Nehéz ellenfélnek bizonyultak a beloruszok
2014.10.30 | 00:00
Nehéz ellenfélnek bizonyultak a beloruszok


Kedden szoros mérkõzést játszottak a válogatottak Veszprémben, a magyar csapat a gólokon kívül több látványos támadást vezetett, kialakított helyzeteket, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott és a szerencse sem volt mellettünk, így a vendég fehéroroszok 3-2-re megnyerték az összecsapást. A Dunaújvárosi Sportcsarnok adott otthont a második találkozónak, ahol 650 nézõ elõtt csapott össze egymással a két válogatott. A kezdés elõtt Drucskó Zoltán, a Futsal Bizottság elnöke köszöntötte Harnisch Ákost a 75., míg Tihanyi Istvánt a 25. válogatottsága alkalmából.

A kezdésnél kiderült, hogy a fehérorosz csapat nem fáradt el az elsõ mérkõzésen, ismét egy stabil, szervezett ellenféllel találkozott a magyar válogatott. A keddi meccstõl eltérõ kezdõcsapattal felálló mieink nem kezdtek megilletõdötten, a 2. percben Rábl János beadása centikkel ment el Komáromi Péter lába elõtt. A 11. percben Lovas Norbert lövése gurult el a jobb kapufa mellett. A 14. percben Ruslan Laziuk révén megszerezték a vezetést a fehéroroszok (0-1), de Harnisch Ákos szinte azonnal válaszolt, egy indítást követõen visszahúzta a labdát és félmagasan a kapu bal oldalába lõtt (1-1). A 19. percben egy kapu elõtti kavarodást követõen szerencséjük volt a vendégeknek, Yauheni Charneika elé pattant a labda, aki a kapuba gurított (1-2), majd közvetlenül a második góljuk után Aleh Harbenka révén a harmadikat is megszerezték a fehéroroszok (1-3).

A második játékrész elsõ öt perce nagy helyzet nélkül telt el, inkább a fehéroroszok domináltak. A 27. percben felpörögtek a mieink, Gál István találta el hét méterrõl a bal kapufát. A késõbbiekben hiába küzdött a zárkózásért a magyar válogatott, nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítania. Az utolsó öt percben öt a négyben próbálkoztak a mieink, a 36. percben Rábl János szerezte meg harcosan a labdát, de kilenc méterrõl a felsõ lécet találta telibe. A hajrában mindkét oldalon akadtak helyzetek, de az eredmény nem változott.

A keddi és szerdai találkozókról egyaránt elmondható, hogy bár mindkét mérkõzésen vereséget szenvedett a magyar futsalválogatott, küzdelmes, magas színvonalú mérkõzéseket játszott a fehéroroszokkal. A következõ idõszak is a márciusi Eb-selejtezõkre való felkészülés jegyében telik majd, Ciprus és Portugália ellen is játszik a csapat.

- Minden felkészülési mérkõzésen van egy játékelem, melyet kiemelten gyakorolunk, ezúttal a letámadást kértem a csapattól, melyet rendesen végrehajtottak. A tegnapi mérkõzéshez képest jobban játszottunk, a védekezésünk és a letámadásunk jól mûködött, de ismét elkerülhetõ gólokat kaptunk. A góllövés problémát okozott, ehhez hozzájárult az is, hogy az egyik alapemberünk, Dróth Zoltán hiányát nagyon megérezte a csapat. A saját klubjában mindenki más rendszerben dolgozik, nem könnyû a nemzetközi iramot felvenni. Ciprussal játszunk decemberben, ahol fõként a pontrúgásokat szeretnénk többet gyakorolni, valamint az öt a négyben való játékot. A selejtezõk elõtt több felkészülési mérkõzésünk lesz még, márciusban pedig két hetet leszünk együtt, ekkor lehetõségünk lesz arra, hogy többet gyakoroljunk - nyilatkozta Sito Rivera a találkozó után.

- Csalódott vagyok, mert ez a fehérorosz csapat nem jobb, mint a magyar, azonban fizikálisan felülmúltak minket - mondta Harnisch Ákos az mlsz.hu-nak. - A játékunk nem volt megfelelõ, de a mentalitásunkkal nem volt gond. Elég szomorú lennék, ha egy ember hiányát így megérezné a csapat, de ezúttal Dróth Zoltán nélkülözése komoly terhet rótt a játékunkra. Az Eb-selejtezõkön jelen pillanatban nem tudjuk, hogy ki lesz a negyedik a csoportban, a macedónokat nem ismerjük jól, a spanyolokat pedig nem lehet senkivel egy szinten említeni. Nem szeretnék jósolgatni a selejtezõk elõtt, szeretnénk továbbjutni.

Magyarország-Fehéroroszország 1-3 (1-3)

Magyarország: Tihanyi - Trencsényi, Dávid, Komáromi, Rábl
Cserék: Tóth, Gyurcsányi, Öreglaki, Szeghy, Tatai, Lódi, Lovas, Gál, Harnisch

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - MVFC Berettyóújfalu (2021.12.03, stream)
2021.12.03 | 14:05
Haladás VDE - SL Benfica
2021.12.01 | 11:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.11.17 | 09:58
Férfi válogatott
2021.11.16 | 11:30
2021.11.15 | 07:00
2021.11.12 | 10:45
2021.10.25 | 09:32
2021.10.23 | 16:11
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink