Majdnem legyőztük a spanyolokat
2023.03.24 | 07:30
Majdnem legyőztük a spanyolokat

Férfi U19-es futsalválogatottunk 1-1-es döntetlent játszott a címvédő spanyolok ellen a hollandiai Eb-selejtező torna második játéknapján.

A házigazda hollandok szerdai legyőzése után a Frank Tamás vezette férfi U19-es futsalválogatott a torna favoritjával, az előző kiírásban Európa-bajnoki aranyérmet szerző spanyolokkal mérkőzött meg az Eb-selejtező minitornán.

A találkozó elején a várakozásoknak megfelelően a spanyolok léptek fel kezdeményezően, de védekezésben jól álltuk a sarat, az első percekben nem született gól. Sőt a 9. percben, egy szöglet után meglepetésre a magyar válogatott szerzett vezetést, Santa Cruz Vasallóról pattant a spanyol kapuba a labda.

A spanyolok hátrányban még lendületesebben támadtak, a mieink pedig harcosan, fegyelmezetten védekeztek, és Gémesi Gergő kiváló teljesítményének is köszönhetően a szünetig sikerült megtartaniuk az előnyt.

A fordulás után sem változott a játék képe, a spanyolok nyomtak, de egy-két magyar lehetőséget is feljegyezhettünk, sőt ziccerünk volt a 2-0-hoz, de kimaradt a helyzet. Ahogy múlt az idő, úgy lett egyre sürgősebb lett a spanyoloknak, akik a hajrához közeledve öt a négy elleni játékra váltottak át támadásban. Erőfeszítéseiket végül siker koronázta, két perccel a vége előtt egy nagyon peches góllal (Gémesi védése után saját játékosról pattant a kapuba a labda) kiegyenlített a spanyol csapat, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

– Mezőnyben végig a spanyolok akarata érvényesült, ellenfelünk több hatalmas helyzetet is kialakított, nekünk szinte végig a védekezés kötötte le az energiáinkat. Amit viszont a taktikánkat illetően megbeszéltünk, azt sikerült szinte tökéletesen megvalósítanunk, stabilak voltunk, végig álltuk a sarat, és ehhez egy remek kapusteljesítmény is párosult. Már az elején éreztük, hogy lehet esélyünk a szoros eredményre, egyedül azt sajnálom, hogy egygólos vezetésnél elrontottunk egy tiszta ziccert, amivel meggyőződésem szerint megnyertük volna a mérkőzést. Keményen megdolgoztunk a döntetlenért, a küzdeni tudásért mindenképpen jár a gratuláció a csapatnak – mondta a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző.

A mieink az utolsó forduló előtt versenyben vannak az Eb-részvételt érő csoportgyőzelemért, szombaton Andorra ellen zárják a viadalt.

Magyarország-Spanyolország 1-1 (1-0)
Magyarország: Gémesi Gergő - Szabó Bence, Lux Bence, Kovács Ádám, Knizs Olivér
Cserék: Kinics Bálint, Kajtár Mátyás, Katona Noel, Hadzsi Máté, Kiss PAtrik, Bartha Balázs, Haász Benjámin

Forrás: mlsz.hu

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink