Megérdemelt győzelem a fehéroroszok ellen!
2021.02.03 | 16:20
Megérdemelt győzelem a fehéroroszok ellen!

Első hazai EB selejtezőjére készült a magyar válogatott, ami igazi hatpontosnak volt tekinthető, hiszen ahogy a beharangozóban írtuk, a fehérorosz csapat lehet a riválisunk a második helyre a csoportban, ami EB szereplést ér. Szerencsére sem eltiltott, sem sérült nem volt, így a legjobb összeállítással vághatott neki Turzó József csapata az összecsapásnak!

MAGYARORSZÁG – FEHÉROROSZORSZÁG 2-1 (1-0)
Budapest, Vasas sportcsarnok
Játékvezetők. Pesko, Behancin (szlovákok)

Magyarország: Alasztics – Dróth, Komáromi, Hajmási, Vas
Cserék: Mezei – Dávid, Horváth N., Horváth Sz., Nagy, Tatai, Rábl, Pál, Szabó
Szövetségi kapitány: Turzó József

Fehéroroszország: Luksha – Matveenko, Selyuk, Krikun, Gorbenko
Cserék: Zmyslya – Evdokimov, Silivonchik,  Kozel, Rogovik, Scherbich, Kolb,Rabyko, Kniga
Szövetségi kaptiány: Aleksandr Savintsev

Sárga lap:  Dávid (32.) illetve Gorbenko (13.), Krikun (35.)

Gólszerzők: Rábl (5.), Pál (30.) illetve Silivonchik  (27.)

Már a meccs legelejétől jól láthatóan dominált Turzó József csapata, a vendég fehéroroszok nem sokszor tudtak eljutni a kapunkig, igazán komoly ziccerük egy volt a félidőben. Az első nagyobb magyar helyzetre a negyedik percig kellett várni, Nagy Imre lőtt a belarusz kapura. Tovább folytatódott a magyar nyomás, aminek eredményeképpen az ötödik percben Rábl János gyönyörű egyéni megoldással szerezte meg a vezetést, védőjéről lefordult, majd átemelte a kilépő vendég kapust, Lukshát.

A mérkőzés képe a továbbiakban is hasonló volt, rengeteg magyar helyzet, főleg kisebbek, de veszélyes akcióink is voltak a félidő derekán. Az egyik ziccert egy szép labdakihozatal után a Horváth ikrek passzolgatása szülte, kikényszerítőzték a fél belarusz védelmet, majd a végén Rábl készített vissza, ám gól nem született. Egymás után vezettük az akciókat, a 16. percben Vas veszélyeztetett kapásból, majd a 17.-ben Rábl és Horváth Norbert összjátéka után csattant a kapufán a játékszer.

Igazán nagy helyzetekre az utolsó percig kellett várni a vendégektől, az eddigi legnagyobb belarusz ziccerből süvített el a labda Alasztics kapuja előtt, majd körülbelül tíz másodpercre rá már Komáromi lövését úszták meg éppen a vendégek. Így egygólos hazai vezetéssel zárult az első játékrész, és abszolút nem alaptalanul, végig dominált, fölényben játszott a magyar válogatott.

A második félidő gyakorlatilag az első tükörképeként kezdődött. Óriási nyomást helyeztek a magyar kapura a vendégek, egymást követték a veszélyesebbnél veszélyesebb belarusz helyzetek, sokszor csak a szerencsén múlt, hogy nem egyenlített ki a piros mezes alakulat. Azonban a szerencsénk is véges volt, a hetedik percben Silivonchik lövése kötött ki a magyar kapuban. Fiainkat nem törte meg, hogy kiegyenlítettek a vendégek, három percre rá Dróth passzából Pál Patrik a „gyengébbik”, jobb lábával lőtt óriási gólt a rövid felsőbe, újra egygólos előnyhöz juttatva válogatottunkat.

Rengeteg hihetetlenül veszélyes akció követte egymást, növelhettük volna az előnyt, de ki is egyenlíthettek volna újra a vendégek, ám az állás a következő percekben sem változott. A következő, magyar szempontból jelentős történést a 35. perc hozta, kettő a nullában mehettünk volna a kapura, egészen egy belarusz szabálytalanságig Dróth rovására, Krikun kapott érte sárga lapot. Két és fél perccel a mérkőzés vége előtt átálltak vészkapus játékra a vendégek, amiből több helyzetük is volt, az egyik legnagyobb egy perccel a vége előtt, amikor egy belarusz alapvonali emelés a keresztlécen csattant. Az izgalmak nem álltak meg, fél percre rá Alasztics védett hatalmasat, megőrizve ezzel egygólos vezetésünket, illetve mint kiderült, bebiztosítva győzelmünket.

Ezzel a magyar férfi futsal válogatott hazai pályán 2-1-re legyőzte Fehéroroszország csapatát, megnyerve első hazai EB-selejtező mérkőzésünket, amivel jó pozícióból várhatjuk a folytatást.

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink