Ma este lányaink megkezdik az EB szereplést!
2022.07.01 | 08:25
Ma este lányaink megkezdik az EB szereplést!

Péntek este kezdődik a női futsal Európa-bajnokság a két elődöntővel. 18 órától Spanyolország és Ukrajna csap össze, majd 22:30 kor kezdődik a Portugália - Magyarország találkozó, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Női futsal Európa-bajnokság, elődöntő:

PORTUGÁLIA – MAGYARORSZÁG
22:30 Portugália, Gondomar
Élőben: M4 Sport

Az esélyek nem mellettünk szólnak, hiszen Portugália a világ egyik legerősebb válogatottja. Eddig három ízben találkoztunk velük, és mindannyiszor simán nyertek a portugálok, és még gólt sem lőttünk, az eddigi mérleg 0-20. Először pont 10 éve találkoztunk velük, és a mostani keretből hárman játszottak akkor. Üveges, Varga és Csepregi volt akkor tagja a nemzeti csapatnak. A mostani találkozóra elfogyott minden jegy, így teljesen teltház lesz a 3000 arénában, így a hangulatra nem lehet majd panasz. A realitásokat figyelembe véve a tisztes helytállásban bízhatunk, és hogy sikerül megnehezíteni a dolgukat. A két elődöntőt követően egy nap pihenő következik, majd vasárnap jönnek a helyosztók, így lányainkra biztosan vár még egy találkozó. Nézzük, hogy a játékosok hogyan látják az esélyeket:

Varga Adél: - Hatalmas megtiszteltetés, öröm és kihívás mindenki számára, hogy itt lehetünk az Eb négyes döntőjében. Úgy gondolom, hogy nekünk itt veszítenivalónk nincsen, mindenkinek meg kell próbálnia kihozni magából a maximumot. Együtt csapatként kell bizonyitanunk, hogy emelt fővel mehessünk innen haza, hogy mi mindent megtettünk.

Üveges Katalin: - Hatalmas megtiszteltetés itt lenni! Különösen annak tudatában, hogy csapatkapitányunkkal, Varga Adéllal abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy aktívan részt vehettünk a magyar női futsal bajnokság alakulásától, a válogatott első szereplésén keresztül, országunk történetében most először egy ilyen nívós világeseményen! Őszintén szólva nem hittem volna, hogy valaha én még megélem ezt, hogy egy ilyen magasztos célért a pályán szerepelhessek! Tisztában vagyunk a portugálok képességeivel, ezért csak egy dolgot ígérhetünk: a tőlünk telhető maximumot fogjuk nyújtani, ahogy eddig is!

Kota Gabriella: - Számunkra ajándék az, hogy itt lehetünk, Európa legjobb csapatai között, ebből a szempontból nincsen veszítenivalónk. De nem felejthetjük el azt sem, hogy ez a lehetőség nem csak úgy az ölünkbe hullott, hanem rengeteget dolgoztunk érte, mind az idei EB-csoportkörben, mind az előzőben, ahol ugye csak gólkülönbséggel csúsztunk le az EB döntőről. Így az élet kicsit visszaadta azt, amit akkor elvett, és szerintem mind elképesztően hálásak, és motiváltak vagyunk, hogy itt lehetünk, és összemérhetjük magunkat a legjobbakkal. Szerintem mindenki nagyon várja már az elődöntőt, amire már ma az összes jegy elkelt, így teltház előtt léphetünk pályára Gondomarban, valószínűleg elképesztő hangulatban.

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink