Fontos EB selejtező a fehéroroszok ellen!
2021.02.02 | 21:07
Fontos EB selejtező a fehéroroszok ellen!

Még csak az EB selejtező második fordulójánál tartunk, de ez az összecsapás akár sorsdöntő is lehet, hiszen szerdai ellenfelünkkel lehetünk versenyben a második helyért, ami kontinens tornát ér a sorozat végén. A találkozót szerda kora délután rendezik, melyet az M4 sportcsatorna élőben közvetít.

EB selejtező, 5. csoport, 2. forduló

MAGYARORSZÁG – FEHÉROROSZORSZÁG
14:00 Budapest, Vasas Sportcsarnok
TV: M4 Sport élő

Mind a két válogatott túl van már egy selejtező mérkőzésen az első körből. A fehéroroszok hozták a kötelezőt Izraelben és három pontrúgást követően, 3-0-ra diadalmaskodtak. A magyar együttes igen foghíjas, felforgatott kerettel szerepelt Kazahsztánban, ahol 5 gólos vereséget szenvedett, de abból a találkozóból nem szabad kiindulni.

Turzó József szinte a teljes keretét nélkülözte koronavírus betegségek miatt, így vérmes reményeink nem lehettek. Az akkori összecsapásról csak néhányan a keret tagjai most is. Mezei Dávid, Rutai Balázs, Szentes-Bíró Tamás és a Horváth ikrek, akik most is kaptak meghívót a 17-es keretbe. Jelenleg 3 kapus, és 14 mezőnyjátékos közül kerül ki az a 14 fő, aki pályára léphet szerdán. A szűkítésre szerdán kerül sor, amit szerencsére ezúttal nem befolyásolnak a PCR tesztek, hiszen mindenki negatív lett.

Ami a fehéroroszokat illeti, rengeteget fejlődött náluk a sportág. A keret egy része az orosz bajnokságban játszik, ami jelzi, hogy remek játékosok alkotják. Emellett a hazai pontvadászatuk is egyre erősebb. A belorusz bajnokcsapat a bajnokok ligájában 5-3-ra kapott ki a Kairat Almatytól, ami szintén jól mutatja, hogy komoly játékerőt képviselnek.

A két csapat nem olyan rég találkozott egymással tétmérkőzésen. A VB selejtezőn egy csoportba kerültünk velük, ahol még a régi lebonyolítási rendszer volt, egy helyszínen lement a négyes csoport. Akkor Olaszországban került sor az összecsapásra, ami sokáig döntetlenre állt, de egy oldalberúgás után a fehéroroszok megszerezték a vezetést. A hajrában érkezett a vészkapus, de egy labdaeladást követően újabb gólt kaptunk, így végül 2-0-ás vereséget szenvedtünk. Azon a találkozón a magyar csapatnak is megvolt az esélye, hogy megszerezze a vezetést, akkor lehet mi örültünk volna a végén.

Most megint egy igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás. A hazai pálya a mieink mellett szól, de egy igen erős ellenfél ellen ez nem biztos, hogy elég. A koncentrált, szervezett játék mellett fontos lesz a jó helyzetkihasználás. Izgalmakban nem lesz hiány. Aki teheti, kapcsoljon az M4-re ebéd után.

Turzó József, szövetségi kapitány: - Nagyon nehéz minden meccs nemzetközi szinten, de erre a mostanira ez hatványozottan igaz. Főleg, hogy mostani ellenfelünk lehet a legfőbb riválisunk az EB-re való kijutásban. Ismerjük őket, hiszen nem rég VB selejtezőn megmérkőztünk velük, ahol nagyon kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Most is hasonlóra számítok, csak most reményeink szerint mi örülhetünk a végén. Úgy gondolom, hogy becsülettel felkészültünk. Akik hiányoztak betegség miatt, azok kezdik visszanyerni az erejüket, ami biztató lehet. Sok edzéssel és sok videózással készültünk. De nem csak taktikailag és fizikailag, hanem mentálisan próbáltuk a játékosokat felkészíteni. Összességében bizakodóak vagyunk, szeretnénk itthon tartani a nagyon fontos három pontot.

Horváth Norbert: - Nagyon várjuk már a találkozót, szerencsére a teszt eredmények is úgy alakultak, ahogyan szerettük volna. Mindenki negatív lett, így Turzó mester döntheti el, melyik 14 emberre számit ebben a helyzetben, és ez egy nagyon jó dolog. A hangulat nagyon jó a csapat háza táján, mindenki koncentrált, és egy cél lebeg a szemünk előtt, a győzelem. Ha meg tudjuk valósitani azokat a dolgokat amiket levideóztunk és legyakoroltunk, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy sikerrel vegyük ezt a feladatot. Sajnáljuk, hogy nem tudunk közönség előtt játszani , de bízunk benne sokan szurkolnak majd nekünk! Hajrá magyarok!

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink