Otthon tartotta a pontokat az Aramis a Nyíregyháza ellen
2023.08.19 | 08:53
Otthon tartotta a pontokat az Aramis a Nyíregyháza ellen

A második forduló zárómeccsét rendezték Budaörsön, ahol a hazaiak első idei sikerükre hajtottak. A vendégek győzelemmel a tarsolyukban érkeztek és szerették volna folytatni.
Nem sokat ismerkedtek a csapatok, hamar egymásnak estek, így az első helyzetre sem kellett sokat várni egyik oldalon sem. A vendégcsapat volt a kezdeményezőbb, és átlövésekkel próbálkoztak, de Soós rendre hárított, de a hetedik percben már ő is tehetetlen volt Kovács Gergő egy gyors kontra után lőtt szép gólt a hazaiak kapujába. A Nyíregyháza sokáig nem örülhetett, mert egy perc múlva jött az egyenlítés, Kövesdi lövése pattant meg Öreglakin, akiről így begurult a saját kapujába a labda. A gól után a budaörsiek átvették a játék irányítását, de újabb gólt a Nyíregyháza szerzett. Egy átlövés után Gregory volt eredményes, így ismét a vendégeknél volt az előny. A játékrész második felében a Lovas alakulat volt az aktívabb, de nem tudták növelni az előnyüket. A hajrára aztán felpörögtek az események. Három perccel a vége előtt Kövesdi egyenlített szabadrúgásból, de fél percig sem volt döntetlen, mert a Nyíregyháza másik brazilja, Rodrigues is beköszönt. Egy kipattanóra érkezett szemfülesen, így ők mehettek előnnyel pihenőre.

A térfélcserét követően egy percet sem kellett várni az első találatra. Lévai iramodott meg a jobb szélen és remekül lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Lendületbe is maradt a vendéglátó és közel járt a vezetés megszerzéséhez, de nem sikerült újra betalálni. Ahogy telt az idő, átvette az irányítást ismét a vendégcsapat és több helyzetet is kialakított, de rendre elpuskázta. Ahogy lenni szokott, ez meg is bosszulta magát, és a játékrész derekán már a hazaiak vezettek. Egy kontra végén Lévai lövését még védte a vendégek kapusa, de a kipattanóra remekül érkezett Erdősi, aki közelről megszerezte a vezetést. A Nyíregyházának ezután még sürgősebbé vált, próbálták is erőltetni a támadásokat, de nem volt meg az átütőerő. A hajára jött a vészkapus játék, de ez sem hozta meg a várt eredményt, majd az utolsó előtti percben eldőlt a találkozó. Egy újabb gyors hazai kontra végén Horváth hozta kihagyhatatlan helyzetbe Lévait, aki közelről a hosszún nem is hibázott, pontot téve a győztes kilétére.

A Nyíregyháza akarata érvényesült többnyire a mérkőzésen, de a fordulás után nem tudták a fölényüket újabb gólokra váltani, míg a lelkes hazaiak jól sáfárkodtak a helyzeteikkel, így megérdemeltnek mondható a győzelmük, ami igen értékes. Most 10 napos válogatott szünet következik, majd a budaörsiek Pécsre látogatnak, míg a Nyíregyháza megyei rangadón fogadja a Nyírbátort.

ARAMIS SE - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA (2-3)
Budaörs, 250 néző
Játékvezetők: Juhász, Deme, Tamási

Aramis: Soós - Horváth, Kövesdi, Vattamány, Bognár
Cserék: Csikós - Gáspár, Gellérfi, Matolcsi, Bélavári, Moga, Berkes, Lévai, Erdősi
Vezetőedző: Tánczos Tibor

Nyíregyháza: Petró - Öreglaki, Dávid, Gregory, Rodrigues
Cserék: Gagyi - Krajnyák, Kovács B., Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos, Kovács Á.
Vezetőedző: Lovas Norbert

Sárga lap: Dávid, Kovács B.

Gólszerzők: Öreglaki (öngól), Kövesdi, Lévai (2), Erdősi, illetve Kovács G., Gregory, Rodrigues

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink