Megküzdött a három ponttért a bajnoki cím védője
2014.10.26 | 00:00
Megküzdött a három ponttért a bajnoki cím védője


Nõi NB I: Megküzdött a három ponttért a bajnoki cím védõje
 
Mindent kifejez a Hajdúböszörményi TE - Astra HFC mérkõzés színvonaláról a vendégek kapusának Vincze Anikónak a nyilatkozata, aki a mérkõzés után kiemelte, hogy sok ilyen mérkõzésre van szükség ahhoz, hogy fejlõdjön Magyarországon a nõi futsal. Igaza van a kiváló hálóõrnek, mert túlzás nélkül kijelenthetõ, hogy az idény eddigi legjobb összecsapását játszották Hajdúböszörményben.


Taktikusan, ugyanakkor gólratõrõen játszott mindkét gárda ezért is alakult ki ilyen élvezetes játék mindkét oldalon. A hazaiaknál visszatért a pályára Tell Zsófia és Hummel-Smuczer Angéla, akik rögtön a kezdõcsapatban találták magukat, viszont Papp Dórára ezúttal sem számíthatott sérülése miatt Simonyi András vezetõedzõ.
Sokáig kellett várni az elsõ találatra, de ebben Torma Lilla és Vincze Anikó a „ludas" akik fantasztikus bravúrok sorozatával óvták meg kapujukat a góltól, igazolva, hogy nem véletlenül kaptak éppen õk ketten meghívót a magyar válogatott keretébe a Spanyolország elleni felkészülési mérkõzésekre. Aztán a 20. percben megtört a jég és Nagy Ágnes közelrõl bevette az Astra kapuját nem kis örömet okozva a végig sportszerûen ugyanakkor fanatikusan szurkoló Bocskai Katonái szurkolócsoportnak. akik nagyszerû hangulatot teremtettek. Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek a drukkerek, ugyanis 30 másodperccel késõbb Dombai Nagy Anett harcossága és szemfülessége meghozta az egyenlítést. A vendégcsapatnak nem sok ideje volt az örömre, ugyanis három másodperccel a szünet elõtt Sebestyén Györgyi egy elõrevágott labdát Vincze lábai között begurította így 2-1-s hazai vezetéssel vonulhattak pihenõre a csapatok.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a HTE egy, míg az Astra három kapufáig jutott az elsõ játékrészben, ami szintén arra utal, hogy igen eseménydús elsõ húsz percet láthattak a szurkolók.
Fordulás után a nagy iram megmaradt és a bajnokcsapat mindent megtett az egyenlítés érdekében, azonban az élvonalban újonc böszörményiek állták a sarat és kiegyenlített küzdelmet láthattunk. A kapusok továbbra is parádéztak és megjósolhatatlan volt, hogy melyik együttes hagyja el gyõztesen a játékteret. Ezt még hat perccel a lefújás elõtt sem lehetett tudni, pedig ekkor már 2-2 állt az eredményjelzõ táblán, Szabó Boglárka ugyanis egy gyönyörûen kijátszott támadás végén egalizálni tudott. Mindössze két perc volt hátra, amikor Szabó Boglárka futott el a bal oldalon és centerezését Dombai Nagy Anett magabiztosan értékesítette így a mérkõzés folyamán elõször vezetett Dombó János csapata. A HTE a kapuslehozatallal is megpróbálkozott azonban eladták a labdát így Szabó Boginak nem okozott gondot az üres kapuba gurítani.


Gyõzött a vendégcsapat, de a Hajdúböszörménynek sincs oka a szégyenkezésre, közel jártak a pontszerzéshez. Még idõ kell nekik ahhoz, hogy összeszokjanak, de jó úton járnak. Sok ilyen meccset kívánunk a nõi futsalnak.

Hajdúböszörményi TE - Astra HFC 2-4 (2-1)
Hajdúböszörmény, 200 nézõ
Játékvezetõ: Szabó Ferenc Szilárd., Asszisztens: Takács István, Erdélyi Péter

HTE:
Torma Lilla - Tell Zsófia, Hummel-Smuczer Angéla - Vágó Fanny, Nagy Ágnes
Csere: Czégény Zsuzsanna, Farkas Éva, Jakab Kata Rebeka, Pinczi Anita, Halászi Kinga, Sándor Zita, Benkõ Mónika, Sebestyén Györgyi
Vezetõedzõ: Simonyi András

Astra:
Vincze Anikó - Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes
Csere: Király Bianka, Dombai Nagy Anett, Kakuszi Adrienn
Vezetõedzõ: Dombó János

Simonyi András (HTE vezetõedzõje): Gratulálok Dombó Jánosnak és az Astra csapatának a gyõzelemhez. Megérdemelten vitték el a három pontot ezt el kell ismerni. Ugyanakkor jár az elismerés valamennyi pályára lépõ játékosomnak is mert példásan küzdöttek, taktikusan játszottak és végig hittek abban, hogy legyõzhetik a bajnoki cím védõjét. Kitûnõ , magas színvonalú és nagy iramú mérkõzést láthatott csodálatos szurkolótáborunk akiket még az Astra játékosai és edzõje is megtapsolt a lefújás után, rendkívül sportszerû módon. Nem tehetek szemrehányást futsalosaimnak, mindent kiadtak magukból, de sajnos 14 hónapos veretlenségi sorozatunktól vége szakadt. Jobb csapattól kaptunk ki, ugyanakkor azt gondolom végig pariban voltunk velük. Sajnos Tell Zsófia és Hummel-Smcuzer Angéla öt hétig nem állt a rendelkezésemre, Papp Dóra pedig továbbra is sérült így a csapatépítési folyamatunk lelassult és látszott is rajtunk a mérkõzés egyes periódusaiban az összeszokottság hiánya. Ennek tükrében még értékesebb, hogy ilyen nyílt mérkõzést tudtunk játszani. Gyõrben sem lesz könnyebb dolgunk..

Vincze Anikó (Astra kapusa): Ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy fejlõdjön a nõi futsalunk és a bajnokság színvonala. Gratulálok csapatomnak és a példásan küzdõ Hajdúböszörmények is, amelynek szurkolótábora egészen fantasztikus!!

 

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink