Meglepetés Dunaújvárosban
2014.12.23 | 00:00
Meglepetés Dunaújvárosban

Bár a véghajráig magabiztosan vezetett, végül 3-3-as döntetlent ért el a Berettyóújfalu elleni évzárón a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata. A dunaújvárosi gárda így is hatalmas bravúrt hajtott végre, hiszen remek játékkal sikerült pontot rabolnia a bajnoki címvédõtõl.

A bajnokság tizenkettedik fordulójából elhalasztott találkozóján fogadta hétfõn a bajnoki címvédõ Berettyóújfalu gárdáját a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.
Baranyai Pál együttese nagyon fogadkozott a mérkõzés elõtt, hogy pontot, pontokat szerez a bajnoktól, s ennek megfelelõ elszántsággal is vetették magukat a küzdelembe a dunaújvárosi játékosok.

Az már az elsõ perctõl látszott, hogy nagyon szervezetten, a védekezés biztonságát elõtérbe helyezve próbálta meglepni ellenfelét a Dunaferr, s ez a taktika sikeresnek is bizonyult, mert a vendégeknek nem nagyon volt esélyük akcióból veszélyeztetni, s bár ezt pontrúgásból kétszer is megtették, de Rigó kapus mindkétszer hárítani tudott. A hazaiak kontráiban viszont rendre benne volt a gólszerzés lehetõsége, s a 10. percben volt is miért örülnie a sportcsarnok lelátóin helyet foglalóknak, mert egy baloldali megindulás végén Aradi lõtt közelrõl a vendégek kapujába (1-0).

A vezetés megszerzése után is nagyon fegyelmezetten védekezett a Renalpin, mely öt másodperccel a félidõ vége elõtt szabadrúgáshoz jutott, s a letett labdát Scharncz vágta nagy erõvel a bal alsóba, kétgólosra növelve ezzel az elõnyt (2-0).

A térfélcserét követõen még közelebb került a bravúrhoz az Újváros, mert a 23. percben Nagy Roland fejezett be góllal egy újabb kontrát, s mivel a vendégek továbbra sem tudtak komoly helyzetet kialakítani, ekkor úgy tûnt, hogy legyõzi a címvédõt a rendkívül lelkes hazai egylet (3-0). Ahogy várható volt, igen korán kockáztatott a Berettyóújfalu szakvezetése, s már a 28. perctõl "vészkapussal" támadva próbálta feltörni a hazai falat, de a hajráig nem változott az eredmény.

A 38. percben azonban pillanatok alatt szorossá vált a meccs, mert elõbb Nagy István lõtt éles szögbõl a hazai kapuba, majd mindössze húsz másodperccel késõbb Rábl távoli gurítása is becsapta az addig remeklõ, de a próbálkozásból mit sem látó Rigó kapust (3-2). Mindent megtett az egyenlítésért a bajnok, s erõfeszítéseit fél perccel a lefújás elõtt siker is koronázta, mert egy elrontott hazai védekezést követõen Lovas lõtt hatalmas erõvel a jobb felsõbe, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

A Dunaferr csapatát ezzel együtt hatalmas dicséret illeti, mert 38 percen keresztül jobban, tudatosabban játszottak a bajnoki címvédõnél, s bár a hajrában megremegtek, így is joggal járt a taps számukra a lefújást követõen.

Dunaferr DF Renalpin FC-MVFC-Berettyóújfalu 3-3 (2-0)
Városi Sportcsarnok, Dunaújváros
Vezette: Futó - Takács Z - Molnár Cs

Dunaferr: Rigó - Szabó G, Schrancz, Fekete, Szente
Csere: Nagy A, Ivacs, Szauter, Vaszócsik, Apatini, Aradi, Nagy R
Edzõ: Baranyai Pál

MVFC: Mezei - Lovas, Rábl, Nagy T, Faragó
Csere: Tihanyi, Szabó P, Dávid R, Birinyi, Harmati, Sánta, Siska, Nagy I,
Edzõ: Turzó József

Gólszerzõk: Aradi a 10., Schrancz a 20., Nagy R. a 23., illetve: Nagy I. a 38., Rábl a 38., Lovas a 40. percben.

Baranyai Pál: Az elsõ félidõ elsõ 10 perce alatt a vendégcsapat eldönthette volna a helyzeteik alapján a mérkõzést. Utána megszereztük a vezetést, és onnan kezdve viszont több lehetõségünk volt. Szünetre 2-0 vezetéssel tudtunk bemenni. A második félidõben tudtuk, hogy nagyobb iramra fog kapcsolni az ellenfelünk, de a fegyelmezett védekezésünkkel meg tudtuk akadályozni a gólszerzésüket. A Berettyóújfalu nagyon hamar lehozta kapusát, 11 perc volt még a második félidõbõl, és ezzel felõröltek minket. Sajnos csak 1 pontot tudtunk lehozni. A meccs kezdése elõtt aláírtuk volna az ikszet, de úgy gondolom a mérkõzés alapján otthon tarthattuk volna a 3 pontot. Gratulálok a csapatomnak, és kellemes ünnepeket, boldog újévet kívánok a futsal társadalomnak!

Turzó József: Az eredmény ránk nézve hízelgõ...Sokat birtokoltuk a labdát, de ez inkább meddõ mezõnyfölény volt. Keveset vállaltunk be azokból a futásokból, amit megbeszéltünk és begyakoroltunk. De ha azt nézem, hogy 0-3-ról sikerült felállni, akkor ez más megvilágításba is helyezhetné a mérkõzést (mellékesen, de nem lényegtelen kiváló játékvezetés mellett)...de lényeg, hogy vége az évnek - hosszú volt - és mindenkinek szeretnék kellemes ünnepeket kívánni!

 

Forrás: www.dunaújváros.com

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink