatjuk a harmadosztályú bajnokságok áttekintését. A budapesti csoportok után nézzük a Pest, és a Győr-Moson- Sopron megyét. Előbbiben éles mérkőzek és kiélezett küzdelem folyt, míg Nyugat-Magyaroeszágon elég foghíjas a mezőny, ráadásul sok meccs el is lett halasztva, így igazi képet nehéz kapni.

 

Regionális futsalbajnokság, Pest megyei csoport

A Baranyai Pál edzette turai Rabel Fanatic alakulata 100%-os teljesítménnyel áll az élen. A kék-fehérek második évét tapossák a regionális bajnokságban. Az előző évben harmadik helyen végeztek. Idén minden esélyük megvan  a feljutásra, ehhez azonban a riválisoknak is lesz egy-lét szava, főleg, hogy mindössze egy, illetve két győzelemmel van mögöttük az őket üldözők.

Második helyen az abonyi Imperial, akik a tavalyi évben negyedikként végeztek. Idén feljutási céllal  kezdték a bajnokságot, és a nagy riválisok közül a az Airnergy gárdáját legyőzték, de a Rabellal szemben azonban alulmaradtak. Ha tavasszal legyőzik a listavezetőt bajnokok lehetnek. A csapat 56 góljából 45-öt a Nagy Dániel-Szávai Norbert csatárduó szerzett. Leginkább bennük bízhatnak a szurkolók.

Az Airnergy, mint a tavalyi budapesti csoport bajnoka, nem vállalta a magasabb osztályt. Jelenleg a harmadik helyen telelnek a pesterzsébeti zöldek. A Dévényi testvérek csapatának is van esélye a bajnoki címre, amihez elengedhetetlen a két előttük álló rivális legyőzése. Az ősszel ezen a két rangadón alulmaradtak , a többi mérkőzésüket hozták. Egy hibátlan tavasszal előrébb léphetnének, de ez nem ígérkezik könnyűnek.

A negyedik Kelenből sokan eligazoltak a nyáron, amely második helyen zárt tavaly a budapesti csoportban. Idén megfiatalodott kerettel kezdték meg a küzdelmeket. Az előttük állóktól kikaptak, így nagyobb a hátrányük, de Kovács Áronék tavasszal jó eséllyel borsot tudnak törni az élen állók orra alá, de a dobogó távolinak tűnik. A mérleg nyelve lehetnek a feljutásért folytatott harcban.

A nagykátai Startolunk SE két forduló után 6 ponttal rendelkezett. Talán elbizakodottá tette őket a sikeres rajt, ugyanis a hátralévő meccseken már csak egyszer örülhettek győzelemnek, igaz a listavezetőtől csak egy góllal kaptak ki, de a Kelen legyőzése is nagy fegyvertény. Majoroséknak ezen az úton kell továbbmenniük az előrelépés érdekében.

A szolnoki Lurkó mindkét győzelmét az első három fordulóban szerezte. Az esélyesebbektől kikapott. Előrébb végezhettek volna, ha a tabella végén lévők elleni meccsein nem végez döntetlenre két ízben is. Cziczás Sándoréknak tavasszal erre oda kell figyelniük a jobb helyezés elérése érdekében.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata legyőzte azokat , akik mögöttük végeztek és kikapott mindenkitől, akik előkelőbb helyet foglalnak el a tabellán. Igaz több meccsen is csak egy góllal maradtak alul, így akár előrébb is fordulhatnának. A nagyrészt fiatal egyetemistákból álló csapat sikeresebb folytatásban bízik. Erre minden esélyük megvan.

A Tóalmás egyetlen győzelme gólzáporosra sikeredett, azon a meccsen 21-6-ra diadalmaskodtak. Érthetetlen, hogy mi történt a többi mérkőzésen. Emellett kétszer játszottak döntetlen a hátul lévő ellen. Kacsuk Ádámék többre hivatott társaság.

A Cageball Warriors két döntetlent ért el összesen. Van néhány rutinos futsalos a csapatban. Guzy Péterék a tavaszi szezonban megszerezhetik első győzelmeiket, ami nem is lenne meglepetés tőlük.

A Kincsem második csapata szezon közben lépett vissza, pedig meghatározó szerepe volt az elmúlt években ebben a bajnokságban.

 

Regionális futsalbajnokság, Győr-Moson-Sopron megyei csoport

Mindössze öt csapat indult a nyugat-magyarországi régióban, így sok meccsre nem volt kilátás, ráadásul az összecsapások 30%-a elmaradt, így a tabellára tekintve nem sok minden dőlt el.

Jelenleg az első helyen az NBI-t is megjárt Bőny áll, akik egyedüliként lejátszották mind a négy meccsüket, amiből hármat megnyertek. Mögöttük a Répcelak, akik egy meccsel kevesebbet játszva három pont hátrányban vannak, így akár előzhetnek is egy nagyobb arányú győzelemmel. A harmadik helyen a győrújbaráti Baráti Futsal, mindössze két lejátszott találkozóval. A két elmaradtat amennyiben megnyernék, átvehetnék a vezetést is a csoportban. A Kőszeg nem áll valami fényesen, mindössze egyszer tudott nyerni, két vereség mellett, viszont a magyar kupában még állnak, ahol hétfőn újabb összecsapás vár rájuk. Utolsó helyen a Beledi SE áll, akik csak két meccset játszottak le, de azok el is vesztették, így egyedül nekik nincs pontjuk.

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink