Nagy csatában maradt alul a futsalválogatott
2020.11.09 | 21:50
Nagy csatában maradt alul a futsalválogatott

Kiegyenlített, pörgős felkészülési mérkőzést játszott férfi futsalválogatottunk a nálunk magasabban jegyzett ukrán válogatottal Debrecenben, a vendégek 2-1-re megnyerték a találkozót.

Férfi futsalválogatottunk idén januárban csoportgyőztesként továbbjutott Eb-előselejtezőjéből, ezt követően azonban több mérkőzést nem játszhatott, a koronavírus-járvány felborította a tervezett programot. A közel tízhónapos szünet után most újra nemzetközi meccsre készülhetett Turzó József csapata, az ellenfél az európai elithez tartozó ukrán együttes volt.
A mieink nem a legjobb előjelekkel készülhettek a decemberi, kazahsztáni Eb-selejtezők főpróbájának beillő debreceni párosmérkőzésre, a szakmai stáb a járványügyi protokoll előírásai miatt a veszprémi és a dunaújvárosi futsalosokra sem számíthatott a találkozón.

A magyar válogatott jól kezdte a hétfő esti mérkőzést, az első percekben túlnyomórészt az ukrán térfélen zajlott a játék, és az első kihagyott lehetőségek után a 4. percben megszereztük a vezetést: Nagy Imre távoli lövése után a labda az ukrán kapus lábán megpattanva a hálóban kötött ki (1-0). A vendégek gyorsan válaszoltak, a 6. percben Mihajlo Zvarics találatával alakult 1-1-re az állás.

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, mindkét válogatott előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb helyzetet Dróth Zoltán hibázta el a félidő utolsó másodperceiben, lövését bravúrral védte az ukránok kapusa.

A második félidőt is bátor, agilis játékkal kezdte a magyar válogatott, magasan védekezve igyekeztünk megfojtani az ukrán támadásokat, és a megszerzett labdákból gyorsan eljutni a kapu elé. Több magyar helyzet is mutatta a taktikánk hatékonyságát, de hiába játszottunk veszélyesebben ellenfelünknél, a vezetést nem sikerült visszavenni.

Az ukránok hatékonyabban használták ki lehetőségeiket, a 34. percben egy bal oldal szöglet után Mykola Grytsyna passzolt közelről a magyar kapuba (1-2). Dróth válaszolhatott volna nem sokkal később, de kimaradt a helyzete, így hátrányban fordultunk a hajrára. Az utolsó percekben támadásban levittük a kapusunkat, és öt a négy ellen támadtunk, de az ukránok kivédekezték a hátralévő időt, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

– A mutatott játékban sok pozitívumot láttam, elsősorban a védekezésünk ad okot a bizakodásra. Másrészt azonban nagyon sok taktikai hibát vétettünk, főképp a támadásaink során, ezeket szeretnénk már a holnapi mérkőzésre kijavítani. A hozzáállás és a küzdeni tudás dicséretet érdemel, azt várom a csapattól, hogy a holnapi mérkőzésre megtartsuk a pozitív dolgokat, és előrelépjünk az összeteljesítményben – értékelt a lefújás után Torzó József szövetségi kapitány.

A két csapat kedden 12.30-kor mérkőzik meg egymással a Főnix Csarnokban.

Magyarország-Ukrajna 1-2 (1-1)
Magyarország: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Rábl János, Dávid Richárd, Vas Ádám
Cserék: Mezei Dávid (kapus), Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Tóth Attila, Nagy Imre, Szentes-Bíró Tamás, Szabó Péter, Hajmási Milán, Siska Gergő

Forrás: MLSZ.hu

Hírdetés

Videók

Haladás VSE - MVFC Felső-házi rájátszás - stream
2021.05.17 | 12:55
Tolna-Mözs - DEAC Bajnoki döntő 2021 4. mérkőzés
2021.05.16 | 11:37

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
2021.04.06 | 15:45
Férfi válogatott
2021.04.04 | 22:45
2021.03.11 | 08:14
Férfi válogatott
2021.03.08 | 13:51
Támogatóink

Partnereink