Most a Fradi állt fel vesztes állásból a derbin
2020.12.22 | 21:48
Most a Fradi állt fel vesztes állásból a derbin

A két csapat első idei derbije hihetetlen izgalmakat hozott, amit nem lett volna könnyű felülmúlni, de mivel most is nagy volt a várakozás, biztos volt, hogy ez az összecsapás sem lesz egy sima hétköznapi bajnoki, ami be is igazolódott.

ÚJPEST RFC-220 VOLT – FTC-FISHER KLÍMA 4–4 (1–1)
Vasas Sportcsarnok,
Játékvezetők.: Farkas B., Kovács G., Deme, Futó T. 

Újpest: Tyukász – Moreira, Lineker, Sobral, Fekete O.,
Cserék: Varsányi, Dohány - Kavalecz, Németh, Fekete M., Bálint, Essi,  Suscsák, Matyó
Vezetőedző: Póta Balázs 

FTC: Tóth Gy. – Sámson, Büki, Hosszú, Bognár,
Cserék: Nyerges –  Gellérfi, Horváth, Rábold, Öreglaki, Fekete, Cseri, Érsek, Milavecz
Vezetőedző: Machalek Attila 

Gólszerzők: Lineker (11., 24., 27.), Fekete O. (21.), ill. Büki (20., 25.), Bognár (31.), Hosszú (37.)

Sárga lap: Lineker (4.), Sobral (23.), Moreira (25.), ill. Hosszú (20.), Büki (33.)

Kiállítva: Lineker (34.), ill. Érsek (26.)

 Amíg a Fradi szinte a legjobb keretével vágott neki a találkozónak, addig a hazaiaknál több hiányzó is akadt. Józsa, Kulcsár és Nehéz sem léphetett pályára. Legjobban talán utóbbi hiányzott, aki egymaga öt gólt lőtt a népligeti derbin. A találkozó előtt köszöntötték a mérkőzés egyes számú játékvezetőjét, Farkas Balázst, aki ezen az összecsapáson vonult vissza az aktív játékvezetéstől.

Az Újpest kezdte a jobban a mérkőzést, odaszögezte ellenfelét a kapuja elé és nagy nyomás alatt tartotta. A zöld-fehérek szinte a félpályán sem tudtak átmenni. Ezt a nyomást ha nehezen is, de átvészelték a vendégek és miután kijöttek a szorításból, többször veszélyeztettek, igaz Tyukászt nem nagyon tették próbára. Az első 10 perc nem hozott gólt, majd egy szép Lineker szóló után az Újpest megszerezte a vezetést. Előbb szépen verte meg emberét a vonal mellett, majd pontosan kilőtte a hosszú alsó sarkot. A vezetés után a Póta legénység átadta a területet és így több lehetősége volt a Fradinak támadni, de ha helyzetbe is kerültek, rosszul céloztak, így nem akart megszületni az egyenlítés. Már-már úgy tűnt, hogy minimális előnnyel mehetnek a lila-fehérek pihenőre, de az utolsó percben Bognár okos passzát váltotta gólra Büki, egalizálva a mérkőzést.

A második játékrészt álomszerűen kezdte a Fradi, rögtön egy ziccer, amit egy újabb követett, de mind a kettő kimaradt, ami meg is bosszulta magát. Egy oldalberúgást gyorsan elvégeztek a vendéglátók, amit Fekete Olivér váltott gólra, megszerezve ismét a vezetést. A gól után tovább nőttek a Fradi gondjai, egy hátul elcselezett labda után ismét Lineker volt eredményes, megduplázva az előnyt. Ekkor úgy tűnt, Tyukászék kissé hátra dőlhetnek, de hamar jött a válasz. Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros, amit hosszú passzolt Bükinek, akinek csak be kellett paszzolni a szinte üresen maradt kapuba. A fordulatoknak ekkor még nem volt vége. Egy perc elteltével Érsek kapta meg jogosan második sárgáját egy visszahúzás után, így jöhetett az újpesti emberelőny, amit elég hamar kihasználtak Lineker lévén, aki okosan passzolt Tóth Gyula hálójába. Ekkor elúszni látszott a meccs, de a vendégek rohamoztak és egy szerencsés szöglet után Bognár talált be közelről, visszahozva csapatát a meccsbe. Nem sokkal később jöhetett volna az egyenlítés is, hiszen Lineker hozta nehéz helyzetbe alakulatát egy feleslegesnek tűnő kiállítással. Bükiék előtt több nagy helyzet is adódott, de az üres kapuba sem tudtak betalálni, sőt, Tóth Gyula bravúrján múlt, hogy nem kaptak gólt emberelőnyben. A két perces előnyt végül nem sikerült gólra váltani, és úgy tűnt, hozzák a vészkapust, de összejött a hat hazai szabálytalanság, így következhetett a tízméteres, amit Hosszú magabiztosan értékesített. Kezdődhetett minden elölről az utolsó percekre. Az Újpest teljesen elfáradt a végére, míg a Fradiban nem volt átütőerő, így maradt a döntetlen.

FOTÓGALÉRIA

A lilák jobban játszottak a találkozó nagyobb részében ellenfelüknél, de elfogytak a végére, így a Fradi nem érdemtelenül egyenlített. Összességében ismét egy fordulatos izgalmas mérkőzést láthattak a TV nézők. Az egy pontnak igazán egyik fél sem örül, de talán a döntetlen igazságosnak mondható.

Póta Balázs Újpest: - Izgalmas Derbire sikeredett! Kontroll alatt tartottuk szinte végig a mérkőzést, jobban játszottunk, de a végén kizökkentették a csapatunkat a kétes ítéletek és már nem voltunk elég frissek ahhoz, hogy eldöntsük a javunkra a találkozót! Érződött végig a Fradin, hogy rutinosak, sokszor már minden eszközt bevetettek, hogy megállítsák a játékosaimat. A végjátékot leszámítva elégedett vagyok, sokat javultunk és fejlődtünk játékban, jó úton haladunk, hogy erős csapat legyünk! Ilyen a futsal, most a Fradi jött vissza a hátrányból, az első mérkőzésen pedig mi, a rájátszásban is lesz derbi, reméljük ott már a szurkolókkal együtt! Hajrá Újpest!

Machalek Attila, FTC: - Ahogy várható volt, feszültségekkel teli, hektikus meccs volt. Az elmúlt meccsekhez képest most játszottunk a legtöbb hibával. Több gólt is ajándékoztunk ellenfelünknek, ami után végig szaladnunk kellett az eredmény után. Ez elég sok energiát felemésztett, de szerencsére vissza tudtunk jönni a meccsbe. Voltak olyan hangok a mérkőzés után, hogy a játékvezetésnek köszönhetjük az egy pontot, de véleményem szerint nem rajtuk múlt. Nem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk és rászolgáltunk a döntetlenre.

 

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink