Nemzetközi tornán a DEAC női csapata
2021.08.09 | 11:45
Nemzetközi tornán a DEAC női csapata

A DEAC női futsalosai felkészülési tornán vesznek részt Kijevben. A viadalt amolyan mini BL-ként is felfoghatjuk, hiszen a magyar bajnok mellett a kuvaiti és az ukrán aranyérmes küzd meg egymással. Egyébként a lengyel pontvadászat győztese nem vállalta a szereplést, helyére az ukrán ezüstérmes ugrott be.

A tornáról, illetve az első mérkőzésről Üveges Katalint, a csapat edzőjét kérdeztük:

A Leonas Fútból Sala Femenino főszervezésében ( korábbi nevén Budstar ) került megrendezésre ez a rendkívüli BL felkészülési torna, amelyre meghívást kapott Kuwait-Lengyelország-Ukrajna-Magyarország bajnok csapata, hogy megmérkőzzenek egymással.


Profi szervezés, profi körülmények jellemzik, a szervező Alex Ratic mindenre is gondolva, tökéletesen ügyelt minden apróságra a csapatok igényeit figyelembe véve. Sajnos a lengyelek lemondták a szereplést a járványhelyzet nehézségeire hivatkozva, azonban az ukrán Energy csapata helyettesíti most őket.

A színvonal kétségtelen, a legerősebb csapatok szállnak harcba egymás ellen. Körmérkőzés formájában minden napra jut ellenfél, így nem kizárt, hogy a végeredménynél a csapatok aktuális kondícionális felkészültsége is befolyással lehet. Őszintén szólva nagyon tartottunk a Kuwait bajnoktól, tudván hogy 2 ukrán légiósuk, akik nemzetközi szinten is ikonoknak számítanak ( Julia Forsiuk és Hrytsenko ) ugyanúgy őket képviselik! Szakértelmük, tudatosságuk egyértelműen megmutatkozik a játékukban, azonban egy kicsit még érződik rajtuk az összeszokatlanság! Ebből próbáltunk előnyt kovácsolni! Korán előnyt szereztek ellenünk, azonban korrigálni tudtuk az eredményt, az első félidőt 2:3-vel zártuk. Az elején a védekezésre próbáltunk nagyobb hangsúlyt fektetni, amíg felvettük a Kuwait ritmusát, ezáltal lényegesen veszélyesebbek voltak a kapunkra.


A 2.félidőben azonban már feljebb toltuk a védekezési vonalunkat, így könnyebben tudtuk bevenni mi is a kapujukat. Rendszerint kontratámadásokat indítottunk, számos emberelőnyös helyzetet kialakítottunk, amikből meglehetett volna akár a győzelem is, azonban a kihagyott helyzetek híján így végül a döntetlennek örülhettünk!

   

Összességében nincs okunk panaszra, tökéletesen vettük az akadályt, szerintem sok embernek ( önmagunknak is ) ezzel meglepetést okozva! Ma 14:00-kor a már jól ismert ukrán bajnokkal szállunk harcba, amely sokkal nehezebb falatnak ígérkezik. Rájuk a profizmuson-, kiváló teknikai-és taktikai tudásukon-, higgadtságukon kívül az egységesség - és összeszokottság ugyanúgy jellemző! 
Két éve Debrecenben két edzőmérkőzést játszottunk ellenük, ahol megízlelhettük, hogy hova lehet fejlődni ebben a sportágban, most viszont egyértelműen úgy szeretnénk felmenni a pályára, hogy abszolút esélyesként tudjuk felvenni a versenyt ellenük!

DEAC-Al Kuwait Sport Club 4-4 (2-3)
A DEAC gólszerzői: Krascsenics Cs., Üveges, Nagy A., Horváth V.

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis utánpótlás Klubinterjú
2023.03.30 | 13:12

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.03.19 | 12:02
2023.03.18 | 12:15
2023.03.17 | 08:00
2023.03.14 | 08:56
2023.03.13 | 14:03
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink