Megőrzi-e vezető helyét a Veszprém Szombathelyen?
2022.12.01 | 13:24
Megőrzi-e vezető helyét a Veszprém Szombathelyen?

Az alapszakasz második körének a felét, azaz hat fordulót, három hét alatt lejátszanak a csapatok, így sok idő nincs a pihenésre és a töprengésre. Máris itt az újabb játéknap, ahol két rangadóra is sor kerül. Az Aramis Berettyóújfaluba látogat, míg a Veszprém Szombathelyre.

NBI, 13. forduló:

Csütörtök:

A budaörsiek megszenvedtek a sikerért az előző fordulóban, és igencsak közel voltak a pontvesztéshez. Az ELTE ellen csak a hajrában sikerült bebiztosítani a győzelmet. Ami a nagyobb probléma, hogy a találkozó első félidejében Büki megsérült, és mentő vitte el, így ő biztosan nem játszhat. Mellette Vattamány és Horváth Norbert sem biztos, hogy tudja vállalni a játékos, így igen nehéz helyzetben a budaörsiek, akikre így még nehezebb összecsapás vár. Ami a Mezeit illeti, ők is talán a vártnál nehezebben nyertek az MFA otthonában, de kapott gól nélkül abszolválták a találkozót, így továbbra is tartják a második helyüket. Ráblék amennyiben begyűjtik a három pontot, akár az élre is állhatnak, hiszen benne van a pakliban, hogy a Veszprém nem nyer a Hali otthonában. A találkozó esélyese a hazai pályán még hibátlan Berettyóújfalu.

Két újonc csap össze Nyíregyházán. A hazaiak jó emlékkel gondolnak az őszi összecsapásra, hiszen az volt történetük első NBI-es győzelme. Most hazai környezetben megismételhetik azt az eredményt a fővárosiak ellen. Mind a két fél vereséggel hangolt erre a találkozóra. A hazaiak a Veszprémtől, míg az MFA a Berettyótól kapott ki. Egyformán állnak a felek a tabellán, így igazi hatpontos lesz az összecsapás. A hazai pálya mindenképp a Nyíregyháza mellett szól, főleg hogy az újbudai fitalanok idegenben még nem szereztek pontot, de ahogy szokták mondani, egyszer minden sorozat megszakad.

Az Újpest Debrecenben vendégszerepelt és hiába nem ők számítottak az esélyesnek, igen közel voltak a győzelemhez, pedig voltak már két gólos hátrányban is a második félidőben. Hiába a szűkös keret, ennek ellenére jó teljesítményre képesek Németh Péter fiai, akik továbbra sem adták fel a harcot a felsőházért. Hogy ezt életben tartsák, kötelező ezúttal a győzelem a Rubi ellen. A Tigrisek nem bírtak hazai pályán a Nyírbátorral, így továbbra is csak az utolsó előttiek. Az őszi egymás elleni találkozó jól indult a Rubeolának, hiszen szünetben még vezettek, de a lila-fehérek fordítani tudtak. Most is az újpestiek az esélyesebbek, főleg ha a Debrecenben látott teljesítményt nyújtják.

Az ELTE szezonbeli egyik legjobb teljesítményét nyújtotta az Aramis otthonában és igen közel volt hozzá, hogy bravúrt érjen el a budaörsiek ellen, de egy hiba a hajrában megpecsételte a sorsukat. Most egy hasonló játékerőt képviselő csapattal találkoznak, hiszen a DEAC érkezik. A vendégek először botlottak a szezon folyamán hazai pályán. Hiába vezettek Krajcsiék két góllal is az újpest ellen, meg kellett elégedniük az egy ponttal, pedig győzelem esetén lezárhatták volna a felsőházi rájátszás kérdését. Most egy kötelező győzelem reményében lépnek pályára a fővárosban, ahol vélhetően javítják a hétfői botlásukat.

Péntet:

Pénteken rendezik a forduló rangadóját, ahol a Hali a listavezetőt fogadja. A Szombathely nagyon fontos rangadót nyert meg a Kecskemét otthonában, amivel tovább erősítette negyedik helyét és tartja a lépést a dobogósokkal. Amennyiben ezúttal is nyernek, tovább csökkenthetik a hátrányukat, hiszen a két közvetlenül előttük álló egymás ellen játszik. A két együttes őszi összecsapásán a Veszprém jött ki győztesen, ráadásul elég fölényesen, így van miért visszavágnia a címvédőnek. A Veszprém győzelemmel hangolt erre a rangadóra, simán verte a Nyíregyházát, de több emberét elveszítette. Kisárgult a brazil Ton, illetve Fehér mester, így ő sem ülhet a padon. Mellettük nem játszhat a sérült Tatai és Kártik, így igen nehéz helyzetben vannak. Ennek ellenére biztos, hogy nem feltartott kézzel utaznak szombathelyre, de nem kérdés, hogy a Hali számára így végképp kötelező a győzelem.

A Kecskemét rangadót bukott hazai pályán, így lépéshátrányba került a riválisokkal szemben, de sokáig nem csüggedhetnek, hiszen itt az újabb mérkőzés. Ezúttal a Nyírbátor otthonába látogatnak, ahol nem kérdés, hogy kötelező a győzelem. A Bátor megszerezte első pontját idegenben, de ha jobban koncentrál, lehetett volna három is. Eddig egyetlen bravúrt sem sikerült Siskáéknak bemutatni a szezonban, és vélhetően ez most sem fog megtörténni. Meglepetés lenne, ha elmaradna a biztos Kecskemét győzelem. főleg hogy ősszel is az volt.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink