Gyerek-futsal tábor Cső-Montage módra
2008.08.03 | 00:00
Gyerek-futsal tábor Cső-Montage módra

 A Csõ-Montage immár ötödik éve egyedül álló kezdeményezés keretén belül szervez futsal tábort a legfiatalabb korosztályok részére. Az ötlet gazdájával és egyik motorjával, Márkus Ákossal beszélgetünk az idei év tapasztalatairól.

- Hány gyerek vett részt az idei táborban?

- 5 héten keresztül zajlott a toborzás és kb. 30 fõvel lehetett számolni minden héten, tehát összesen mintegy 150 gyermek fordult meg nálunk. Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a nyári toborzás, ami egy napközis Futsal-tábor, ahol oktató jellegû munkát végeztünk.

- Hány éves kortól vártátok a gyerekeket?

- Mûködõ utánpótlásunknak és tapasztalatainknak megfelelõen jártunk el. Mindegyik hét egy bizonyos korosztályra épült. Összességében 5-tõl 15 éves korú gyerekek voltak jelen, de akadtak köztük még ifjabbak is. A legfiatalabb, a három és fél éves fiam volt J Voltak még 4 évesek is, õk órás képzésben részültek. Tehát alapvetõen Általános Iskola elsõtõl nyolcadik osztályáig két éves bontásban voltak a korcsoportok, és eszerint dolgoztak hétrõl hétre a különbözõ korosztályok.

- Lányok is vettek részt rajta?

- Voltak lányaink is, túlnyomó részt persze inkább fiúk. Mindezek ellenére viszont érdekes, hogy a lányok milyen lelkesedéssel vetették bele magukat, sõt, folyamatos visszatérõi a toborzásoknak.

- Hogyan alakultak a programok?

- Nagyon jól érezték magukat a gyerekek. A reggeli találkozót és étkezést egy 1,5 órás, szigorúan csak oktató, képzõ jellegû edzés követett. Ez után volt egy ebéd valamint sziesztázás, majd a délután folyamán 1-2 órás taktikai, vagy játék jellegû edzés volt a program, ami persze az idõjárástól is függött. Összességében a hasznos délelõtti oktatást, tanulást egy jó délutáni játékban tudták alkalmazni. Abszolút lelkesek voltak, a csendes pihenõ végét már szinte „tûkön ülve" várták minden nap. Fantasztikus volt, hogy milyen érdeklõdést váltottak ki a gyerekekbõl a foglalkozások. Fontosnak érzem, hogy már a tiszta futsal technikát oktattuk a csemetéknek. Célunk tehát az is volt, hogy minél hamarabb sajátítsák el a taktikai, technikai, labdás alapelemeket, hiszen abban az idõszakban vannak, amikor a futsal gyökereinek a megtanulása a leghatékonyabbak történnek, és nélkülözhetetlenek.

- A szülõk hogyan álltak a dolgokhoz?

- Abszolút optimisták voltak a szülõk és szívesen engedték a gyermekeiket. Mindemellett sokan voltak, akik a társadalmi jellegû munkából is kivették a részüket. Ehhez kapcsolódik az is, hogy van egy filozófiánk, amibõl nem engedünk, ez pedig: Család, Tanulás, Sport, ami egy egységet alkot nálunk. Nagyon hasznos tagjai a „Családnak" a szülõk, nagyon nagy segítségünkre voltak és vannak. A tanulás terén idén is jó eredményeket értek el  a gyerekek, hiszen Budapest valamint a térség vezetõ gimnáziumaiba nyertek felvételt a 8.-ból ballagók, ami miatt szintén nagyon büszkék vagyunk rájuk.

- Együttmûködnek veletek az iskolák?

- A XI. Kerület iskoláival van kimondottan jó kontaktusunk. Velük 5 éve tart ez a jó viszony, amióta elkezdtük a toborzást. Nagyon szeretik magát a sportágat is, a különbözõ tornákra, rendezvényekre nagyon szívesen engedik el a gyerekeket. Sõt, ha lehet ezekre a programokra helyszínt is biztosítanak számunkra. Természetesen szerintem a legtöbb dolog az emberi tényezõkön és a kapcsolattartáson múlik.

- Szándékotokban áll hasonló rendezvényeket szervezni még az idén?

- Egészen biztosan. Mindenképp megrendezésre kerül decemberben, Mikulás idején egy kerületi torna, amit minden évben meg szoktunk tartani. Ami még tény, hogy õsztõl folytatjuk az utánpótlásképzést, amely az eddigi Új Budai helyszín helyett már Üllõn fog történni. Ezzel egyidejûleg is szeretnénk majd tornát rendezni, valamint esetleges helyi, körzeti vagy akár országos szintû rendezvényeket is lebonyolítani.


Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink