Négygólos sikerrel kezdtünk Porecben
2022.06.16 | 07:45
Négygólos sikerrel kezdtünk Porecben

Az őszi vb-selejtezőkre készülő férfi futsalválogatott ezen a héten Porecben szerepel egy nemzetközi tornán. Az első játéknapon a montenegróiakkal játszott Turzó József együttese, és 5-1-es sikert aratott.

A magyar válogatott az NB I-es idény lezárását követően egy horvátországi összetartással zárja a szezont, amelyen a mieinken kívül Montenegró, Lengyelország, Horvátország és Bosznia-Hercegovina vesz részt.

A Montenegró elleni nyitómérkőzés elején még kiegyenlített volt a játék, de a 4. percben egy nagyszerű találattal vezetést szereztünk, Rábl János bal oldali szöglete után Tatai József kapásból, jó 10 méterről bombázott a jobb sarokba (1-0). Ahogy telt az idő, úgy lett egyre dominánsabb a magyar válogatott, de az első félidőben újabb gólt még nem tudtunk szerezni.

A fordulás után viszont egy perc sem telt el, amikor Dróth Zoltán lőtte a léc alá a labdát 12 méterről (2-0). A 23. percben érkezett a következő ami gól, ami még az előző találatoknál is látványosabb volt, ismét egy szöglet utáni kapáslövésből értük el: Dróth 7 méterről, ballal ágyúzott a jobb felső sarokba (3-0). A 27. percben már néggyel vezettünk, Tatai bal oldali szabadrúgása után Sipos fejelt a hálóba (4-0).

A 29. percben egy kontra végén szépítettek a montenegróiak, de az utolsó gól a miénk volt, a 39. percben egy szabadrúgás-variációból voltunk eredményesek, Rábl éles szögből lőtt a hálóba, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

A mieink csütörtökön 17.45-től a lengyelekkel mérkőznek meg.

– Kevés időnk volt felkészülni, két edzéssel a hátunk mögött léptünk pályára, ráadásul egy hat-nyolc órás utazás is mögöttünk állt. Emiatt és a szezon végi fáradtság miatt kicsit tartottam az első mérkőzéstől, de a játékosok bizonyították, hogy készen állnak a feladatra – mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány. – A meccs elején még akadozott a gépezet, de felőröltük az ellenfeleket, és végül sikerült jó eredménnyel zárnunk a találkozót. Kipróbáltunk néhány új taktikai elemet, valamint igyekeztünk tovább csiszolni a játékunkat. próbáltunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert szép gólokkal nyertünk, de ezúttal nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy elérjünk oda, ahol a vb-selejtezők előtt tartania kell az együttesnek. A torna hátralévő mérkőzésein Eb-résztvevő ellenfeleink lesznek, de továbbra is a felkészülés egy állomásaként tekintünk a meccsekre, szeretnénk taktikailag fejlődni, és finomítani a játékunkat.

Magyarország-Montenegró 5-1 (1-0)
Porec, S:D. Finida Hall
Vezette: Mocnik - Grabowski - Radulovic

Magyarország: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Hajmási Milán, Harnisch Ákos
Cserék: Krajcsi Bence, Vas Ádám, Sipos Gergő, Rábl János, Pál Patrik, Tatai József, Bíró Attila, Suscsák Máté, Horváth Benedek, Szalmás Zoltán
Edző: Turzó József

Montenegro: Djurkovic - Petrusic, Cimbaljevic, Delic, Koprivica
Cserék: Tafic, Kostil, Puletic, Vuletic, Spasojevic, Vukcevic, Sekulic, Milicic, Popovic
Edző: Ljesar Stevo

Góllövők: Dróth 11', 23', Tatai 7'. Sipos 27', Rábl 39'


Hírdetés

Videók

SG Kecskemét Futsal Club - Veszprém, ÉLŐ
2023.06.02 | 12:47
DEAC-TFSE-Bestrong /NB I. 1. helyért 3. forduló/
2023.05.28 | 10:40

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.05.31 | 14:15
2023.04.16 | 22:41
2023.04.13 | 09:22
Férfi válogatott
2023.04.12 | 12:15
Támogatóink

Partnereink