Élt az Újpest a lehetőséggel és legyőzte a tartalékos Halit!
2022.01.13 | 23:08
Élt az Újpest a lehetőséggel és legyőzte a tartalékos Halit!

Elmaradt meccs pótlására került sor Újpesten, ahová a Haladás látogatott. Ahogy a beharangozóban írtuk, igazi tétje csak a lila-fehérek számára volt, akik a felsőházért küzdenek. Már napok óta biztos volt, hogy a szombathelyieknél több nagy hiányzó is lesz, de a meccs napjára kiderült, hogy hét játékosuknak is pozitív lett a covid tesztje, így igen tartalékosan tudtak elutazni a fővárosba. Ezek után több fiatal is lehetőséget kapott az igen szűk keretben, és még Vidákot is elhúzták a kalapból, aki tavaly búcsúzott el az első csapattól.

Ezek ismeretében nem volt kérdés, hogy végkép a hazaiak az esélyesei az összecsapásnak. Ennek megfelelően kezdtek a lilák, hamar megszerezték a vezetést Horváth góljával, de ennek ellenére a Hali dominált és többször is egalizálhatott volna. Ezt az időszakot a fővárosiak átvészelték, majd Suscsák megduplázta az előnyt, így kissé megnyugodhattak. A játékrész második fele inkább az Újpesté volt, de a Hali előtt is adódtak szépítési lehetőségek. Ezek ellenére gól már nem született, pedig Östör még tízméterest is rúghatott, de kihagyta, így két gólos különbséggel mehettek szünetre a felek.

A második félidő némileg váratlan fordulattal kezdődött. Rögtön szépített a Haladás Vidék révén, majd három perc múlva már Vas gólja az egyenlítést jelentette. A nézők még talán fel sem dolgozták, hogy kezdődhet minden elölről, már ismét a lilák vezettek Sántának köszönhetően. Ekkor még közel 15 perc hátra volt, így nem sokan gondolták, hogy nem fog újabb gól születni. Ahogy telt az idő, fáradtak a vendégek, egyre több volt náluk a hiba, de ennek ellenére mentek előre, próbáltak támadni. Volt hogy kontrából, volt hogy vészkapus játékból akadt helyzetük, de egyenlíteni nem sikerült, legalábbis szabályos góllal. A hajárhoz közeledve egy kipattanót a vendégek a kapuba vágtak, de Szilágyi játékvezető sporttárs szabálytalanságot látott előtte, így érvénytelenítette a találatot. A végén teljesen kinyíltak a szombathelyiek, így több helyzete is adódott a liláknak, de nem tudták gólra váltani, így az utolsó pillanatig izgulniuk kellett, hogy megőrzik-e egy gólos előnyüket.

Végül nyert az Újpest, még ha a vártnál nehezebben is, de ezzel már nem kell foglalkozniuk, hiszen ugyan úgy három pontot adnak érte, amivel előrébb léptek két helyet a tabellán és már ötödikek és ugyan annyi pontjuk van, mint az előttük álló három csapatnak, mindössze a rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak mögéjük. Ez a siker akkor ér sokat, ha két nap múlva, szombaton legyőzik a TFSE gárdáját. Ami a Haladást illeti, hatalmasat küzdöttek és kis szerencsével egy pontot elvihettek volna a fővárosból. A sok hiányzó ellenére egy ki-ki meccset tudtak játszani, ahol a szombathelyi fiatalok remekül helyt álltak és minden dicséretet megérdemelnek. Kérdés, mi lesz a sorsa a vasárnapi Kecskemét elleni mérkőzésnek, ami ráadásul TV-s lesz. Van-e esély, hogy valamelyik hiányzójuk visszatérhet, vagy ugyan ezzel a kerettel kell neki vágni, vagy esetleg halasztásra kerül a meccs.

 

ÚJPEST FC-220 VOLT – HALADÁS VSE  3-2 (2-0)
Újpest, 300 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Nyekita

Újpest: Tyukász – Lucas, Szeghy, Suscsák, Harnisch
Cserék: Vámosi – Balogh, Sánta, Horváth, Ricardo, Östör, Béres
Vezetőedző: Németh Péter

Haladás: Alasztics – Vas, Kovács, Sipos, Vidák
Cserék: Homlok – Knizs, Kárász, Papp, Volner
Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon

Sárga lap: Östör illetve Kovács, Vidák

Gólszerzők: Horváth, Suscsák, Sánta illetve Vidák, Vas

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink