Ma kezdődik a Bajnokok Ligája négyes döntője Barcelonában
2020.10.09 | 09:17
Ma kezdődik a Bajnokok Ligája négyes döntője Barcelonában

Áprilisban rendezték volna a 2020 évi Bajnokok Ligája négyes döntőjét Minszkben, ám a koronavírus járvány miatt októberre halasztotta az eseményt az UEFA és a helyszínt is megváltoztatták, Barcelonában csap össze a sorozat négy legjobb csapata. A fehérorosz főváros rendezési jogát pedig egy évvel eltolták.

Október 9-én, pénteken kerül sor az elődöntőkre, míg a helyosztókat vasárnap rendezik a Palau Blaugranában. Minden találkozó zártkapus lesz. Mindkét oldalon spanyol-orosz párharcot láthatunk, a Murcia a Tyumennel, míg a Barca a KPRF-fel csap össze. A találkozókon azok az új igazolások léphetnek pályára, akik nem játszottak a Bajnokok Ligája 2019-2020-as kiírásában.

MURCIA – TYUMEN
2020.10.09 16:00

A Murcia 12 éve játszott utoljára a sorozatban, s akkor a döntőig jutottak, ahol a Jekatyerinburg győzte le őket büntetőkkel. A Tyumennek ez az első szereplése a Bajnokok Ligájában. A Murcia Berettyóújfaluban kezdte a sorozatot, ahol az MVFC- t és a Kairatot legyőzték, míg a KPRF ellen 6-5-ös vereséget szenvedtek. Az Elit körben Kazahsztánba látogattak, s a Kairat és a Benfica elleni siker valamint a Pesaro elleni döntetlen eredményezte azt, hogy a legjobb négy közé kerüljenek. A Tyumen az első körben Litvániában találkozott a Barcelonával, a házigazda Vytis-szel és a kazah Ayattal. A Barca ugyan 1-0- ra nyert ellenük, ám másik két riválisuk ellen nyertek. Az Elit körben minitornát rendeztek, az Ayattal szemben ismét nyertek, a horvát Novo Vrijeme ellen csak döntetlent értek el, ám a Sporting elleni csoportdöntőt 3-1-e megnyerték. A Murcia egy fordulón van túl a spanyol bajnokságban, ahol 6-6-os döntetlent játszottak a Valdapenas ellen hazai pályán. A Tyumen már előrébb jár otthon, az élen állnak hat lejátszott meccs után, méghozzá százszázalékos teljesítménnyel. A Murcia kissé átalakult tavaly óta, edzőjük azonban továbbra is az argentín válogatottal világbajnokságot nyerő Diego Giustozzi. A szakvezető valószínűleg nem számíthat a sérült Miguelin és Felipe Valerio játékára, valamint biztosan nem játszhat az újonnan igazolt Juanjo kapus, aki a Barcával már játszott a sorozatban. Ott lehet azonban Paradynski, aki a csapat legeredményesebb játékosa ebben a Bajnokok Ligája kiírásban 7 góllal, és aki a 2013-2014-es szezont a Tyumenben töltötte. Az oroszok nemrég váltottak edzőt, Igor Putilov helyett Nyikolaj Ivanov lett a szakvezető. A Tyumennél Antoshkin, Upalev és Krykun nem lehet ott a pályán az elődöntőben. Bruno Taffy személyében viszont olyan játékos van a keretükben, aki nagyon jól ismeri a spanyol csapatokat, hiszen az Inter Movistar játékosaként játszott már a Bajnokok Ligájában is, sőt 2018-ban meg is nyerte a sorozatot. Nehéz jósolni ki juthat döntőbe, de az oroszok kulcsfontosságú hiányzói miatt egy hajszálnyival a Murcia lehet esélyesebb.


BARCELONA-KPRF
2020.10.09 21:00
A Barcelona kétszeres győztes, míg a KPRF újonc a Bajnokok Ligájában. A Barca a Tyumen, az Ayat és a Vytis legyőzésével jutott az Elit körbe, ahol a Sparta Praha, a Kherson és a Stalitsa Minszk ellen is győztek, így veretlenül kerültek a legjobb négy közé. Az orosz KPRF a másik elődöntőben szereplő Murcia mellett Berettyóújfaluban vendégeskedett a Main Roundban, s a spanyolok mellett a Berettyóújfalu és a Kairat ellen is nyertek, így csoportelsőként végezve mentek tovább. Az Elit körben hazai pályán, Moszkvában fogadhatták a Mostart, a Dobovecet és a Halle-Gooikot, s mindhárom összecsapásukat megnyerve kerültek az elődöntőbe. Két eddig veretlen csapat csap össze így Barcelonában. A spanyolok nem kezdték jól a bajnokságot, hiszen hazai pályán szenvedtek vereséget a Peniscola ellen, míg a KPRF két találkozón van túl, az Ugra ellen játszották mindkettőt, s meg is nyerték azokat. A Barcelonánál a hírek szerint a teljes keret rendelkezésére áll Andreu Plaza vezetőedzőnek, egyetlen játékos nem játszhat, André Coelho, aki a Benficában játszott a BL-ben már ebben a szezonban. Legjobb gólvágójuk, a nemrég szerződést hosszabbított brazil Ferrao a bajnoki vereség ellenére is jó formát mutat, hiszen három gólt szerzett. A másik oldalon is egy hihetetlenül erős keretből válogathat Besik Zoidze, ezt Berettyóújfaluban is láthattuk és tapasztalhattuk. A csapatkapitány Romulo játszott Barcelonában, ahogy a két spanyol, Lin és Raul Gomez is, igaz utóbbi csak az utánpótlásban. De az idén az Ugrától megszerzett Nando is kötődik annyiban Barcelonához, hogy a katalánok pár éve megegyeztek a brazillal, ám végül az az üzlet meghiúsult. Paulinho sérülés miatt valószínűleg nem játszhat, ami nagy érvágás, hiszen a BL-ben a legeredményesebb KPRF játékosróül van szó. Itt sem könnyű az esélyekről beszélni. A hazai pálya és a minőségi keret a Barca mellett szól, az oroszok pedig nagyon egységes csapat és nem lenne meglepetés a döntőbe jutásuk.

 - Brumár-Brumi László - 

 

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink