Jó játék és döntetlen a horvátok ellen Debrecenben
2023.03.07 | 21:04
Jó játék és döntetlen a horvátok ellen Debrecenben

Férfi futsalválogatottunk 1-1-es döntetlent játszott az európai topcsapatok között számon tartott horvátokkal a két csapat debreceni vb-selejtezőjén.

A múlt heti, izraeli 6-1-es sikerrel férfi futsalosaink bebiztosították a második helyüket vb-csoportjukban, így a már biztos csoportelső horvátok elleni debreceni mérkőzésen az volt a tét, hogy sikerül-e bekerülni a legjobb csoportmásodikok közé, és így pótselejtező nélkül bejutni a sorozat elitkörébe, vagy áprilisban egy kétmeccses párharc vár majd Turzó József együttesére.

A mieink októberben 5-1-es vereséggel zártak Horvátországban, azóta a keretünk jelentősen változott, hatan kerültek be az együttesbe. A horvátok a lehető legerősebb keretükkel érkeztek, ami jelezte, hogy annak ellenére is győzelemért utaztak Magyarországra, hogy számukra már nem volt tétje a találkozónak.

A mieink a biztos védekezésre építették a játékukat, ennek ellenére az első nagyobb magyar helyzetre és a horvát kapus első védésére mindössze fél percet kellett várni. Ezt követően kiegyenlített volt a játék, de a mieink veszélyesebben támadtak, a játékrész feléig két-három további nagy helyzetet kialakítottunk, a befejezés kicsit volt pontatlanabb a kelleténél. A horvátok sem voltak veszélytelenek, a 9. percben Alasztics Marcellnek is be kellett mutatnia egy nagy védést. A félidő második felében is adódtak helyzetek mindkét oldalon, a szünetig nem született gól.

A második játékrészt is taktikus, fegyelmezett játékkal kezdtük, az első helyzetet is mi alakítottuk ki, de a horvátok veszélyesen támadtak, nagy erőket kellett mozgósítanunk a védekezésre. A játékrész felénél megszereztük a vezetést, Pál Patrik szabadrúgásból, távolról kapura lőtt, a labda a lábak mellett a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0).

Jó játék és döntetlen a horvátok ellen Debrecenben

A horvátok helyzetekkel válaszoltak, a hibátlan teljesítményt nyújtó Alasztics Marcellnek perceken belül több bravúrt is be kellett mutatnia. A hajrához közeledve a vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a mieink viszont nagyot küzdöttek, és a védőinken sikerült is áthámozniuk magunkat, Alasztics a helyén volt. Az utolsó percekre a vendégek támadásban lehozták a kapusukat, és öt a négy ellen játszottak, és Peric találatával két perccel a vége előtt kiegyenlítettek. A hátralévő időben nem született gól, 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

– Gratulálok a játékosaimnak, a mai mérkőzésen nyújtott hozzáállásért, küzdeni tudásért minden dicséretet megérdemelnek. Bár az eredmény nem jelent elitkörös szereplést, ne feledjük, hogy Európa egyik legerősebb válogatottja ellen értük el ezt a döntetlent. A játékosok mellett ki kell emelnem a debreceni közönséget is, nekik köszönhetjük, hogy nagyszerű hangulatú meccset játszhattunk, amely még sokáig emlékezetes marad mindenki számára. Megyünk tovább, bízom benne, hogy a pótselejtező sorsolásán szerencsések leszünk, és áprilisban sikerül kiharcolnunk az elitkörbe jutást – mondta Turzó József szövetségi kapitány a mérkőzés után.

Magyarország-Horvátország 1-0 (0-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Fekete Márk, Vas Ádám, Dróth Zoltán
Cserék: Spandler Mátyás, Fekete Olivér, Rábl János, Pál Patrik, Nagy Imre, Horváth Szabolcs, Bencsik Roland, Bíró Attila, Hajmási Milán

Gólszerző: Pál Patrik

mlsz.hu

Hírdetés

Videók

DEAC-Haladás VSE /NB I. Felsőház 3. forduló/
2023.03.20 | 13:29
Aramis SE - Veszprém Futsal (2023.03.17, stream)
2023.03.16 | 09:09

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.03.19 | 12:02
2023.03.18 | 12:15
2023.03.17 | 08:00
2023.03.14 | 08:56
2023.03.13 | 14:03
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink