Fontos pontot szerzett a DEAC
2021.02.23 | 09:25
Fontos pontot szerzett a DEAC

Legalább nyolc kapufát lőttek és háromszor is vezetést szereztek a bakonyiak, a vendég Debrecen azonban rendre egyenlíteni tudott, így egy pontot elvitt a Március 15. utcai csarnokból a futsal NB I felsőházi rájátszásának nyitó fordulójában.

Az alapszakaszban elért harmadik helyének köszönhetően két bónuszponttal kezdte a rájátszást a Veszprém, amely a felsőház hétfői nyitányán a pont nélkül rajtoló Debrecent fogadta a zárt kapus Március 15. utcai sportcsarnokban.

Agilisan kezdtek a hajdúságiak, akik távoli lövésekkel veszélyeztettek a találkozó elején. Az 6. percben már védenie kellett Sásdinak, miután Tóth „megkínálta” egy kellemetlen lökettel. A Veszprém még közelebb járt a gólszerzéshez, Fridrich lövése nyomán ugyanis a kapufán csattant a játékszer.

Sásdi újabb védést mutatott be, ezúttal a brazil Thiago kísérletét blokkolta. A túloldalon megint a lécen csattant a játékszer, ezúttal Tatai járt centikre a gólszerzéshez.

A játékrész derekához érve még inkább felpörögtek az események. Előbb Montero iramodott meg egy gyors kontrát követően, majd lőtt a kapu mellé, aztán Sásdi spárgázta ki Tóth kísérletét.

A 12. percben megzörrent a háló: Fridrich és Pál tetszetős összjátékát követően utóbbi talált be közelről (1-0). Meg is duplázhatta volna előnyét a Balaton Bútor, ám Rutai szabadrúgását követően Tatai ismét csak a kapufát találta el.

Öttel a szünet előtt Tóth lépett ki remek ütemben, de csúnyán fölé durrantott. Thiago szép csellel csapta be védőjét, majd közelről tüzelt, de Sásdi bravúrral védett.

A 18. minutumban egyenlített a DEAC. Szentes-Bíró távoli lövését Sásdi még védte, a kipattanót azonban Siska elegánsan a hálóba emelte (1-1).

Nem sokáig örülhettek az egálnak a vendégek, Tatai kapáslövése ugyanis a hazaiakon megpattanva a hálóban landolt (2-1). A játékrész újabb bakonyi kapufával zárult: ezúttal Rutai zörgette meg a lécet.

Egy perc sem telt el a második felvonásból, Kántor életerős lövését máris védeni kellett Sásdinak. A túloldalon Szentes-Bíró tisztázott, továbbra is magas színvonalú, lüktető mérkőzést láthattak az internetes közvetítés nézői.

A folytatásban a Veszprém dominált, amely többet birtokolta a labdát és több veszélyes lehetőséget is teremtett. A 29. percben Boromisza próbálkozott éles szögből, de Krajcsi ezúttal is résen volt. Fordultak a vendégek és fordult a kocka is: Kántor kilenc méterről hatalmas bombát ragasztott a hosszú felsőbe (2-2).

Montero lábában volt az újabb hazai találat, de a spanyol mellé durrantott. Egy támadáson belül Komáromi és Boromisza is eltalálta a kapufát, de a fekete mezesek szabálytalankodtak a hatoson belül. Pál állt a büntetőhöz, s kíméletlenül be is varrta (3-2).

Aki nem látta, talán el sem hiszi, de Tatai újabb két kapufát lőtt. A kihagyott helyzetek pedig nem maradtak büntetlenül: öttel a vége előtt Thiago élesen belőtt labdája Fridrichről a hálóba pattant (3-3).

Úgy tűnt, hogy egyik alakulat sem elégszik meg az egy ponttal, záporoztak a helyzetek mindkét porta előtt, de több gól már nem esett. 

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 1. forduló:

Balaton Bútor FC Veszprém–DEAC 3-3 (2-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
Vezette: Vass - Wittner - Ibriksz

Veszprém: Sásdi – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Spandler, Klcsó (kapusok), Cseresznyés, Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Debrecen: Krajcsi – Faragó, Szentes-Bíró, Siska, Kántor
Csere: Dobi (kapus), Sánta, Tóth, Thiago, Berecz, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Pál (12., 32.), Tatai (19.), ill. Siska (18.), Kántor (29.), Fridrich (35. – öngól)

Fehér Zsolt: – Úgy vélem, hogy megérdemeltük volna a három pont, hiszen rengeteg energiát mozgósítottunk a győzelemért. Sajnos azonban a ziccer helyzeteinknél nem megfelelően koncentráltunk, illetve lőttünk mintegy tíz kapufát. A debreceniek előtt is le a kalappal, mert jól küzdöttek, de úgy érzem, hogy játékban többet nyújtottunk. Nem történt tragédia, megyünk tovább. Tudtuk, hogy a felsőházban ehhez hasonló mérkőzések várnak ránk. Az idei szezon egyik legmagasabb szintű mérkőzését vívtuk ma.

Elek Gergő: – Kiegyenlített meccset játszottunk. A találkozó összkép elapján megérdemeltük az egy pontot. Az első félidőben abszolút ki-ki meccs zajlott, mindkét oldalon ugyanannyi helyzettel. Tatai extra megoldása kellett a Veszprémnek a vezetéshez. A második félidőben a vendéglátó többet birtokolta a labdát, ami annak is betudható, hogy sérülések miatt kevesebb játékost tudtam forgatni. Csúsztunk, másztunk, remek hozzáállást tanúsítva nagyon fontos pontot szereztünk.

FOTÓGALÉRIA

Forrás: vehir.hu

 
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink