Fájó vereség Izraeltől
2021.03.03 | 15:30
Fájó vereség Izraeltől

Történelminek mondható vereséget szenvedett a magyar válogatott Izraeltől Európa-Bajnoki selejtező mérkőzésen Budapesten. Ezzel kijelenthetjük, hogy elúsztak a továbbjutási reményeink a selejtező csoportunkból. Fájó ez a vereség, hiszen Izrael az utolsó helyen áll jelenleg az európai ranglistán. 

Magyarország - Izrael 3-7 (1-2)
2021.03.03. 13:30, Vasas Sportcsarnok
Vezette: Manzione - Perona - Kovács

Magyarország: Alasztics - Dávid, Horváth N., Dróth, Hajmási
Csere: Sásdi (kapus), Horváth Sz., Komáromi, Nagy, Szentes-Bíró, Vas, Rábl, Pál, Rutai
Szövetségi kapitány: Turzó József

Izrael: Hafif - Itzhak Halevy, Shkolnik, Lavie, Cohen
Csere: Bar-Zakay (kapus), Diedunov, Buda, Bar-El, Ben Zion, Goldstein, Noyman, Baruchyan, Jubran
Szövetségi kapitány: Hadad

Gólszerzők: Nagy (20'), Rutai (34'), Vas (37') illetve Lavie (2'), Goldstein (14'), Itzhak Halevy (31', 37'), Diedunov (32', 33'), Shkolnik (38')

Sárga lap: illetve Itzhak Halevy (8'), Goldstein (20'), Jubran (25')


Kissé álmosan kezdték a találkozót a csapatok, többet birtokoltuk a labdát, de veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani, Dávid azért elvállalt egy távoli kapura lövést még az első percben. Fáradt kezdésünknek meg is lettt sajnos a büntetése, a második percben egy kisebb kapu előtti kavarodást követően megszerezte a vezetést Izrael, Shachar Lavie volt a gólszerző. A gól utáni percek is hasonlóan teltek, mint a találkozó eleje, mi támadtunk többet, Ráblnak volt néhány helyzete, de egyik sem volt igazán komoly ziccer. A félidő derekán eddigi legnagyobb helyzetünkből lőtt Dávid óriási kapufát, a felső léc alsó feléről pattant ki a játékszer. Folytatódott a magyar nyomás, Rábl passzából Dróth lőhetett kapura hat méterről, Hafif bravúrral védte reflexből centerünk próbálkozását. A 11. percben Alasztics spárgázott ki a jobb alsóból egy lövést, de több akciót vezethetett a magyar csapat. Hiába nyomtunk, gólt újra a vendégek szereztek - Or Goldstein lövése a tizennegyedik percben nem tűnt veszélyesnek, de sajnos becsorgott a magyar kapuba a labda, kétgólosra növelve az izraeli előnyt. Időt kért Turzó József, illetve kapust is cserélt a magyar szövetségi kapitány, ennek meg is lett a hatása.

Sásdi bravúrjai mellett a szépítő találatot is meg tudtuk szerezni, Komáromi ellen szabálytalankodtak a hatos magasságában, de nagyon helyesen előnyszabályt ítélt az olasz játékvezető-páros, mi pedig a három a kettő elleni akciót befejezve, Nagy Imre okos helyezésével kozmetikáztunk az eredményen a félidő utolsó percében.
A második játékrész már az első pillanatoktól kezdve teljesen másképp alakult, mint az első. Egy összeszedett, koncentrált magyar válogatottat láthattunk, aki kapura veszélyesen játszott, már az első percben volt két komoly helyzetünk. A második percben Pál szabadrúgásból veszélyeztetett, ami Cohen testéről pattant ki. Nem sokkal később Dróthnak volt egymás után két komoly helyzete, sajnos egyikből sem sikerült kaput találnunk. Nagyon magasan védekezett a magyar válogatott, ennek meg is lett a haszna, Rutai ellen szabálytalankodtak körülbelül hét méteren, a megítélt szabadrúgásból Dróth Zoltán talált kapufát. Igen mélyre szorultak be a vendégek, gyakorlatilag alig tudtak átjönni a térfelünkre, végig a piros-fehér-zöldben játszó magyarok támadtak a második félidő első felében. A hetedik perctől vészkapus játékba kezdett válogatottunk, voltak is belőle helyzeteink, a legkomolyabbat Dávid passzolta az üres kapu mellé.


Turzó József kért időt a játékrész felénél, ezután tovább folytattuk az öt a négyet, sajnos kevés sikerrel, Rábl a vendég kapusról kipattanó lövését az üres kapura ívelhették az izraeliek, Itzhak Halevy volt a gólszerző. Tovább sújtott minket a balszerencse, először a félidőben gyakorlatilag első helyzetükből szereztek gólt a vendégek Diedunov révén, majd egy percre rá újra ő talált be. Kissé szétesett a magyar csapat játéka, sokat hibáztunk, de továbbra is mi nyomtunk inkább, a 34. percben Rutai Balázs találatával szépítettünk. Tovább folytatódott a magyar vesszőfutás, újra vészkapussal játszottunk, és egy védett lövést újra az üres kapuba juttattak a vendégek, ahogy az előbb, most is Itzhak Halevy volt a gólszerző. Megint szépíteni tudtunk, a 37. percben Vas Patrik volt a gólszerző. A forgatókönyv nem változott, gólunkra újra üreskapus találattal válaszoltak a kékmezes vendégek - a tízes mezszámmal játszó Tamir Shkolnik passzolta a hálónkba a játékszert, megszerezve a hetedik izraeli találatot. Az utolsó percben Izrael is elővette a vészkapus játékot, ebből labdát szerezve ívelhetett az üres kapura Horváth Norbert, kapura tartó lövését Halevy bravúrral ollózta ki a gólvonalról. Ez a momentum hűen tükrözte a teljes mérkőzést magyar szemszögből, és sajnos, így is ért véget a találkozó.

– Két olyan hibából kaptunk gólt az első játékrészben, amikről a találkozó előtt beszéltünk is. Ezek után elkezdtünk rohanni az eredmény után. A második félidőre harcosabban jöttünk ki, de úgy éreztem, hogy kockáztatnunk kell, mivel mindenképp nyerni szerettünk volna, ám sajnos ebből sem jöttünk ki jól. Nagyon hiányoltam a csapatból a felelősségvállalást, ezúttal senki nem volt, aki bátran vállalkozott volna a kapu előtt. Az idegenbeli mérkőzésre rendeznünk kell a sorainkat, mert ott meg kell szereznünk a három pontot – nyilatkozta Turzó József szövetségi edző.  

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink