Fontos Aramis győzelem a Berettyóújfalu ellen!
2021.12.05 | 09:42
Fontos Aramis győzelem a Berettyóújfalu ellen!

Egy mérkőzésre került sor péntek este az élvonal 14. fordulójából, méghozzá egy igazi hatpontosra, ahol javításra volt szüksége a hazaiaknak, akik két pontot hagytak legutóbb a Kistarcsa otthonában. Ez nem tűnt előzetesen könnyűnek, hiszen a vendégek felszállóágban voltak, bár nehezítette a dolgukat, hogy a nem rég visszatérő Sidney nem tudott ezúttal pályára lépni.

A Mezei-Vill lépett fel támadólag és játszott némi fölényben a találkozó elején, de ahogy telt az idő, teljesen kiegyenlített lett a játék. A kapuk keveset forogtam veszélyben, többnyire mezőnyjátékot láthattak a nézők, igazi helyzet kevés adódott. Talán a nagyobb lehetőségek a vendégek előtt adódtak, de vagy a most először kezdő Nyerges kapus védett remekül, vagy a kapufa segített. A hajrához közeledve úgy tűnt, lehet gól sem születik az első félidőben, de Horváth Norbert a sárga lapját követően valamit odaszólt Kubicsek sporttársnak, amiért rögtön kiállította, így két percig emberelőnyben játszhatott az Aramis. Jól is kezdték Bükiék az emberelőnyt, de aztán a Mezei kiszabadult a szorításból és majdnem megszerezték a vezetést emberhátrányban. Már-már úgy tűnt, kihúzhatja kapott gól nélkül a Berettyóújfalu, de egy szépen kijátszott támadás végén Bognár szerezte meg a vezetést, amivel ki is alakult az első félidő eredménye, így budaörsi előnnyel mehettek szünetre.

A második félidő hazai szempontból tökéletesen indult. Fél perc sem telt el, és egy szögletfigurát követően Horváth Szabolcs érkezett  a hosszú kapufánál és duplázta meg csapata előnyét. Ezután végképp sürgőssé vált a vendégeknek, akik próbáltak sokkal erőteljesebben támadni, és mezőnyfölényben is játszottak, de hiányzott az átütőerő. Ennek ellenére megvoltak a lehetőségeik, de volt, hogy a gólvonalról mentettek a hazai játékosok. Egyre többet kockáztatott a Mezei, így megvoltak a helyzetei a vendéglátónak is, de ők sem tudtak ismét betalálni, amivel akár el is dőlhetett volna a találkozó. Trencsényi mester már a játékrész közepén úgy döntött, jöjjön a vészkapus játék, amit türelmesen játszottak, vagy talán túl kényelmes, de a lényeg, hogy ez sem hozta meg a várt eredményt, sőt, többször lőhetett üres kapura az Aramis. A folytatásban Moga mester is levitte a kapust labdatartás céljából, de ezúttal nem sikerült olyan jól, mint szokott, így sokáig nem is erőltették. Ahogy telt az idő, egyre sürgősebb volt a vendégeknek, akik próbálkoztak is, de ezúttal Nyergesen nem tudtak kifogni, minden lövést hárított. A végén még egy újabb kapufáig jutott a Mezei-Vill, de gólig nem, így hazai siker lett a vége.

Ezúttal a Berettyóújfalu meg sem tudta közelíteni az elmúlt meccseken látott teljesítményét, főleg támadásban. Hiányzott a frissesség és a koncentráltság. Nem igazán emlékszünk olyanra, hogy a Mezei nem szerzett egyetlen gólt sem bajnoki mérkőzésen. Ami az Aramist illeti, hamar tudta feledtetni hétfői hibáját és egy szervezett, jó játékkal és egy kiváló kapusteljesítménnyel párosulva nagyon értékes három pontot szerzett. Különösen nagy fegyvertény, hogy annak ellenére, hogy a legtöbb gólt kapták a bajnokságban, ezúttal érintetlen maradt a hálójuk. Ezzel a győzelemmel, ha csak átmenetileg is, de fellépett a második helyre a tabellán.

 

ARAMIS SE – MVFC BERETTYÓÚJFALU 2-0 (1-0)
Budaörs, 200 néző
Játékvezetők: Kubicsek, Juhász, Sipos

Aramis: Nyerges – Vattamány, Horváth Sz., Büki, Bognár
Cserék: Soós – Fülöp, Klushyn, Lux, Hosszú, Moga, Fekete. Keresztury, Sámson
Vezetőedző: Moga Loránt

MVFC: Mezei – Nagy I., Kártik, Gál, Nagy D.,
Cserék: Sándor – Horváth N., Tóth, Rézműves, Rábl, Szabó, Szatmári, Takács, Rafinha
Vezetőedző: Trencsényi János

Sárga lap: illetve Nagy I., Gál, Nagy D., Rábl

Piros lap: Horváth N.

Gólszerzők: Bognár, Horváth Sz.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink