Harmadszor is MVFC győzelem
2021.03.23 | 14:00
Harmadszor is MVFC győzelem

A férfi futsal NB I. Felső-házi rájátszásának a 3. fordulójában a Mezei-Vill 3–0-ra legyőzte a DEAC-ot vasárnap délután, Berettyóújfaluban. A szezonban ez már a harmadik megyei derbi, és – ahogy az első kettőt – ezt is az MVFC nyerte. 

MVFC -DEAC 3-0 (1-0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok
Vezette: Szilágyi – Belicza – Harsányi

MVFC: Mezei – Diece, Rábl, Sidnei, Nagy D
Csere: Sándor, Horváth N, Rézműves, Nagy I, Kártik, Takács Z, Rafinha, Sipos
Edző: Sergio Mullor Cabrera

DEAC: Krajcsi – Faragó, Szentes Bíró, Kántor, Szabó L
Csere: Dobi, Sánta, Tóth A, Figeczki, Thiago, Berecz, Tóth B, Szabó J
Edző: Elek Gergő

Góllövők: Takács, Sidnei, Diece

A Mezei-Vill uralta a mérkőzés elejét. Az 5. percben ez eredményt is hozott. Takács Zoltán lőtt 7 méteről Krajcsi kapujába. Az előny birtokában nyugodtabban játszhatott az MVFC. Továbbra is nyomás alatt tartotta a vendégeket, akik előtt az első húsz percben kevés lehetőség adódott.

A szünet után is az MVFC dominált, de a DEAC több helyzetet alakított ki, mint korábban. A félidő közepén Sidnei növelte az előnyt. A DEAC próbálta vészkapus játékot, ám ez nem vezetett eredményre. 2 perccel a vége előtt Diece álította be a végeredményt.

Összességében az MVFC megérdemelten nyert, hiszen végig többet birtokolta a labdát és több helyzetet is kialakított. A DEAC előtt is adódtak lehetőségek, főleg a második félidőben voltak jóval veszélyesebbek.

– Úgy gondolom, hogy végig mi uraltuk a meccset, jól meg tudtuk tartani a labdát. Sok helyzetet alakítottunk ki, abban kellene még fejlődnünk, hogy jobban kihasználjuk ezeket – értékelt a hazaik részéről Takács Zoltán, aki az ötödik percben vezetést szerzett csapatának. A fiatal játékos a jó védekezés kulcsára is kitért, hiszen annak ellenére sikerült kapott gól nélkül lehozniuk az összecsapást, hogy az alapszakasz során a DEAC szerezte a legtöbb találatot az egész mezőnyből. – Arra kért minket az edzőnk, hogy legyen nálunk sokat a labda, próbáljuk uralni a játékot és végig koncentráljunk. Úgy gondolom, hogy fejben mindenki nagyon ott volt, ezáltal sikerült is megvalósítani a feladatot, amit kaptunk. A fiúk mindent megtettek annak érdekében, hogy minél jobb legyen a védekezésünk. Nagyon nehéz meccsek várnak még ránk a rájátszás során, de nekünk végig összpontosítanunk kell az összes ellenféllel szemben, és meg kell nyernünk minden bajnokit, nem szabad pontot hullajtani.

A DEAC részéről Kántor Tamás értékelt a mérkőzés után. – Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, nem játszottunk szerintem rosszul, de sajnos kimaradtak a helyzeteink. Azzal számoltunk, nem hogy fogjuk olyan sokat birtokolni a labdát, mint ahogy azt a többi csapattal szemben szoktuk, mert a Mezei általában dominálja az összecsapásait, ez most sem volt másképp. Sajnos előfordult mostanában, hogy egy-egy játékosunkat mellőznünk kell sérülés miatt, az ő hiányukat igyekszünk csapatként kompenzálni egymás segítésével. A koncentrációnkon és a védekezésünkön még van mit javítani főleg, hogy jön a Kecskemét elleni összecsapás. Ennek a meccsnek az eredménye nagyon fontos, hiszen a végén akár még a dobogóért is küzdhetünk. Szerintem nem kell senkinek plusz motiváció egy ilyen találkozó előtt, mert mindenki átérzi a jelentőségét és azt, hogy mi múlik ezen.

Az NB I Felső-ház másik mérkőzésén:
Haladás VSE - Balaton Bútor Veszprém 3-1 (1-1)
Góllövők: Dróth 2, Sipos illetve Pál

Forrás: Haon.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink