Nem sikerült a bravúr
2021.04.06 | 15:45
Nem sikerült a bravúr

Európa egyik legerősebb válogatottját, a brazilokkal teletűzdelt kazah csapatot láttuk vendégül kedd délután a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban. Sajnos nem jött össze a bravúr, nem tudtuk megszorongatni őket, így a döntés az utolsó, Belarusz elleni idegenbeli találkozóra maradt.

Magyarország - Kazahsztán 1-6 (0-4)
2021.04.06. 14:00, Sterbinszky Amália Sportcsarnok
Vezette: Ciobanu (ROU) - Deca (ROU) - Szilágyi

Magyarország: Alasztics - Dávid, Horváth N., Nagy, Dróth
Csere: Sásdi (kapus), Horváth Sz., Szabó, Szentes-Bíró, Vas, Rábl, Pál, Hajmási, Siska
Szövetségi kapitány: Turzó József

Kazahsztán: Higuita - Taynan, Nurgozhin, Tursagulov, Douglas Junior
Csere: Baidulla (kapus), Karagulov, Valiullin, Akbalikov, Yesenamanov, Knaub, Dossov, Baltabayev
Szövetségi kapitány: Kakà

Gólszerzők: Dróth (24') illetve Yesenamanov (4'), Valiullin (8'), Taynan (9'), Nagy Imre (öngól, 14'), Douglas Junior (22'), Akbalikov (32')

A kazah válogatott játékerejét ismerve talán meglepő volt, de magyar nyomással kezdődött a találkozó, az első percben volt is egy lövésünk, amit látszatra a hatoson kívül fogott meg Higuita. Nem tartott azonban sokáig a fölényünk, még mindig az első percben tartottunk, amikor egy szögletből beadott labdával veszélyeztetett Nurgozhin, óriási lövését Alasztics spárgázta ki bravúrral a jobb alsó sarokból. A következő percekben is volt ziccerünk, Dróth szép sarkazása a kapufán csattant, majd újra a vendégek voltak veszélyesebbek, hét méterről végezhettek szabadrúgást Dávid faultja után, de Alasztics itt is a helyén volt. Hiába kezdtük azonban jobban a találkozót, egy kis szerencsével a sárgamezes kazahok szerezték meg a vezetést, próbáltunk menteni, de végül Yesenamanov lábáról a hálóba került a labda. A következő gól azonban már nem a szerencsén múlott - Valiullin fordult le simán védőjéről, és közelről a kapuba vágta, kétgólosra növelve a kazah előnyt. Nagy helyzetünk nem igazán volt a félidőben, ami pedig veszélyesebb lövés lehetett volna, azt Higuita nagyon magabiztosan fogta. A kazahok tovább támadtak, mi védekezni kényszerültünk, de sajnos újabb gólt tudtak szerezni. Taynan kapott nagy labdát, majd átemelte a kilépő Alaszticsot, megszerezve a félidő legszebb találatát. A balszerencsénk sem ért véget, egy kontra után a menteni igyekvő Nagyról pattant a kapuba a labda. A félidő hátralévő öt perce különösebb események nélkül telt el, így a román játékvezető-páros, akik nem igazán kedveztek nekünk, 4-0-ás kazah vezetéssel fújtak sípjukba.

A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan fiaink kezdték aktívabban, volt pár helyzetünk, de nem voltak különösebben veszélyesebbek. Kisebb zavar keletkezett a magyar védelemben, a labda pedig - mint az egész találkozón - nem hozzánk pattant. Douglas Junior pedig közelről nem hibázott, felpörgette a hosszú sarokba a labdát. Két percre rá végre megszerezte a magyar válogatott is első gólját Higuita kapujába, méghozzá nem is akármilyet: Dróth kapott egy magas labdát távolról, levette, majd még a levegőből félfordulattal elrúgta a hosszúba, ahol a kapufáról pattant be a játékszer. Jó hatással volt a magyar gól a játékunkra, voltak helyzeteink, de sajnos nem sikerült megrúgnunk a másodikat. A vendégek tovább nyomtak, látszott, hogy nem mindegy nekik az eredmény, futószalagon gyártották a veszélyes ziccereket. Meg is lett a böjtje, hiába parádézott Alasztics, egy középre erősen belőtt labdát Akbalikov sípcsonttal rúgott a kapuba. Hiába a különbség, magasan támadott le a magyar válogatott, egy kontra után Horváth Szabolcs lőhetett kapura, végre megmozgattuk a vendégek kapusát. Sem Fortuna, sem a román bírók nem erőltették meg magukat értünk, az összes labda a sárgamezesekhez pattant, valamint kissé könnyű síppal áldották meg szomszéd sporttársakat, ha a kazahokról volt szó. A vendégek kapusa sokszor fellépett segíteni a támadásokat, illetve szögleteknél néhány kapuralövést is elvállalt a félpálya távolságából. Mi viszont az utolsó pár percre vészkapus játékra váltottunk, helyzetig sajnos nem jutva. Még Rábl lövésénél kellett bravúrral védenie Higuitanak, majd véget is ért a találkozó.

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink