Legyőzte az Udvarhely Dévát
2024.01.17 | 12:00
Legyőzte az Udvarhely Dévát

Év végi összefoglalókba való találatokkal lepte meg a Dévai CSM csapatát az FK Székelyudvarhely, majd a második félidőben hősies védekezéssel őrizte meg előnyét és győzte le riválisát kedden este a teremlabdarúgó 1. Liga 13. fordulójában.

Nagyjából háromnegyedig telt meg a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok nézőtere az év első hivatalos futsalmérkőzésére, a név- és így struktúraváltozáson átesett dévai csapatban több, az udvarhelyi közönségnek ismerős név szerepelt, mint a Matei-testvérek, vagy a honosított Valadares, míg a kispadon foglalt helyet és 26-os számmal nevezve volt az Autobergamo korábbi tulajdonosa, Dorin Popa. Az eleje az ismerkedésről és kemény belépőkről szólt, egészen a 3. perc végéig, amikor egy szabálytalanságot követően megszerezte a vezetést a házigazda: a bal oldalról Miklós passzolt keresztbe Iszlainak, aki bő tíz méterről kilőtte a jobb alsót.

A gólt követően nagyobb nyomás alá került az udvarhelyi védelem, ám hiába játszottak Dévánál a légiósok is, nem tudtak helyzetet kialakítani, az FK kiválóan zárta le a passzsávokat. A 7. percben egy emberként robbant a csarnok, Boga a jobb oldali szögletponttól ívelte előre a labdát Balázsinak, aki a kilences vonaláról átvétel nélkül pöccintette el Dinicuță mellett a labdát, gyönyörű találat volt. Érkezett is az időkérés a portugál Roger Augustótól, ám továbbra sem lehetett ráismerni a dévai csapatra, habár birtokolták a labdát, rengeteget hibáztak, az FK magabiztosan őrizte előnyét.

A dévai próbálkozások általában elhaltak a hazai blokkban, vagy az oldalhálóban kötöttek ki, Farkasnak első komolyabb védéseit a 14. percben kellett bemutatnia, Cristian Matei, majd Camara lövéseinél. Ezután kezdett tovább nőni a dévai nyomás, Valadares távoli próbálkozása is kaput talált, majd Ramic a keresztlécet lőtte telibe. Egy adott pillanatban csak az idegenlégiósok szerepeltek Dévánál, de nem tudtak veszélyesek lenni, majd Nastai került ziccerbe, de ezt is védte Farkas. Jakab Zoltán, a hazaiak edzője időkéréssel próbált kis erőt vinni csapata támadásaiba, hiszen a két gólt követően gyakorlatilag csak védekezéssel voltak elfoglalva a fiúk, majd egy ellentámadás során Hadnagy tette próbára Dinicuțăt, majd Boga lőtt mellé.

A félidő végén pedig ismét Miklós szolgált gólpasszal, ezúttal oldalberúgást követően ívelt át a jobb oldalra, ahol Kanyó kapásból, 12 méterről lőtt a hálóba. A szünetig még kimaradt egy Bálint ziccer, az FK pedig megérdemelt, háromgólos előnyben mehetett az öltözőkbe. Bálint újabb helyzetével folytatódott a meccs, majd öt percen át labdatologatást és feszült játékot láthatott a közönség. A 26. percben veszélyes szabadrúgáshoz jutott Déva, ám ezt is túlkomplikálták, Farkas könnyen védett. A közönség pedig nem pihent, folyamatosan buzdította a hazai csapatot, ám hamarosan pár pillanatra elhalkult, mivel Cristian Matei végül faragott a dévai hátrányból.

Az idegek pattanásig feszültek, történt is egy kisebb összeszólalkozás a dévai kispadnál, a vendégek két sárga lapot is kialkudtak maguknak a játékvezetőktől. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobbat Camara hagyta ki, amikor a 31. percben kapásból a bal kapufát találta telibe.

Az utolsó hét és fél percre kigyűlt az FK szabálytalansága, majd nem sokkal később minimálisra fogyott az előnye, amikor egy kavarodást követően Farkas nem tudta megfogni a labdát, Camara volt a gólszerző. A közönség természetesen nemtetszésének adott hangot és óriási füttykoncertet kaptak a játékvezetők. Pokolinak ígérkezett a mérkőzés hajrája, az idegeket pedig tovább feszítette, hogy az egyik játékvezető kommunikációs eszköze meghibásodott. A folytatásban is minden erejét zsenge előnyének megtartására fordította az FK, ellentámadást sem tudott vezetni, Valadares, majd Simic ziccerénél pedig Farkasra volt ismét szükség.

Tizenhét másodperc maradt hátra, amikor mindent egy lapra téve lehozott kapusos taktikára váltott Déva, de nem jött ki a lépés, Valadares labdát veszített, így már nem fért bele semmi, csak a közönségtől a „Szép volt, fiúk!”, hatalmas meccset nyert meg az FK.

Az első félidőben mutatott gólerős játékot a másodikban felemésztette a védekezés, és még a szerencsére is szüksége volt az udvarhelyieknek, de a lényeg, hogy a három pontot otthon tartották.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 13. forduló

Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai CSM 3–2 (3–0).
Székelyudvarhely, Városi Sportcsarnok

FK: Farkas – Iszlai, Bálint, Miklós, Hadnagy.
Cserék: Tankó, Boga, Kanyó, Balázsi, Küsmödi, Kedei.
Vezetőedző: Jakab Zoltán.

Déva: Dinicuță – Cr. Matei, Nastai, Simic, Camara.
Cserék: R. Matei, Grosu, Gavrilă, Budai, Voin, Ramic, Valadares, Strugariu, Popa.
Vezetőedző: Roger Augusto.

Gólszerzők: Iszlai (3.), Balázsi (7.), Kanyó (19.), illetve Cr. Matei (26.), Camara (34.).

Forrás: szekelyhon.ro

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink